هدف اصلی از تحول در قرارداد های نفتی جذب شرکت های بزرگ نفتی برای تقویت فناوری ملی در صنعت نفت است و جذب منابع مالی دومین هدف صنعت نفت در اين زمينه به شمار می رود.
بيژن زنگنه شنبه شب (10 مردادماه) در برنامه زنده تلويزيوني نگاه يك كه با موضوع چشم انداز صنعت نفت و گاز بعد از لغو احتمالي تحريمها و عملكرد اين وزارتخانه برگزار شد، به شرح اهداف مدل پیشنهادی قراردادهای ایران، پرداخت.
وي با تاكيد بر اولويت استفاده از این قراردادها برای توسعه میدان های مشترک نفت و گاز ، افزود: اگر بتوانیم ضریب بازیافت نفت را افزایش دهیم، ارزش افزوده زیادی برای کشور به همراه خواهد داشت؛ به عنوان مثال، اگر در یک میدان ١٠٠ بشکه نفت وجود دارد با ضریب کنونی برداشت به طور متوسط ٣٠ بشکه برداشت و ٧٠ بشکه غیر قابل برداشت است.
زنگنه در ادامه بيان داشت: در صورت استفاده از فناوری های روز دنیا و افزایش تنها یک درصد ضریب برداشت از میدان های کنونی نفت بیش از ١٤٠ میلیارد بشکه در کل میدان های نفتی خود بیشتر برداشت نفت می کنیم، از این رو هم اکنون نیاز به ارتباط قوی با شرکت های دانش بنیان در این زمینه داریم تا انتقال فناوری به خوبی در صنعت نفت ما تسریع شود.
وزير نفت سپس با اشاره به قراردادهای جدید نفتی ایران و امتیازاتی که برای شرکت های داخلی قائل شده است، یادآورشد: بر اساس این قراردادها هر شرکت خارجی برای فعالیت در ایران باید یک شریک داخلی داشته باشد، در همین راستا شرکت های خارجی با ثبت شرکت در ایران وظایف آموزشی و پژوهشی زیادی خواهند داشت، وزارت نفت ایران حتی در مورد نحوه چیدمان کادر مدیریتی این شرکت ها تصمیم گیری و برنامه ریزی کرده است.