گام بلند محققان ايراني در راستاي خودكفايي از واردات 10 هزار تني محلول شيرين سازي گاز

با توجه به مصرف سالانه 10 هزارتن حلال شيرين‌سازي گاز و تحريم‌هاي گسترده كه باعث سخت و گران شدن اين فرآورده شده است توسعه فناوري پارسي‌سول مي‌تواند كشور را از وابستگي به اين ماده راهبردي بي‌نياز كند.

دكتر كاتوزيان، رييس پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اين‌كه كشور ما در سال‌هاي گذشته در معرض گرفتاري‌هاي بسياري به دليل تحريم‌ها بوده است، گفت: اقتصاد ملي ايران به دليل پافشاري بر روي ارزش‌هاي انقلاب تحت فشار قرار گرفت و از تحريم به عنوان حربه‌اي براي تهديد كشورمان استفاده كردند كه متخصصان كشور توانستند بسياري از اين تهديد‌ها را تبديل به فرصت كنند.

وي با اشاره به اين‌كه يكي از بارزترين صنايع كشور كه از وضعيت تحريم بهره‌برداري كرد صنعت نظامي بود اظهار داشت: اين صنعت به استقلال رسيد به گونه‌اي كه امروز به شكل خودكفا عمل مي كند

دكتر كاتوزيان با بيان اين‌كه پژوهشگاه به عنوان يك مجموعه تحقيقاتي و پژوهشي دستاوردهاي خوبي را به ثمر رسانده است، بيان داشت: يكي از اجزاء اقتصاد مقاومتي موضوع توسعه تكنولوژي و به دست آوردن فناوري‌هايي است كه در انحصار شركت‌هاي بزرگ است.

وي در ادامه تصريح كرد: پژوهشگاه مدعي نيست كه توانسته همه انتظارات مورد نظر مسئولان ارشد وزارت نفت را محقق كند اما اعتقاد دارد ايجاد سلسله تغييرات از جمله اصلاح ساختار، تنظيم مناسبات بيروني و چابك‌سازي سازمان مي‌تواند رسيدن به اهداف را تسهيل و تسريع كند.

اين مقام مسئول با بيان اين‌كه پژوهشگاه در تلاش است با انجام برخي تغيير و تحولات به نقطه‌اي برسد كه پاسخگوي مشكلات نفت و گاز باشد گفت: در راستاي دستيابي به فناوري‌هاي اساسي صنعت نفت يكي از موفقيت‌ها، اولين فناوري ايراني شيرين ساز با نام پارسي سول است، كه صددرصد ملي و پاسخگو به يكي از نيازهاي اصلي صنايع نفت و گاز است.

وي افزود به دليل وجود ناخالصي در تركيبات هيدروكربني استحصال شده فناوري شيرين سازي پارسي سول حلال‌هايي را به دست مي‌دهد كه اين حلال‌ها گوگرد را تا حد ممكن از گاز استخراج شده جدا مي‌كنند.

رييس پژوهشگاه ادامه داد: بديهي است تا زماني كه گوگرد همراه بنا بر استانداردهاي بين‌المللي از گاز جدا نشود امكان بهره‌برداري از آن وجود ندارد از اين رو اين فناوري با جداسازي گوگرد ، گاز را مطابق با استاندارد خطوط لوله تطبيق مي‌دهد.

كاتوزيان با بيان اين‌كه مصرف سالانه اين فرآورده در كشور تا 10 هزار تن است گفت: تامين اين مقدار تا كنون از طريق شركت‌هاي خارجي صورت مي‌گرفت و به خاطر مشكلات تحريم تهيه آنها بسيار سخت و گران شده است.

وي در خاتمه تصريح كرد: فناوري پارسي‌سول ما را از وابستگي به شركت‌هاي خارجي بي‌نياز مي كند و با استقبالي كه تاكنون از اين فرآورده بومي شده است اميدواريم بتوانيم به كمك بخش خصوصي توليد آن را در حد وسيع انجام داده و در خدمت توسعه صنعت گاز قرار دهيم.

خاطر نشان مي شود مراسم رونمايي از اولين فناوري بومي شيرين سازي گاز «پارسي سول» روز چهارشنبه با حضوررئيس پژوهشگاه صنعت نفت ، معاون عمليات شركت ملي گاز ايران، مدير عامل شركت نفت و گاز پارس و جمعي از كارشناسان، محققان و پژوهشگران در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support