مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

اجرای موفق مطالعات آزمایشگاهی میدان یادآوران

رئیس پژوهشکده مهندسی پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این که مرحله نخست قرارداد مطالعات آزمایشگاهی مهندسی نفت برای یکی از چاه های منتخب میدان یادآوران مطابق برنامه زمانبندی و با موفقیت به اتمام رسیده است، از رضایت شرکت سینوپک چین (کارفرمای پروژه) خبر داد.

دکتر عزتالله کاظم زاده در گفتوگو با خبرنگار مشعل با اشاره به نتایج دقیق، کیفیت و همکاریهای سطح بالای صورت گرفته از سوی پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت، گفت: این مطالعات در زمینههای حفاری، آسیب سازند، تحریک چاه، خواص سنگ و سیال و همچنین مطالعات جامع زمینشناسی بوده است. وی با تاکید بر این که پژوهشگاه صنعت نفت مجهزترین و مجربترین بخش مطالعات آزمایشگاهی صنایع بالادستی به لحاظ تجهیزات و نیروی انسانی است، افزود: طی سال های اخیر پژوهشگاه با هدف رفع نیازهای صنایع بالادستی، موفقیت های چشمگیری داشته و هم اکنون توانمندترین قطب تحقیقاتی در زمینه تحقیقات آزمایشگاهی در داخل کشور است. کاظم زاده تصریح کرد: نتایج حاصل از تحقیقات آزمایشگاهی برای شناخت جامع خصوصیات مخزنی، مکانیسمهای حاکم بر جریان سیالات و ارائه بهترین روشها برای تولید صیانتی از مخازن به کار گرفته می شود. وی با بیان این که در میدان یاد آوران مطالعات آزمایشگاهی انجام شده در مورد سیالات حفاری، سیمان حفاری، آسیب سازند و خواص سنگ و سیال مخزن بوده است، اظهار داشت: در مبحث حفاری و آسیب سازند همچنین آزمایشهای سیلابزنی و تحلیل نتایج برای بررسی آسیب سازند، تعیین نرخ بحرانی و تاثیر اختلاف فشار تولیدی یا تزریقی در تغییرات تراوایی مورد بررسی قرار گرفته است، به گفته کاظم زاده در آزمایشهای تحریک چاه، آزمایش Etching در حالت ایستا و دینامیکی، تعیین گذردهی به صورت کیفی در شکاف زبر و تعیین سیال مناسب برای تحریک چاه نیز صورت گرفته است.

وی با بیان این که در مورد سیال حفاری و تکمیل چاه، تعیین نرخهای بازگردانی تراوایی در اثر آسیب سازند ناشی از هجوم سیال حفاری انجام شده است، افزود: در زمینه سیمان و سیالات حفاری نیز آزمایشهای انجام گرفته شامل اندازهگیری خواص فیزیکی و شیمیایی و ارزیابی افزایههای مورد استفاده بوده است، وی خاطرنشان کرد: در بخش زمینشناسی نفت نیز تفسیر محیط رسوبی، مطالعه شکستگیها، مطالعه ماکروسکوپی مغزه و میکروسکوپی مقاطع نازک با هدف تعیین پارامترهای زمین شناسی ـ رسوب شناسی، ارزیابی مخزنی سازندهای مورد مطالعه و تعیین گروههای مختلف سنگی، تعیین رخساره ها و محیط رسوبی مورد مطالعه انجام شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support