تحولات اجتماعي كه به شكل جهشي انجام مي شوند سلسله ايراداتي را به همراه خواهند داشت و پيادهسازي مفاهيمي همچون توسعه سياسي و استفاده از آزاديها و دموكراسي، زمانبر بوده و نيازمند به سعه صدر و تحمل حاكمان و مردم است.
دكتر حميد رضا كاتوزيان، رييس پژوهشگاه صنعت نفت در مراسم 36امين سال پيروزي انقلاب اسلامي با اشاره به اتفاق بهمن سال 57 گفت: بسياري از ديكتاتورها و قدرتهاي بزرگ در مراحل حياتشان تصور ميكنند توان نظامي، سياسي و امنيتي و ثروت نامحدودشان، پايداري هميشگي نظام سياسي را تضمين خواهد كرد.
وي در ادامه افزود: قدرتهاي بزرگ كه بر بنيانهاي مادي بنا نهاده شدهاند، تصور ميكنند ميتوان هرگونه با بشر رفتار كرد كه همين مقدمهاي براي سقوط اين افراد است و به تعبير قرآني، اتكا آنها به قدرتهايي غير از خدا مانند اتكا عنكبوت به خانه اش است در حاليكه خانه عنكبوت سستترين خانهها است.
رييس پژوهشگاه يكي از مشخصات اصلي حاكميتهاي استبدادگر را اتخاذ روشهاي غير انساني دانست و گفت: آنچه در حكومت شاهنشاهي به وضوح مشاهده ميشد حاكميت خفقان و سركوب آزاديهاي اساسي بود.
دكتر كاتوزيان تصريح كرد: در رژيم سابق با هر عقيدهاي كه بر خلاف سلايق حكومت بود به شدت برخورد ميشد و راي ملت براي تعيين مقدراتشان ناديده گرفته ميشد؛ تا جايي كه مقدرات كشور توسط شاه، اطرافيان و مشاوران خارجي آنان تعيين شده و فضا خالي از شفافيت بود.
اين مقام مسئول با اشاره به برخي اظهار نظرها در خصوص اقدامات اصلاحي در دوران شاهان پهلوي گفت: وجود برخي نكات اصلاحي و مثبت در هر حكومتي غير قابل انكار است اما نميتوان از اين شاخصها براي تشخيص و تاييد صحت حاكميت بهره گرفت.
وي با بيان اينكه تكنيكهاي بهكارگرفته شده توسط ديكتاتورها در عصر كنوني تغيير كرده است گفت: مديريت افكار عمومي در عصر جديد مستلزم انجام اقدامات اصلاحي است تا حجم التهابات و اعتراضات در جامعه كاهش يافته تا منافع مورد نظر حاكمان تامين شود.
رييس پژوهشگاه با اشاره به قضاوتهاي مختلف درخصوص دستاوردهاي 36 ساله انقلاب گفت: واقعيت اين است كه هر انقلابي با چالش مواجه ميشود و افرادي در آن ممكن است دچار لغزش شوند اما ما بايد نسبت به مسايل و انحرافات با ديد باز و روشن برخورد كرده و در چارچوبهاي قانوني ايرادات را بيان و حل و فصل كنيم.
دكتر كاتوزيان با اشاره به آيه قرآني كه اگر مسير درست را در زندگي برگزينيد، مورد حمايت و كمك خداوند قرار خواهيد گرفت، گفت: امام راحل پس از پيروزي انقلاب فرمودند كه شما در جهاد اصغر پيروز شدهايد و هميشه بر ضرورت جهاد اكبر يا جهاد با نفس تاكيد ميكردند و ما نيز بايد با مبارزه با تماميت خواهي و خواهشهاي نفساني با شاه درون خود مبارزه كرده و وضعيت جامعه را بهبود بخشيم.
وي در ادامه افزود: امروز با قاطعيت مي توان گفت پس از پيروزي انقلاب، استقلال و تماميت ارضي كشور حفظ شد، به گونهاي كه امروز قدرتهاي مستكبر نميتوانند ذرهاي در مقدرات كشور اعمال نظر كرده و آن را به سمت دلخواه خود سوق دهند.
دكتر كاتوزيان با بيان اينكه ديدار بعدي با كاركنان در مراسم شروع سال كاري 94 خواهد بود، افزود: پروژهها و قراردادها در بالادست ، پايين دست و انرژي و محيط زيست در مسير خوبي قرار گرفتهاند و شركاي جديدي براي فعاليتهاي مشترك با پژوهشگاه اعلام آمادگي كرده و يا همكاري خود را آغاز نمودهاند و اميدواريم كه با تداوم اين همكاري دوسويه با تيم مديريتي بتوانيم دورنماي خوبي را براي اين مركز پژوهشي ترسيم كنيم.
وي در پايان ماهيت فعاليتهاي پژوهشگاه را مصداق كار نيك دانست و گفت: فعاليتهاي پژوهشي از آنجا كه آيندگان را منتفع خواهد ساخت از جمله باقيات و صالحات محسوب ميشود و كاركنان اين سازمان از اجري عظيم در آخرت برخوردار خواهند شد كه بسيار با ارزشتر از مسايل مادي است.
خاطر نشان ميشود مراسم 36امين سال پيروزي انقلاب اسلامي با حضور رييس، مديران و جمعي از كاركنان پژوهشگاه روز شنبه 25 بهمن ماه در سالن همايشهاي بينالمللي اين مركز برگزار شد.