همواره شركت هاي نفتي و دانشگاه ها و دو بازوي اجرا و توسعه فناوري هستند كه بايد در كنار هم فعاليت كنند و دومين همايش بينالمللي فرصتهاي فناورانه صنعت نفت و گاز آغاز يك حركت اساسي در مديريت فناورانه توسعه يكپارچه ميادين نفتي ايران خواهد بود و از نظر بين المللي داراي اهميت بسزايي است.
سيد امير عباس حسيني، جانشين رييس و معاون فناوري و روابط بينالملل پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينكه فناوريهاي مرتبط با ازدياد برداشت و توسعه ميادين نفتي ايران با عنوان اولويت راهبردي در سياستهاي ابلاغيه اقتصاد مقاومتي در سند چشم انداز مطرح، است گفت: اين موضوع همواره مورد تاكيد وزير نفت نيز بوده و ارگاني كه در حوزه توسعه فناوري هاي مرتبط با اين موضوع در كشور پيش رو بوده، بازوي تحقيقاتي صنعت نفت يعني پژوهشگاه صنعت نفت است.
وي با اشاره به اينكه موضوع ازدياد برداشت در كشور از اهميت بسزايي برخوردار است، گفت: دومين همايش بينالمللي فرصت هاي فناورانه نفت و گاز به اين موضوع اختصاص يافت و اين اهميت را ميتوان در قالب اعداد و ارقام به نمايش گذاشت.
حسيني افزود: كشور با قريب به 650 ميليارد بشكه نفت درجا در مخازن نفتي و با احتساب ضريب برداشت متوسط 24 درصد در شرايط فعلي با هدف گذاري رسيدن به ضريب 35 درصد و نهايتا هدف گذاري كه در دنيا امروز حدود 70 درصد است، شاهد فاصلهاي بين ضريب برداشت خودمان با اهداف آرماني هستيم.
اين مقام مسئول با بيان اينكه فاصله ايجاد شده دلايل متفاوتي دارد گفت: فناوري و موضوعات فناورانه در حوزه ازدياد برداشت مهم ترين دليل ايجاد اين شكاف محسوب مي شوند و پژوهشگاه خود را مكلف و موظف مي داند كه همواره در اين حوزه به عنوان راهبرد اساسي وزارت نفت فعاليت كند.
رييس و معاون فناوري و روابط بينالملل تصريح كرد: پژوهشگاه صنعت نفت در صنايع بالادستي به عنوان راهبر و پيشبران در كشور مطرح بوده و اين امر ناشي از حضور نيروي انساني متخصص و تجهيزات كارآمد و موثر است و از اين رو توسعه فناوري هاي ازدياد برداشت از اولويتهاي سازمان به حساب ميآيد.
وي با بيان اينكه در كنفرانس دوم اتفاقاتي كه بين دو كنفرانس افتاده اثراتي را بر اهداف كنفرانس دوم گذاشته است افزود: در دومين كنفرانس شبكهاي از شركاي بينالمللي پژوهشگاه صنعت نفت حضور خواهند داشت كه اين شبكه ها شامل شركتها نفتي و شركاي دانشگاهي اين مجموعه به حساب مي روند.
اين مقام مسئول با بيان اينكه مطالعات ميدان فوق عظيم اهواز به عنوان بزرگترين ميدان نفتي ايران و سومين ميدان عظيم جهان در حوزه فناوري به پژوهشگاه واگذار شده است، اظهار داشت: براي دستيابي به اين اهداف بررسي راهكارها و روشهاي فناورانه روز دنيا را بايد توجه ويژه اي به آنها داشت تا از اين طريق بتوانيم به موضوع مهم ازدياد برداشت دست پيدا كنيم.
معاون فناوري و روابط بينالملل پژوهشگاه صنعت نفت با تاكيد بر دستيابي به اهداف از پيش تعيين شده توسط اينگونه همايشها گفت: تثبيت شبكه توسعه فناوري و همكاري هاي بين المللي پژوهشگاه و آمادگي براي توسعه فناوري ميدان اهواز در گام اول و ميدان يادآوران در گام دوم از اهداف از مشخص شده اين مركز به حساب مي رود.
حسيني با اشاره به ميهمانان حاضر در دومين همايش فرصتهاي فناورانه نفت و گاز گفت: مدعوين كنفرانس دوم با اولويت بالادست صنعت انتخب و بسيار هدفمند نيز دعوت شده اند.
وي افزود: در كنفرانس دوم شركت OMV اتريش كه يكي از شركت هاي ارايه دهنده فناوري هاي اجرا شده در ميادين مشابه ميدان اهواز است حضور خواهد داشت و فناوري هاي خود را به طور كامل ارايه خواهد كرد.
اين مقام مسئول با تاكيد بر حضور شركت هاي معتبر دنيا در اين همايش پس از توافقات انجام شده گفت: شبكه دانشگاهي به رهبري Delft هلند با مشاركت ايمپريال كالج انگلستان، دو دانشگاه از آلمان و مركز تحقيقات نفت برزيل به عنوان شبكه دانشگاهي از مهم ترين حاضرين در اين همايش هستند.
حسيني با بيان اينكه شركت انگليسي Synergy و شركاي آن در اين همايش به ارايه فناوريهاي خود خواهند پرداخت افزود:آخرين فناوريهاي حوزه ازدياد برداشت كه به صورت 16 فناوري در سه حوزه مخزن محور، چاه محور و تاسيسات محورتعريف شده است را اين شركت ارايه خواهد كرد و همچنين اين فناوريها در ميادين كشور بسيار جايگاه ويژهاي دارند.
معاون فناوري و روابط بينالملل پژوهشگاه صنعت نفت با تاكيد بر اينكه در كنار تمام اين شركت ها پژوهشگاه نيز حضور دارد گفت: تصميم داريم موارد و چالشهاي مرتبط با ميدان اهواز را با مشاركت با مناطق نفت خيز جنوب در اين همايش ارايه كنيم و همچنين در قالب يك پنل تخصصي ديگر موارد مشابه را مورد واكاوري قرار دهيم.
وي با بيان اينكه تلاش ميكنيم با فعاليتهاي انجام شده نهايتا به يك نقشه راه مشخص در حوزه ازدياد برداشت و ديگر فناوري ها برسيم گفت: از ديگر مدعوين اين همايش كه مي توانند راه را براي رسيدن به اهداف تسهيل كنند مجموعه سفارتخانهها و رايزنهاي اقتصادي حاضر در ايران و كشورهاي هدف هستند.
حسيني افزود: در همين راستا از سفارتخانههاي جمهوري اسلامي در كشورهاي اروپايي نيز درخواست كرديم كه از شركت هايي كه تمايل به حضور در اين همايش را دارند دعوت كرده تا بتوانيم نتايج پر بارتري از اين همايش به دست آوريم.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه اگر 1 درصد در ميزان ازدياد برداشت ميادين بهبود حاصل شود با نرخ امروز نفت، قريب به 500 ميليارد دلار حاصل ميشود، افزود: اثر حاصل از اين درآمد در توليد ناخالص ملي ايران غير قابل انكار بوده و اگر توان پژوهشگاه بر حوزه بالادستي اختصاص دارد نشان از اولويت اين حوزه در كشور است.