مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

گام بلند محققان ایرانی در راستای خودکفایی از واردات 10 هزار تنی محلول شیرین سازی گاز

با توجه به مصرف سالانه 10 هزارتن حلال شیرین‌سازی گاز و تحریم‌های گسترده که باعث سخت و گران شدن این فرآورده شده است توسعه فناوری پارسی‌سول می‌تواند کشور را از وابستگی به این ماده راهبردی بی‌نیاز کند.

دکتر کاتوزیان، رییس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این‌که کشور ما در سال‌های گذشته در معرض گرفتاری‌های بسیاری به دلیل تحریم‌ها بوده است، گفت: اقتصاد ملی ایران به دلیل پافشاری بر روی ارزش‌های انقلاب تحت فشار قرار گرفت و از تحریم به عنوان حربه‌ای برای تهدید کشورمان استفاده کردند که متخصصان کشور توانستند بسیاری از این تهدید‌ها را تبدیل به فرصت کنند.

وی با اشاره به این‌که یکی از بارزترین صنایع کشور که از وضعیت تحریم بهره‌برداری کرد صنعت نظامی بود اظهار داشت: این صنعت به استقلال رسید به گونه‌ای که امروز به شکل خودکفا عمل می کند

دکتر کاتوزیان با بیان این‌که پژوهشگاه به عنوان یک مجموعه تحقیقاتی و پژوهشی دستاوردهای خوبی را به ثمر رسانده است، بیان داشت: یکی از اجزاء اقتصاد مقاومتی موضوع توسعه تکنولوژی و به دست آوردن فناوری‌هایی است که در انحصار شرکت‌های بزرگ است.

وی در ادامه تصریح کرد: پژوهشگاه مدعی نیست که توانسته همه انتظارات مورد نظر مسئولان ارشد وزارت نفت را محقق کند اما اعتقاد دارد ایجاد سلسله تغییرات از جمله اصلاح ساختار، تنظیم مناسبات بیرونی و چابک‌سازی سازمان می‌تواند رسیدن به اهداف را تسهیل و تسریع کند.

این مقام مسئول با بیان این‌که پژوهشگاه در تلاش است با انجام برخی تغییر و تحولات به نقطه‌ای برسد که پاسخگوی مشکلات نفت و گاز باشد گفت: در راستای دستیابی به فناوری‌های اساسی صنعت نفت یکی از موفقیت‌ها، اولین فناوری ایرانی شیرین ساز با نام پارسی سول است، که صددرصد ملی و پاسخگو به یکی از نیازهای اصلی صنایع نفت و گاز است.

وی افزود به دلیل وجود ناخالصی در ترکیبات هیدروکربنی استحصال شده فناوری شیرین سازی پارسی سول حلال‌هایی را به دست می‌دهد که این حلال‌ها گوگرد را تا حد ممکن از گاز استخراج شده جدا می‌کنند.

رییس پژوهشگاه ادامه داد: بدیهی است تا زمانی که گوگرد همراه بنا بر استانداردهای بین‌المللی از گاز جدا نشود امکان بهره‌برداری از آن وجود ندارد از این رو این فناوری با جداسازی گوگرد ، گاز را مطابق با استاندارد خطوط لوله تطبیق می‌دهد.

کاتوزیان با بیان این‌که مصرف سالانه این فرآورده در کشور تا 10 هزار تن است گفت: تامین این مقدار تا کنون از طریق شرکت‌های خارجی صورت می‌گرفت و به خاطر مشکلات تحریم تهیه آنها بسیار سخت و گران شده است.

وی در خاتمه تصریح کرد: فناوری پارسی‌سول ما را از وابستگی به شرکت‌های خارجی بی‌نیاز می کند و با استقبالی که تاکنون از این فرآورده بومی شده است امیدواریم بتوانیم به کمک بخش خصوصی تولید آن را در حد وسیع انجام داده و در خدمت توسعه صنعت گاز قرار دهیم.

خاطر نشان می شود مراسم رونمایی از اولین فناوری بومی شیرین سازی گاز «پارسی سول» روز چهارشنبه با حضوررئیس پژوهشگاه صنعت نفت ، معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران، مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس و جمعی از کارشناسان، محققان و پژوهشگران در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support