پژوهشگاه صنعت نفت با توجه به رسالت و جایگاه منطقهای خود در خلق فناوریهای نوین نفت و انرژی نبض جریان را در دست گرفت و به عنوان یک مرکز اصلی اقدام به تشکیل و برگزاری دومین همایش بینالمللی فرصتهای فناورانه نفت و گاز با محوریت ازدیاد برداشت کرد.
مهندس امیر عباس حسینی، معاون فناوری و روابط بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبری روز دوشنبه 30 شهریور ماه با بیان اینکه انرژی و فناوریهای مرتبط با آن اهمیت بسزایی دارد،گفت: جای خالی رویداد مهمی همانند همایش فرصتهای فناورانه برای تقریب همکاریهای بینالمللی و ارایه فناوریهای نوین در این عرصه به شدت محسوس بود و تولد این رویداد، به برگ فناورانه دیپلماسی انرژی ایران موسوم شده که نقطه عطفی در برپایی همایشهای علمی- تخصصی حوزه انرژی در سطح منطقه محسوس میشود.
معاون فناوری و روابط بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه کشور ما در مجموع ذخایر متعارف نفت و گاز دنیا رتبه اول را دارد، اظهار داشت: به طور طبیعی کشوری که صاحب چنین جایگاهی است می بایست در حوزه فناوری و استفاده از فناویهای روز دنیا نیز جایگاه ویژه ای داشته باشد و ابزار تسلط بر میدانهای نفتی دنیا مالکیت آنها نمیباشد، درحالیکه برخی کشورهای صاحب فناوری به دلیل دارا بودن ابزار فناورانه در مالکیت آنها سهم بیشتری دارند.
حسینی با اشاره به برگزاری دومین همایش فرصتهای فناورانه نفت و گاز گفت: مدعوین امسال از این نظر که در حوزه تخصصی بالادست صنعت نفت فعال هستند تفاوتهایی با سال گذشته دارند و همچنین از مجموعه شرکتهای داخلی نیز که در این حوزه همواره فعال بوده اند نیز استفاده شده است.
معاون فناوری و روابط بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه مهمانان دعوت شده در کنفرانس دوم به دلیل شرایط پس از توافق قریب به نیمی بیش از کنفرانس اول است گفت: در این همایش تمام حاضرین به صورت هدفمند دعوت شده اند و همچنین دانشگاههایی که در توسعه میدان نیز فعال هستند حاضر هستند.
وی با تاکید بر اینکه در کنفرانس اول 40 فناوری در هر سه حوزه فعالیت پژوهشگاه ارایه شد، افزود: در کنفرانس دوم تمرکز بر حوزه بالادستی صنعت نفت است و شرکت های مرتبط با این موضوع در این همایش حضور دارند.
این مقام مسئول با بیان اینکه موضوع مطالعه میدان فوق عظیم اهواز و یادآوران با فناوریهای جدید از اولویتهای پژوهشگاه در این همایش است، گفت: کشور دارای 650 میلیارد بشکه نفت درجا است که در حال حاضر با فرض 24 درصد ضریب ازدیاد برداشت گویی به 4/1 آن دست مییابیم و این امر باعث باقی ماندن 450 میلیارد بشکه نفت در مخازن خواهد شد.
وی با تاکید بر عدم فعالیت در حوزه توسعه فناوریهای ازدیاد برداشت، گفت: مخازن کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند که این امر حاکی از کاهش فشار و تولید مخازن است از این رو باید به دنبال فناوری های مهم و به روز دنیا بود.
حسینی با اشاره به اینکه موضوع ازدیاد برداشت به معنی خام فروشی نیست، گفت: ازدیاد برداشت استفاده بهینه و صیانتی از منابع خدادادی بوده و موضوع خام فروشی در زنجیره پایین دست صنعت نفت است که آن هم مورد توجه وزارت نفت قرار گرفته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه زنجیره ایجاد ارزش افزوده در محصولات، جزء دیگر برنامههای وزارت نفت است،گفت: این دو مقوله به هیچ وجه یکدیگر را نفی نکرده و ما همواره مکلف هستیم از این منبع خدادادی با استفاده از فناوریهای روز دنیا بیشتر استفاده کنیم.