مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

بودجه مراکز پژوهشی نباید تحت تاثیر شرایط ویژه فعلی کاهش یابد

تشدید کاهش احتمالی قیمت نفت که به‌دنبال تفاهمات سیاسی قدرت‌های بزرگ با برخی کشورهای منطقه صورت گرفته است، عملاً شرایط ویژه ای را برای بودجه کشور و اقتصاد ایران رقم خواهد زد و به طور طبیعی مسئولین کشور در اتخاذ تصمیمات خود این وَِجه پر اهمیت را نیز مطمح نظر قرار خواهند داد.

دکتر حمید رضا کاتوزیان، رییس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه برگزاری این جشنواره نشانگر ارج و اهمیت تحقیق و پژوهش و منزلت فعالیت‌های فن­آورانه در صنعت نفت است، گفت: بسیار جای سپاس و تقدیر است که مسئولین و تأثیرگذاران این صنعت نگاه ویژه و حمایتی به موضوع فعالیت‌های علمی- تحقیقاتی در این بخش دارند.

رییس پژوهشگاه صنعت نفت، در خصوص کاهش بهای نفت گفت: ارزش 110 دلاری هر بشکه در سال گذشته با حدود 50 درصد کاهش به حدود 50 دلار رسید که روز چهارشنبه 17 دی ماه به 47 دلار هم سقوط کرد.

دکتر کاتوزیان اشاره داشت‌که معمولاً در شرایط خاص اقتصادی مانند شرایط فعلی یکی از بخش‌هایی که متأثر خواهد شد بخش تحقیق و توسعه است.

وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های تحقیقاتی دو گونه­اند، گفت: بخشی از تحقیقات که یک موضوع تجملاتی است و بخش دیگری که آثار و نتایج بنیادین در پیشبرد مقاصد اقتصادی و خودکفایی کشور دارد.

وی تصریح کرد: این دو بخش باید از هم تفکیک شده و مراکزی مثل پژوهشگاه صنعت نفت به هیچ وجه درگیر تحقیقات نوع اول نیستند و به‌دنبال حل مشکلات جاری صنعت و پاسخگویی به نیازهای عاجل بخش نفت و گاز می‌باشند، این قبیل مراکز می‌کوشند با بهره‌گیری از دانش و تجربه و تولید فن‌آوری در جهت توسعه و خودکفایی کشور گام بردارند و بر میزان استقلال ایران بیفزایند.

ایشان با اشاره به این‌که اثرگذاری تحریم‌ها به واسطه نبود خودکفایی اقتصادی نمونه مشخصی است از ضعف سیاست‌های گذشته گفت: در حوزه فعالیت‌های توسعه ­ای، مراکز پژوهشی و شرکت‌های دانش­ بنیان که فعالیتهای آن‌ها فن­آورانه است، در کنار پیمانکاران عمومی می ­توانند این دانش‌ها و فن‌آوری‌ها را تبدیل به محصول یا سرویس نمایند و در حقیقت حلقه‌های مفقوده یک اقتصاد ملی و خودکفا محسوب می‌شوند.

وی در تایید مطلب فوق افزود: برهمین اساس و با همین استدلال معتقدیم که بودجه ­های این مراکز نباید تحت تأثیر فشارها کاهش یابد. البته شکی نیست که مراکز پژوهشی نیز باید بکوشند با اصلاح ساختار و افزایش بهره­ وری و کارآمدی در جهت صرفه ­جویی و کاهش هزینه ­های سربار، بهای تمام شده پروژه­ها را به‌طور جدی کاهش دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support