نشست فنی طرح توسعه پژوهش محور میدان اهواز درتاریخ 1 و 2 اردیبهشت ماه 94 در مرکز همایش های بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت با حضور کارشناسان مناطق نفت خیز جنوب و پژوهشگاه صنعت نفت با هدف شناسایی چالشهای اساسی در این طرح برگزار شد.
به گزارش واحد خبر ارتباطات پژوهشگاه، در این نشست دو روزه مشکلات و چالش های مخازن آسماری و بنگستان میدان اهواز از دیدگاه زمین شناسی، پتروفیزیکی، بهره برداری، حفاری، مخازن توسط کارشناسان مناطق نفت خیز جنوب ارائه و مورد بحث و تبادل نظر فنی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش در روز اول نشست ابتدا اهداف کلی طرح و نقشه راه توسعه پژوهش محور میدان اهواز توسط دکتر کرامتی، مدیر طرح پژوهشگاه ارائه شد، سپس مخازن ذکر شده در حوزه های تخصصی زمین شناسی و حفاری توسط کارشناسان مناطق نفت خیز جنوب بررسی شد و در بعد از ظهر روز اول کارگروه های تخصصی در زمینه های ذکر شده تشکیل و چالش های فنی موجود و آتی در میدان مورد ارزیابی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، بعد از انجام ارزیابی های لازم، در یک نشست جمعی با حضور تمامی کارشناسان، جمع بندی نهایی انجام شده و در حوزه مدلسازی و توصیف مخزن و در حوزه حفاری عناوین و سر فصلهای اصلی تدوین شد و به امضاء طرفین رسید.
این گزارش می افزید؛ در همین راستا در روز دوم موضوعات مربوط به مطالعات مخازن، بهره برداری و عملیات مخازن توسط کارشناسان مناطق نفت خیز جنوب ارائه شد. سپس در کار گروههای تخصصی چالش ها و مشکلات میدان در حوزه های ذکر شده مورد بحث عمیق علمی و فنی قرار گرفت.
در انتهای روز دوم نیز در یک نشست جمعی با حضور کارشناسان مناطق نفت خیز جنوب و پژوهشگاه صنعت نفت چالش های موجود در سطح مخزن و در سطح چاه مورد تأئید قرار گرفت و به امضای طرفین رسید. در مجموع حاصل این نشست فنی دو روزه که در نوع خود بی نظیر بود 23 موضوع اصلی و چالش های محوری در میدان فوق عظیم اهواز استخراج و مقرر شد پس از تأئید نهایی درخواست های ارایه طرح پیشنهادی (RFP) هر موضوع تدوین و پیشنهادات فنی توسط پژوهشگاه صنعت نفت جهت تأئید نهایی در کمیته راهبردی شرکت ملی نفت ایران ارائه شود.
خاطرنشان می شود، فعالیت های مطالعاتی، توسعه ی دو میدان بزرگ نفتی کشور، یعنی میدان اهواز به عنوان بزرگ ترین میدان تولیدی ایران و یادآوران که یک میدان مشترک بین ایران و عراق محسوب می شود؛ طی قراردادی از سوی شرکت ملی نفت به پژوهشگاه واگذار شده است.