اولويت‌هاي پژوهشگاه بر پاسخگويي به نيازهاي صنعت نفت و گاز متمركز شده‌اند

در راستاي اقدامات و سياست‌هاي دولت تدبير و اميد و در جهت توسعه فناوري‌هاي مورد نياز براي صنايع نفت و گاز برخي اصلاحات بر روي ساختار، اصلاح فرآيندها و رويه‌هاي پژوهشگاه صنعت نفت با هدف چابك‌سازي در انجام پژوهش و فناوري صورت گرفته است و پس از بازديد وزير نفت و تاكيدات ايشان نيز سلسله ماموريت‌هايي در اولويت‌هاي كار اين مركز قرار گرفت.

دكتر حميدرضا كاتوزيان، رييس پژوهشگاه صنعت نفت، در آستانه دهه مبارك فجر و پيروزي انقلاب اسلامي و در حاشيه بازديد اصحاب رسانه از سه پژوهشكده پرديس پايين دستي اين مركز، با اشاره به اهميت شركت هاي دانش بنيان گفت: با توجه به پتانسيل ها و ظرفيت هاي قانوني در تاسيس شركت‌هاي دانش بنيان، اين مجموعه تاسيس چنين شركت‌هايي را در دستور كار خود قرار داده كه با فعال شدن آن‌ها زمينه حضور بخش خصوصي در فعاليت‌هاي فناورانه و تبديل يافته‌هاي پژوهشي به خدمات و محصولات صنعتي فراهم مي‌شود.

وي در ادامه افزود: تاكنون يك شركت در حوزه كاتاليست تاسيس شده و در آينده اي نزديك در حوزه نانو نيز دومين شركت دانش بنيان اين مركز متولد خواهد شد؛ همچنين با توجه به استقبال بخش خصوصي شركت‌هايي در زمينه روغن و روانكار‌ها ،ساخت و توليد مواد مورد نياز بخش بالادستي و فعاليت‌هاي مهندسي در زمينه طراحي و ساخت پالايشگاه‌ها نيز در حال مطالعه براي تاسيس است.

رييس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به فعاليت‌هاي اين مركز در حوزه بالادستي گفت: مطالعات علمي و مهندسي در توسعه ميادين و مطالعات مخزن بر عهده پژوهشگاه است و اين مركز با تمركز بر روي 5 مخزن واگذار شده، درصدد است با تمام توان به حل و فصل مشكلات كارفرمايان بپردازد و در انجام اين طرح ملي، ايفاي نقش نمايد.

رييس پژوهشگاه تصريح كرد: در صورتي كه بتوانيم با انجام پژوهش ‌هاي علمي و مشاوره و همراهي با شركت‌هاي بهره بردار يك درصد ازدياد برداشت در ميادين نفتي داشته باشيم، موجب ميليارد‌ها دلار سودآوري نقش آفرين براي كشور خواهيم بود.

وي در ادامه افزود: موضوع ازدياد برداشت يكي از مهم‌ترين اولويت‌هاي كشور است كه در مطالعات مخازن هدف‌گذاري شده است و همچنين شناسايي منابع غير متعارف و موادي كه در حوزه حفاري كاربرد دارند از ديگر فعاليت هاي مهم پرديس بالادستي اين مجموعه است.

كاتوزيان درخصوص موفقيت‌هاي اين مركز در حيطه پايين دستي گفت: همسو با سياست‌هاي دولت و وزارت نفت، پژوهشگاه نيز بر بومي سازي واحدهاي مهندسي و فرآيندهاي پالايشي تمركز كرده است كه امروز در بازديد خبرنگاران از پرديس پايين دستي شاهد به ثمر رسيدن برخي از آنها هستيم.

اين مقام مسئول با اشاره به فعاليت‌هاي اين مركز در حوزه انرژي و محيط زيست اظهار داشت: پاكسازي زيستي خاك‌هاي آلوده كه ناشي از فعاليت هاي مرتبط با استخراج نفت و همچنين مديريت خوردگي كه باعث جلوگيري از تخريب تجهيزات نفت و گاز از جمله لوله‌هاي خطوط انتقال مي شوند از فعاليت هاي پرديس انرژي و محيط زيست محسوب مي شوند.

وي در ادامه تصريح كرد : پرديس انرژي و محيط زيست پژوهشگاه با توسعه نرم افزارها و سخت افزارهايي كه باعث جلوگيري از اتلاف انرژي مي‌شوند توانسته است اقدامات موثري را در اين راستا انجام دهد.

خاطر نشان مي‌شود بازيد اصحاب رسانه امروز يكشنبه 5 بهمن ماه از پرديس پايين دستي پژوهشگاه صنعت نفت و پژوهشكده‌هاي گاز، پالايش و كاتاليست با حضور 33 خبرنگار و تصوير بردار از 20 رسانه انجام شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support