شماره 81 فصل نامه علمي- پژوهشي «پژوهش نفت» و شماره پنجم مجله انگليسي JPST منتشر شد. در شماره اخير فصل نامه «پژوهش نفت» 16 مقاله با عناويني چون امكان سنجي استفاده از ذرات ميكرو حباب هاي پايدار با خواص رئولوژي كنترل شده در حفاري مخازن كم فشار و بررسي و تشخيص آلودگي برج هاي خنك كننده پالايشگاه هاي كشور به باكتري و … به چاپ رسيده اند.
به گزارش واحد خبر ارتباطات پژوهشگاه، از زمان انتشار فصل نامه فارسي علمي-پژوهشي بالغ بر بيست و پنج سال مي گذرد و آخرين شماره اين فصل نامه به تازگي در پژوهشگاه منتشر شده است. شماره پنجم مجله انگليسي نیز كه از عمر آن تنها نزديك به سه سال مي گذرد نيز به چاپ رسیده است.
بر اساس اين گزارش، اين مجلات علمي با هدف انعكاس بخشي از دستاوردهاي پژوهشي محققان و دانشمندان شاغل در حوزه هاي مرتبط با صنعت نفت منتشر می شوند و بيش تر به توسعه نگرش هاي جديد و ارايه مباني نظري ايده هاي كاربردي براي رفع معضلات واحد هاي عملياتي در صنايع مختلف بالادستي، و پايين دستي و همچنين انرژي و محيط زيست نفت، می پردازند كه بر اين اساس فضايي مناسب براي عرضه نظريات انديشمندان رشته هاي وابسته به حوزه نفت ايجاد می شود و مرزهاي دانش و فناوري به صورت بومي در صنعت نفت كشور توسعه مي يابند.
اين گزارش مي افزايد این دو مجله علمي دامنه ای وسيع از مقالات علمي- پژوهشي مرتبط با زمينه هاي صنايع بالادستی نفت، از جمله زمين شناسي و اكتشاف نفت، بهره برداري، حفاري و ازدياد برداشت نفت و گاز، و در حوزه پايين دستی نفت، تجهيزات و فرآيند هاي پالايش نفت خام، گاز، پتروشيمي و كاتاليست هاي مربوطه، را به چاپ مي رسانند.
به گزارش واحد خبر ارتباطات پژوهشگاه، اين نشريات در حوزه محيط زيست و انرژي نیز عمدتا به مشكلات ناشي از آلاينده هاي نفتي و مشتقات آنها در محيط زيست(به ويژه در آب، خاك و هوا) و مقوله هاي مرتبط با مهندسي خوردگي و صرفه جويي در مصرف سوخت و انرژي و راه حل هايي فناورانه آن ها مي پردازند.
اين گزارش حاكي است در فرآيند چاپ مقالات اين دو نشريه، سردبيران دو مجله كليه مقالات ارسالي را براي طرح در جلسه هيئت تحريريه مجلات گردآوري و تنظيم می کنند؛ كه هیئت های تحریریه اين نشريات از برجسته ترين اساتيد و اعضاي هيئت علمي دانشگاه ها و پژوهشگاه ها هستند.
گفتني است جلسات هيئت تحريريه به طور منظم و ماهيانه و زير نظر رييس پژوهشگاه، با حضور مديران مسئول دو نشريه و اعضاء هيئت تحريريه، تشکیل می شوند و اين افراد بر كليه مراحل كار نظارت دارند.
بر اساس اين گزارش با پيگيري كارشناسان دفتر مجله نتيجه بررسي و اظهارنظر داوران دريافت می شود و سردبیران، پس از تصميم گيري هاي لازم، نتيجه را برای انعکاس رسمي اعلام می کنند، لازم به يادآوري است که فرآيند كلي چاپ مقاله در اين نشريات، بسته به سرعت داوري، معمولا 4 تا 6 ماه به طول مي انجامد.
اين گزارش حاكي است در حال حاضر دفتر مجله به طور طبيعي ماهيانه 25 مقاله فارسي و 15 مقاله انگليسي دريافت مي كند و علاقه مندان مي توانند مقالات خود را براي بررسي از طريق وب سايت مجله به نشاني journals.ripi.ir و يا پورتال 4 زبانه پژوهشگاه صنعت نفت به نشانيripi.ir با ثبت نام در سامانه الكترونيكی ارسال كنند.
مجله «پژوهش نفت» در پايگاه های استنادي علوم جهان اسلام به نشاني www.isc.gov.ir، اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي به نشاني www.sid.ir و نيز اطلاعات نشريات كشور به نشاني www. Magiran.com نمايه مي شود؛مجله «پژوهش نفت» به سردبیری دكتر علي اكبر سيف كردي و مجله انگليسيJournal ofPetroleum Science & Technology به سردبیری دكتر محمدرضا جعفري نصر در پژوهشگاه صنعت نفت منتشر می شوند.
خاطر نشان مي شود علاقه مندان مي توانند برای دريافت فايل مقالات به سايتhttp://journals.ripi.ir مراجعه كنند و براي خريد فصل نامه نیز مي توان با پر كردن فرم اشتراك موجود در فصل نامه و سايت ذكرشده اقدام کرد.