دستیابی به حداکثر بهره وری و تحقق چشم انداز پژوهشگاه، نیازمند تسهیل مسیر اخذ و اجرای پروژه در این مرکز خلق و توسعه فناوری صنعت نفت کشور است که در این راستا فرآیندهای کلیدی در پروژه های پژوهشی مستند سازی، اصلاح و با تایید رییس پژوهشگاه ابلاغ شد.
محمد حمید ایجازی، معاون برنامه ریزی پژوهشگاه تصریح کرد: در این راستا طی برگزاری پانل های خبرگی متعدد با حضور معاونین و روسای پردیس ها و متخصصین امور، مشکلات و موانع پردیس ها در مسیر اخذ و اجرای پروژه مورد آسیب شناسی قرار گرفت.
معاون برنامه ریزی پژوهشگاه با بیان این که، این مرکز پژوهشی، سازمانی پروژه محور است گفت: رشد و بقای این مجموعه و از سوی دیگر تحقق چشم انداز مدون و مصوب پژوهشگاه نیز در گرو اخذ و اجرای پروژه ها است.
ایجازی، اظهار داشت: محدود بودن اختیارات مدیران پروژه به عنوان مشکل اصلی در مسیر اخذ و اجرای پروژه شناسایی شد که پس از بررسی های لازم و در نهایت برای چابک سازی و جلوگیری از کنترل های غیر ضروری نسبت به تفویض اختیارات بیشتر به مدیران، فرآیند های اصلاح شده توسط رییس پژوهشگاه ابلاغ شد.
معاون برنامه ریزی پژوهشگاه افزود: طی برگزاری 8 جلسه شورای تحول، با حضور معاونین و روسای پردیس ها و پژوهشکده ها، فهرستی از فرآیندهای گلوگاهی مربوط به انجام پروژه ها شناسایی شد و بهبود و اصلاح فرآیندهای معین شده در دستور کار معاونت برنامه ریزی قرار گرفت.
محمد حمید ایجازی با اشاره به این که فرآیند انجام کار معین تحقیقاتی در پروژه های پژوهشی پژوهشگاه، جزو فرآیند هایی است که در پروژه های پژوهشی به مدیران تفویض اختیار می شود، گفت: از دیگر فرآیند هایی که در خصوص آنها، این تفویض اختیار نیز صورت گرفته است، می توان به فرآیندهای خرید، پرداخت علی الحساب به کارکنان برای انجام امور پروژه های پژوهشی، استفاده از خدمات پیمانکاری، اعزام به ماموریت و اعزام کارکنان به منظور شرکت در دوره های آموزشی و سمینار داخلی در پروژه های پژوهشی اشاره کرد.
وی درخصوص چگونگی اصلاح فرآیندها توسط معاونت برنامه ریزی گفت: در فاز اول یعنی شناخت فرآیندهای موجود این معاونت با مشارکت معاونت فناوری طی برگزاری جلسات متعدد با متخصصین امر و متولیان هر فرآیند، فرآیندهای موجود را شناسایی و با استفاده ازاستاندارد مدل سازی فرآیندهای کسب و کار (BPMN) مستند کرد.
ایجازی در خاتمه با اشاره به اصلاح فرآیندها در فاز دوم اظهار داشت: معاونت برنامه ریزی تغییرات مورد نظر را در فرآیند ها اعمال و جهت اخذ تایید و تصویب نهایی به معاونین و روسای پردیس ها ارایه کرد و مجموعه فرآیندهای فوق الذکر به همراه روش های اجرایی در 7 ویرایش اصلاح و در نهایت با تصویب رئیس پژوهشگاه در سیستم استاندارد ایزو مستند و ابلاغ شد و هم اکنون بر روی سامانه داخلی پژوهشگاه در دسترس عموم بوده و لازم الاجرا میباشد.