مهار تورم و رشد تولید

EN

مهار تورم و رشد تولید

همايش بين‌المللي فرصت‌هاي فناورانه در صنعت نفت و گاز، برگ فناورانه ديپلماسي انرژي ايران است

پژوهشگاه صنعت نفت با توجه به رسالت و جايگاه منطقه‌اي خود در خلق فناوري‌هاي نوين نفت و انرژي نبض جريان را در دست گرفت و به عنوان يك مركز اصلي اقدام به تشكيل و برگزاري دومين همايش بين‌المللي فرصت‌هاي فناورانه نفت و گاز با محوريت ازدياد برداشت كرد.

مهندس امير عباس حسيني، معاون فناوري و روابط بين‌الملل پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبري روز دوشنبه 30 شهريور ماه با بيان اينكه انرژي و فناوري‌هاي مرتبط با آن اهميت بسزايي دارد،گفت: جاي خالي رويداد مهمي همانند همايش فرصت‌هاي فناورانه براي تقريب همكاري‌هاي بين‌المللي و ارايه فناوري‌هاي نوين در اين عرصه به شدت محسوس بود و تولد اين رويداد، به برگ فناورانه ديپلماسي انرژي ايران موسوم شده كه نقطه عطفي در برپايي همايش‌هاي علمي- تخصصي حوزه انرژي در سطح منطقه محسوس مي‌شود.

معاون فناوري و روابط بين‌الملل پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اين‌كه كشور ما در مجموع ذخاير متعارف نفت و گاز دنيا رتبه اول را دارد، اظهار داشت: به طور طبيعي كشوري كه صاحب چنين جايگاهي است مي بايست در حوزه فناوري و استفاده از فناوي‌هاي روز دنيا نيز جايگاه ويژه اي داشته باشد و ابزار تسلط بر ميدان‌هاي نفتي دنيا مالكيت آن‌ها نمي‌باشد، درحالي‌كه برخي كشور‌هاي صاحب فناوري به دليل دارا بودن ابزار فناورانه در مالكيت‌ آن‌ها سهم بيشتري دارند.

حسيني با اشاره به برگزاري دومين همايش فرصت‌هاي فناورانه نفت و گاز گفت: مدعوين امسال  از اين نظر كه در حوزه تخصصي بالادست صنعت نفت فعال هستند تفاوت‌هايي با سال گذشته دارند و همچنين از مجموعه شركت‌هاي داخلي نيز كه در اين حوزه همواره فعال بوده اند نيز استفاده شده است.

معاون فناوري و روابط بين‌الملل پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينكه مهمانان دعوت شده در كنفرانس دوم به دليل شرايط پس از توافق قريب به نيمي بيش از كنفرانس اول است گفت: در اين همايش تمام حاضرين به صورت هدفمند دعوت شده اند و همچنين دانشگاه‌هايي كه در توسعه ميدان نيز فعال هستند حاضر هستند.

وي با تاكيد بر اينكه در كنفرانس اول 40 فناوري در هر سه حوزه فعاليت پژوهشگاه ارايه شد، افزود: در كنفرانس دوم تمركز بر حوزه بالادستي صنعت نفت است و شركت هاي مرتبط با اين موضوع در اين همايش حضور دارند.

اين مقام مسئول با بيان اينكه موضوع مطالعه ميدان فوق عظيم اهواز و يادآوران با فناوري‌هاي جديد از اولويت‌هاي پژوهشگاه در اين همايش است، گفت: كشور داراي 650 ميليارد بشكه نفت درجا است كه در حال حاضر با فرض 24 درصد ضريب ازدياد برداشت گويي به 4/1 آن دست مي‌يابيم و اين امر باعث باقي ماندن 450 ميليارد بشكه نفت در مخازن خواهد شد.

وي با تاكيد بر عدم فعاليت در حوزه توسعه فناوري‌هاي ازدياد برداشت، گفت: مخازن كشور در نيمه دوم عمر خود قرار دارند كه اين امر حاكي از كاهش فشار و توليد مخازن است از اين رو بايد به دنبال فناوري هاي مهم و به روز دنيا بود.

حسيني با اشاره به اينكه موضوع ازدياد برداشت به معني خام فروشي نيست، گفت: ازدياد برداشت استفاده بهينه و صيانتي از منابع خدادادي بوده و موضوع خام فروشي در زنجيره پايين دست صنعت نفت است كه آن هم مورد توجه وزارت نفت قرار گرفته است.

اين مقام مسئول با اشاره به اينكه زنجيره ايجاد ارزش افزوده در محصولات،‌ جزء  ديگر برنامه‌هاي وزارت نفت است،گفت: اين دو مقوله به هيچ وجه يكديگر را نفي نكرده و ما همواره مكلف هستيم از اين منبع خدادادي با استفاده از فناوري‌هاي روز دنيا بيشتر استفاده كنيم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support