با توجه به وجود نمك در نفتهاي خام ايران، پژوهشگاه براي ارتقاء كيفيت نفت خام، فناوري نمكزدايي از اين فرآورده را بوميسازي كرده و آمادگي دارد واحدهاي صنعتي مرتبط را نيز طراحي كند.
دكتر منصور بزمي رييس پرديس پايين دستي پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبري بازديد اصحاب رسانه از پرديس پايين دستي اين مركز، با اشاره به فعاليتهاي سه پژوهشكده گاز، پالايش و كاتاليست اين مجموعه گفت: در گذشته بسياري از دانشهاي فني مورد نياز پالايشگاهها از خارج وارد ميشد كه پژوهشكده پالايش تلاش كرده است با توسعه دانشهايي نظير تصفيه گاز مايع( LPG) كشور را از واردات فناوري از شركتهاي غربي بينياز كند.
وي احداث سه واحدصنعتي تصفيه گاز مايع (LPG) در پتروشيمي خارگ و دستيابي به دانش تصفيه گازوييل براي ارتقاء مشخصات اين فرآورده به يورو 5 را از ديگر دستاوردهاي پژوهشكده پالايش دانست و گفت: دستيابي به دانش فني ايزومريزاسيون و احداث اولين واحد پالايشي با ليسانس ايراني كه سه سال از توليد آن در پالايشگاه اراك ميگذرد از ديگر دستاوردهاي اين مجموعه( پرديس) است.
بزمي درخصوص فناوري توليد مواد بودار كننده (ادرانت) اظهار داشت: اين فناوري بسيار راهبردي است و هم اكنون در فاز يك پارس جنوبي اولين واحد صنعتي آن در حال احداث ميباشد و اميد است تا سال آينده به بهرهبرداري برسد.
اين عضو هيئت علمي پژوهشگاه صنعت نفت تدوين دانشهاي فني كاتاليستهاي راهبردي مورد نياز پالايشگاهها را از موفقيتهاي چشمگير اين پرديس عنوان كرد و گفت: دانش فني كاتاليستهاي سولفورزدايي از نفتا و گازوييل و همچنين كاتاليست مركاپتان زدايي توسط پژوهشگاه تدوين شده و در اختيار بخش خصوصي براي توليد انبوه قرار گرفته اند.
وي ساخت كاتاليست واحد بازيافت گوگرد(SRU) براي پالايشگاه گاز را از ديگر موفقيتهاي اين پژوهشگاه عنوان و خاطرنشان كرد: محققان اين پژوهشگاه به فرمولاسيون توليد اين كاتاليستها دست يافتند كه در آينده به بخش خصوصي واگذار خواهد شد.
وي با اشاره به توفيقات علمي پژوهشكده گاز پژوهشگاه صنعت نفت گفت: واحدهاي شيرينسازي به مثابه قلب پالايشگاه گازي محسوب ميشود كه خوشبختانه پژوهشگاه توانسته است با ساخت پايلوت مربوطه حلالهاي مرتبط را بومي كند و آمادگي براي صنعتيسازي اين فرآيند دارد.
بزمي در خصوص ساير فعاليتهاي اين پرديس گفت: تبديلات گازي از مباحث روز دنيا است كه پژوهشگاه هم در حال طراحي يك واحد جي تي ال با ظرفيت 3 هزار بشكه براي بخش خصوصي است.
رييس پرديس پايين دستي پژوهشگاه در پايان اين نشست خبري تصريح كرد: اين 3 پژوهشكده تا كنون دانش فنيها و كاتاليستهاي متعددي را به صنعت تقديم كردهاند و در آينده نيز شاهد به ثمر رسيدن دستاوردهاي محققان سخت كوش اين پرديس در قلب صنعت خواهيم بود.
خاطر نشان مي شود اصحاب رسانه صبح امروز از طرحها و پايلوت هاي گازي سازي پلاسماي پسماندهاي شهري و صنعتي، شيرين سازي گاز با حلالهاي صنعتي، بازيابي آمينهاي مستعمل، ارزيابي رآكتورهاي كاتاليست و نمكزدايي الكتروستاتيك نفت خام در پژوهشگاه صنعت نفت بازديد كردند.