امکان ارزیابی عملکرد واحدهای نیروگاهی با بهره گیری از نرم افزار EPAT پژوهشگاه صنعت نفت
مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق اصفهان:
امکان ارزیابی عملکرد واحدهای نیروگاهی با بهره گیری از نرم افزار EPAT پژوهشگاه صنعت نفت
استفاده از پتانسیل شرکت های صاحب دانش از جمله پژوهشگاه صنعت نفت کمک شایانی به نیروگاه اصفهان داشته است و نرم افزاربهینه سازی انرژی ( EPAT) پژوهشگاه این امکان را ایجاد کرد که با شناخت وضعیت موجود تجهیزات، ارزیابی عملکرد خوبی از شرایط واحدهای نیروگاه داشته باشیم.
محمد رضا شیرانی، مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق اصفهان با اشاره به اینکه این شرکت از سال 74 با این نام فعالیت خود را آغاز کرد گفت: این مدیریت شامل دو نیروگاه اصفهان و هسا است که نیروگاه اصفهان از قدیمی ترین نیروگاه های وزارت نیرو با ظرفیت تولید 830 مگا وات برق در 5 واحد بخاری است.
شیرانی یکی از بحث های اصلی در حوزه صرفه جویی انرژی که جزو اولویت های وزارت نیرو و این مدیریت است را افزایش راندمان دانست و افزود: باید راندمان واحدها را به نحوی افزایش دهیم که بتوانیم از تجهزات موجود به نحو احسن بهره برداری کنیم.
وی یکی از بحثهای مهم این نیروگاه را در زمینه بهرهوری و ارتقاء آن دانست و گفت : افزایش بهرهوری در حوزه نیروی انسانی و تجهیزات، اولویت های این شرکت بوده اند و علی رغم گذشت 45 سال از بهره برداری واحد های این نیروگاه واحد ها با ظرفیت نامی در حال تولید اند.
مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق اصفهان در همین رابطه افزود: اقدامات مفید و موثری در این خصوص انجام شده است که یکی از این اقدامات بررسی وضعیت موجود تجهیزات از لحاظ راندمان ، بهرهوری و ارتقاء این تجهیزات است به نحوی که افزایش راندمان و بهرهوری را در آینده نزدیک به ارمغان آورد.
وی افزود: نرم افزار EPAT عملکرد واحدهای نیروگاهی را در قبل و بعد از تعمیرات نشان میدهد که با در دست داشتن این اطلاعات میتوانیم در آینده این وضعیت را به صورت مطلوبتری ارتقاء بدهیم.
شیرانی در تشریح مزایای نرم افزار EPAT اظهار داشت: با سنجش وضعیت واحدهای نیروگاه و شناسایی نقاط ضعف که از مزایای این نرم افزار است، برنامه ریزی خوبی توسط کارشناسان نیروگاه انجام گرفت که ما را در تعمیرات واحدها یاری کرد.
مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق اصفهان با بیان اینکه پس از به کارگیری این نرم افزار، نتایج حاصله افزایش راندمان را نشان میدهند گفت: خروجهای اضطراری کاهش چشمگیری را نشان میدهد که بیانگر ارتقاء بهرهوری تجهیزاتمان است.
وی این دستاوردها، را مرهون شناخت کامل از وضعیت تجهیزات دانست که توسط نرم افزار EPAT به صورت آفلاین در حال انجام است و در صورت ارتقاء این نرم افزار به حالت آنلاین اطلاعات و شرایط تجهیزات در هر لحظه قابل کنترل خواهد بود که این امر به بهبود بهرهوری بیشتر واحدها خواهد انجامید.
شیرانی در خصوص ملموس بودن نتایج استفاده از EPAT گفت: پایداری واحدها پس از تعمیرات به خوبی نشان داد که اثر به کارگیری توان کارشناسی و دانشی تا به چه اندازه میتواند در بهبود بهرهوری موثر باشد.
وی با بیان اینکه برخی مجموعهها استفاده از چنین نرم افزارهایی را مقولهای هزینهبر قلمداد میکنند، گفت: در راستای ارتقای بهرهوری استفاده از تمام پتانسیلهای کارشناسی که در این مورد در قالب یک نرم افزار ظاهر شده کاری هزینهبر نیست، بلکه نوعی سرمایهگذاری است که از تحمیل خسارتهای بسیاری جلوگیری میکند.
این مقام مسئول با ابراز خرسندی از پیشرفت شرکتهای داخلی در تولید محصولات دانش بنیان آن را فعالیتی ارزشمند دانست و گفت: این شرکت از چنین نرم افزارهایی برای ارتقاء بهرهوری تاسیسات و تجهیزات خود استفاده کرده و معتقد است به کار گیری آن در سایر شرکتهای تابعه توانیر نیز ثمرات فراوانی خواهد داشت.