مهار تورم و رشد تولید

نگاه فناورانه و تکنولوژی محور ، عامل افزایش قدرت‌‌پذیری در صنعت نفت و گاز است

به منظور تحقق و اجرای ابلاغیه اقتصاد مقاومتی، نگاه فناورانه و تکنولوژی محور، مهم‌ترین عامل برای کاهش هزینه‌ها و افزایش قدرت رقابت‌پذیری در صنایع نفت و گاز و خلق ثروت با صدور خدمات مهندسی و فناورانه است.

دکتر محمد رضا کمالی، رییس پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت و قائم مقام رییس شورای سیاست‌گذاری دومین کنگره ملی صنعت حفاری ایران با بیان اینکه صنعت حفاری به عنوان یکی از ارکان صنعت نفت و گاز، مهم ترین نقش را در زنجیره تولید انرژی‌‌های فسیلی داراست، گفت: دستیابی و توسعه این صنعت برای کشورهای دارنده منابع هیدروکربنی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و سرعت رشد دیگر صنایع نفتی وابستگی شدیدی به این بخش دارد.

کمالی با اشاره به این‌که در ایران یک‌سال پس از حفاری اولین چاه نفتی واقع در شمال غرب قصر شیرین و به دنبال کشف مخازن و میادین نفتی جدید دولت ‌های غربی تلاش مستمری را برای استفاده از این سرمایه به عمل می آوردند، اظهار داشت: حتی به دنبال مبارزات مردم ایران و پس از ملی شدن صنعت نفت در سال 1329 همچنان به غارت و چپاول منابع نفتی از طریق تحمیل عقود و امضای قراردادهای استعماری ادامه دادند و کماکان کلیه امور مربوط به عملیات اکتشاف و استخراج منابع نفتی را در حیطه اختیارات خود و شرکت‌های وابسته به‌خود حفظ نمودند.

وی در ادامه تصریح کرد: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال 1357 صنعت نفت کشور متحول گردید و به دلیل نقش راهبردی این صنعت در حیات اقتصادی ایران در دی ماه 1358 به فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و به منظور بومی سازی صنعت حفاری، شرکت ملی حفاری تاسیس شد.

رییس پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این‌که نگاه اجمالی به کارنامه صنعت حفاری در 35 سال گذشته بیانگر این واقعیت است که همت همه تلاشگران همسوی این صنعت به ثمر نشست و باعث ارتقای در خور تحسین این صنعت شد، گفت: اکنون نیز استمرار این توفیقات همچنان سیر صعودی و شتابنده خود را حفظ کرده و این بخش در زمره یکی از موفق‌ترین صنایع ملی کشور محسوب می‌شود.

وی با اشاره به نیاز کشور به توسعه میادین هیدروکربنی به خصوص منابع مشترک با کشورهای همسایه که مستلزم انجام فعالیت‌های پیچیده‌ای در این حوزه می‌باشد ، بیان داشت: متاسفانه همچنان با استانداردهای روز دنیا و شرکت‌های صاحب نام فاصله معنی‌داری را تجربه می‌کنیم که اقتضا دارد برای جبران این خلاء با تلفیق تجارب ارزشمند همکاران قدیمی و تجزیه و تحلیل مشکلات کنونی و سیاست‌گذاری‌های صحیح و سنجیده نسبت به رفع موانع و مرتفع نمودن چالش‌های پیش رو همت گماریم.

این مقام مسئول با تاکید بر این‌که طی سال‌های گذشته اقدامات قابل توجهی در مسیر قطع وابستگی و جلوگیری از خروج ارز صورت گرفته اظهار داشت: این اقدامات با بکارگیری قطعات و تجهیزات داخلی و کاهش خریدهای خارجی صورت گرفته است، به طوری که هم اکنون بسیاری از نیازهای صنعت نفت توسط سازندگان داخلی تامین می شود.

وی نکات حائز اهمیت که در صنعت نفت می بایست بیشتر مورد توجه قرار بگیرد را توسعه فناوری، تولید دانش فنی و خلق فناوری‌های جدید در زمینه حفاری دانست و افزود: روند فزاینده پیشرفت‌های علمی و عملیاتی در این زمینه به ما می‌آموزد که باید به درجه‌ای از سطح علمی و فناوری برسیم که کارشناسان ایرانی در سطح بین‌المللی حضور فعال در پروژه‌های حفاری داشته باشند.

قائم مقام رییس شورای سیاست‌گذاری بررسی چالش‌های پیش روی صنعت حفاری ، تلاش در جهت بومی‌ نمودن فناوری‌های این صنعت، استفاده از تجارب مدیران متخصص در حفاری و طرح مشکلات این صنعت در جامعه علمی و آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی را از مهم‌ترین اهداف این کنگره برشمرد.

وی در خاتمه افزود: امیدواریم این کنگره قدم مهمی در حل مشکلات صنعت حفاری باشد و مجموعه گزارشات علمی و پانل‌های تخصصی که طی این دو روز برگزاری کنگره ارایه خواهد شد در آینده گره گشای این صنعت و راه گشای پیشرفت آن شود.

خاطر نشان می‌شود دومین کنگره ملی صنعت حفاری با محوریت علمی و میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت طی روزهای 12 و 13 اسفند ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی این مجموعه برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support