اولین همایش ملی توسعه میادین نفت و گاز

اولین همایش ملی توسعه میادین نفت و گاز روزهای 8 و 9 بهمن ماه با حضور صدها نفر از متخصصین، صاحب‌نظران و مدیران عالی­رتبه صنعت نفت در بخش­های دولتی و خصوصی و نخبگان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه­ها در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

دكتر محمد رضا جعفري نصر، مشاور رييس پژوهشگاه صنعت نفت و نماينده هيئت مديره انجمن مهندسي شيمي ايران در اين همايش درخصوص به محورهاي همايش اظهار داشت: مديريت در توسعه ميادين نفت و گاز، سياست‌هاي راهبردي، اقتصادي و ديپلماسي در توسعه ميادين، مهندسي داده‌ها و علوم زمين در ميادين، چالش‌ها و فناوري‌ها در حفاري چاه‌هاي نفت و گاز، مهندسي بهره‌برداري و بهينه‌سازي توليد از چاه‌ها، مهندسي و مديريت مخازن از مهم‌ترين محورهاي اين همايش محسوب مي‌شدند.

وي اهداف اصلي اين همايش را آشنايي با آخرين دستاوردهاي پژوهشي و فناور‌هاي علمي و فني در صنايع بالادستي، تعامل صنعت و مراكز پژوهشي، صيانت از مخازن هيدروكربوري، چشم انداز توسعه ميادين در تدوين برنامه ششم توسعه اقتصادي كشور دانست.

جعفري نصر در ادامه افزود: اين همايش با دو سخنراني كليدي طی 15 جلسه ارائه مقاله تخصصی با محوریت فناوری توسط مدعوین صنعت و محوریت علمی پژوهش برگزار شد كه در آن اساتيد دانشگاه به بررسی موضوع توسعه میادین نفت و گاز و چالش­های پیش‌رو پرداختند..

وي با بيان اين‌كه هم زمانی این رویداد با موافقت­نامه اخیر بین شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه­ها در خصوص پژوهش و فناوری برخی میادین به اهمیت موضوع افزوده است، گفت: با توجه به موضوع مهم واگذاري مطالعات تحقيقاتي بر روي ميادين و مخازن از سوي شركت ملي نفت، طی یک پنل تخصصی و با حضور نماينده پژوهشگاه ابعاد این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.

اين مقام مسئول با اشاره به نقش پژوهشگاه صنعت نفت در جريان برگزاري و اجراي موفق اين همايش اظهار داشت: پژوهشگاه حضور فعال و نقش پررنگي را در اين همايش بر عهده داشت و در حوزه‌هايي نظير برنامه‌ريزي و اجرا، ارائه مقالات، داوري مقالات و سخنراني‌هاي كليدي و پوستر‌ها، برگزاري كارگاه‌هاي تخصصي و داشتن غرفه، نمايشگاه كتاب و مستندسازي با دانشگاه شريف همكاري داشت.

مشاور رييس پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اين‌كه در اين همايش اساتید، پژوهشگران، متخصصان و کارشناسان صنعت نفت و گاز حضوري چشمگير داشتند، گفت: دكتر محمد رضا كمالي، رئيس پرديس پژوهش و توسعه صنايع بالادستي به عنوان سخنران كليدي در خصوص “مهندسي داده ها و علوم زمين در ميادين نفت و گاز” ارائه داشتند كه مورد استقبال ويژه‌اي از سوي دانشگاهيان و كارشناسان صنعت نفت قرار گرفت.

وي در ادامه با بيان اين‌كه در اين همايش عهده‌دار پنل تخصصي روش‌هاي تحليل مدل‌سازي در مخازن بوده است، گفت: دكتر محمد كرامتي، رئيس پژوهشكده مطالعات مخازن نيز در اين همايش مسئول پنل “فرايند اجرايي فناوري‌هاي ازدياد برداشت از ميادين واگذار شده” بوده‌اند و در اين ميزگرد دكتر كرامتي تجارب ارزنده خود در حوزه مطالعات ميادين را كه در سنوات گذشته با موفقيت عهده دار بودند را در اختيار حاضرين قرار داده و چالش‌هاي پيش رو را به‌صورت كاملا ملموس گوشزد كردند.

جعفري نصر با بيان اين‌كه در پايان و به عنوان اختتاميه مواردي مورد تاکید مسئولان صنعتی و دانشگاهی قرار گرفت، گفت: ضرورت تدوین نقشه راه نحوه همکاری دانشگاه­ها با شرکت­های خارجی، کارفرما و شرکت­های بهره­بردار در توسعه میادین، لزوم هماهنگی بین دانشگاه­های مختلف و تجمیع ظرفیت­ها و جلوگیری از موازی کاری­های پژوهشی و ایجاد بستر لازم برای تبادل تجربه بین موسسات پژوهشی و دانشگاه­ها با صنعت نفت از مهم ترين موارد تاكيد شده در اين همايش محسوب شده است.

وي در خاتمه با بيان اين‌كه ایجاد بانک اطلاعات ظرفیت­های پژوهشی، آزمایشگاهی بین دانشگاه­هااز مهم‌ترين مسايل اين همايش است، گفت: از ديگر نكات حايز اهميت اين همايش مي‌توان به حرکت به سوی ایجاد شرکت‌‌های دانش­بنیان با توانایی ملی و بین‌المللی با مدیریت چند دانشگاه و ایجاد دبیرخانه دائمی همایش توسعه میادین نفت و گاز در محل دانشگاه شریف اشاره كرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support