رونمايي از راهبرد‌، ماموريت و برنامه هاي تدوين شده پژوهشگاه صنعت نفت در آينده نزديك

راهبرد، ماموريت، چشم انداز و برنامه هاي بلند مدت و كوتاه مدت پژوهشگاه صنعت نفت با صرف زمان و وقت كافي بطور كارشناسي، تدوين شده و در پايان سال گذشته به تاييد هيئت امنا رسيده است كه در آينده نزديك جزييات آن اطلاع رساني خواهد شد.

دكتر حميد رضا كاتوزيان رييس پژوهشگاه صنعت نفت با ارايه گزارشي درخصوص دستاوردهاي پژوهشگاه در سال گذشته اظهار داشت: در روزهاي پاياني سال 93 توانستيم گزارشي جامع را به حضور هيئت امنا ارايه دهيم و به اذعان برخي از مديران ارشد وزارت نفت، هيچ مجموعه پژوهشي و تحقيقاتي در كشور در تدوين برنامه ها، تعيين راهبردها همانند اين مركز با دقت و شفافيت نگاه تخصصي عمل نكرده است.

وي افزود: پژوهشگاه درصدد ارايه برنامه هاي نمايشي نيست؛ به همين دليل آن چه كه در برنامه هاي اين مركز آمده و توسط هيئت امنا به تصويب رسيده است بايد به سمت اجرايي شدن پيش رود.

اين مقام مسئول شفاف سازي راهبردهاي پژوهشي پرديس ها، ارتباط با مشتريان داخلي و خارجي، مديريت دانش، مديريت سبد پروژه ها، تكميل زنجيره تجاري سازي پروژه ها و توانمند سازي منابع انساني را از مهم ترين اهداف بلند مدت پژوهشگاه دانست.

دكتر كاتوزيان در مراسم شروع سال كاري 94 با گرامي داشت ميلاد دخت نبي مكرم اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، گفت: حضرت زهرا ركن ركين توسعه اسلام و ارزش هاي ديني است و نقش و ويژگي آن بانوي بزرگوار در پيشگاه خداوند بسيار برجسته و رفيع است.

وي در ادامه با اشاره به روز 29 اسفند، روز ملي شدن صنعت نفت افزود: اين روز يادآور پايمردي ملت ايران با محوريت مرحوم دكتر مصدق است كه اجازه نداد حقوق ملت ايران توسط استعمار و ديكتاتور دست نشانده اش ضايع شود.

پايش مستمر سيستم براي بهبود و ارتقاء سازمان

رييس پژوهشگاه در ادامه با اشاره به لزوم پايش مستمر سيستم گفت: سازمان پويا بايد به طور مداوم فرآيندها را بررسي كرده و بازخورد بگيرد تا به تدريج با رفع اصلاحات به حالت ايده آل نزديك شويم.

وي از ديگر اهداف پژوهشگاه را تشكيل كانون ارزيابي برشمرد و گفت: اين كانون در توسعه افراد ، انتصاب مديران شايسته و جانشين پروري ، توسعه و طراحي مسيرهاي شغلي و پرورش و ارتقاء شايستگي مديريتي افراد نقش بسزايي خواهد داشت.

دكتر كاتوزيان با اشاره به اجراي ارزيابي 360 درجه در سال گذشته گفت: اين ارزيابي به صورت پايلوت اجرا شد و نتايجي از آن به دست آمد اما براي كامل تر شدن اين ارزيابي مي بايست فرهنگ سازي و نحوه آشنايي افراد با روش هاي اين ارزيابي شفاف تر شود.

وي استقرار نظام پيشنهادات توسط معاونت برنامه ريزي را كه موجب ارتقاء عملكرد و فرهنگ سازماني و تشكيل بانك اطلاعاتي كه در آينده قابل بهره برداري است را از مهم ترين فعاليت هاي سال گذشته برشمرد.

دكتر كاتوزيان عدم تطابق وظايف و اختيارات مديران سيستم و مسئولان پروژه ها را از نكاتي برشمرد كه مورد آسيب شناسي قرار گرفته است و افزود: خوشبختانه پس از تجزيه و تحليل فرايندها سعي شد مسئوليت ها با پاسخگويي ها تناسب داشته باشند تا جايي كه 12 فرآيند بررسي و شكل جديدي به خود گرفت.

وي تصريح كرد: خريد مواد اوليه، تجهيزات، معاملات كوچك، متوسط و بزرگ، استفاده از نيروي كار معين و برنامه هاي آموزشي داخلي وخارجي فرآيندهاي پيچيده اي داشت كه پيشرفت و پيگيري پروژه و فرد مسئول را در پاسخگويي دچار مشكل مي كرد.

پژوهشگاه توان اجراي 2/5 برابري فعاليت هاي پروژه اي با توان موجود خود را دارد

دكتر كاتوزيان با اشاره به پيشنهاد 190 ميليارد توماني پروژه به كار فرمايان در سال گذشته گفت: حجم قراردادهاي سال 93 حدود 60 ميليارد تومان بوده كه نسبت به سال گذشته افزايش داشته است و در همكاري با بخش خصوصي نيز موفق تر عمل كرده ايم.

رييس پژوهشگاه با بيان اين كه ما به دنبال فعاليت هاي كيفي هستيم وتعداد تفاهم نامه ها ملاك سنجش عملكرد اين مجموعه نيست گفت: بررسي ها نشان مي دهد بسياري از تفاهم نامه ها به قرارداد تبديل شده است و سمت و سوي آن ها در جهت رفع معضلات واحد هاي عملياتي و بهره بردار است.

وي با اشاره به ظرفيت هاي خالي پژوهشگاه صنعت نفت گفت: طي بررسي هايي كه در سال گذشته انجام شده پژوهشگاه توان اخذ پروژه به ميزان 2/5 برابر وضعيت فعلي را دارا است.

اين مقام مسئول در ادامه افزود: تفاهم نامه هايي كه در سال گذشته با مراكز آموزشي و پژوهشي منعقد شده است 23 مورد است كه از اين ميان 9 مورد در بالادستي، 11 مورد پايين دستي و 3 مورد ميان رشته اي بوده است.

وي با اشاره به ابلاغيه دولت درخصوص صيانت از سلامت اداري گفت: بايد تلاش كنيم فعاليت هاي مالي و اداري به صورت كاملا شفاف و به دور از ابهام انجام شود.

ايجاد و راه اندازي مركز رشد در پژوهشگاه با همكاري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري

رييس پژوهشگاه با اشاره به مستقر شدن دفاتر شركت هاي اقماري ( دانش بنيان) در پژوهشگاه گفت: به زودي در كنار اين شركت ها مركز رشدي شكل خواهند گرفت كه نخبگان داراي ايده و علاقه مند به تجاري سازي مي توانند از اين طريق يافته هاي خود را عملياتي كنند.

دكتر كاتوزيان تلاش براي راه اندازي شهرك پژوهشي و فناوري صنعت نفت و نقش محوري پژوهشگاه در تشكيل آن را از ديگر زمينه هاي فعاليت آتي پژوهشگاه دانست.

رييس پژوهشگاه با اشاره به ضرورت خودكفايي اقتصادي پژوهشگاه گفت: طبق نظر مسئولان وزارت نفت مجموعه هايي همانند پژوهشگاه بايد به سمت خودكفايي حركت كرده و ما نبايد وابسته به بودجه شركت ملي نفت نباشيم.

وي در خصوص اصلاح ساختار و جابه جايي مديران گفت: بايد با نگاه باز و به دور از تصلب با تغييرات سازماني برخورد كرد، چرا كه در سازماني متشكل از نخبگان، همه بر مبناي شايستگي به كار گرفته مي شوند.

شايان ذكر است مراسم آغاز سال كاري 1394 پژوهشگاه با حضور رييس، روساي پرديس ها، معاونان، مديران و جمعي كثير از كاركنان اين مركز در سالن همايش هاي بين المللي پژوهشگاه در روز 16 فروردين ماه برگزار شد.

خاطر نشان مي شود اين مراسم برنامه هايي مانند پخش پيام نوروزي مقام معظم رهبري ( مدظله العالي) و رييس محترم جمهور، نماهنگ رويدادهاي سال 1393 پژوهشگاه با عنوان ” سال فرصت هاي طلايي” و شعر خواني مذهبي بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support