محمدرضا مقدم، صبح امروز (چهارشنبه، 8 مهرماه) در دومین همایش بین المللی فرصتهای فناورانه صنعت نفت و گاز با بيان اينكه بايد از شرايط پسا تحريم استفاده بهينه كرد، افزود: نگا ه به شرايط پسا تحريم يك فرصتي است كه بايد بازار را در مقابل فناوری استفاده كنيم.
وي با اشاره به اين كه از اين فرصت بزرگ بايد استفاده كنيم تا بتوانيم توانمنديهاي خود را بالا برده و به يك مسير نهادينه دست يابيم گفت: پژوهشگاه صنعت نفت همواره نقش اساسي در حوزههاي مرتبط با پژوهش و فناوري داشته است و تمام فعاليتهاي پژوهشي و ارتباط با مراكر تحقيقاتي بايد از سوي اين مجموعه انجام شود.
مقدم با اشاره به اینکه نيروي انساني و سرمايه موجود در كشور و خاورميانه بي نظير است افزود: اميدوارم اين مسير مهم و حساس را كه براي پژوهشگاه در نظر گرفته شده است به بهترين شكل ممكن طی شود.
این مقام مسئول واگذاری مسولیت های معاونت مهندسي وزارت نفت را بر اساس برنامه و هوشمندانه به معاونت پژوهش و فناوري دانست و گفت: آنچه در دنيا تحت عنوان تحقيق و توسعه شناخته مي شود مجموعه اي است از فعاليتهايي كه در حوزه پژوهش و فناوري صورت گرفته است.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه نظام نواوري و فناورانه داراي كاركردهاي مختلفي است گفت: يكي از كاركردهاي اين حوزه ايجاد كارآفريني براي افرادي است كه علاقه مند هستند كه دانش فني خود را به صورت كسب و كار جديد در اورند.
وی تاكيد بسياري بر روي حوزه خلق و انتشار فناوری داشت و افزود: جذب کارآفرینان، خلق فناوری، انتشار فناوری، سیستمدهی و نظام بخشیدن به این عرصه تأمین منابع مالی از جمله کارکردهای مهم در نظام نوآوری فناورانه است که بایستی در صنعت نفت مورد توجه اساسی قرار گیرد.
معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری در ادامه به انتصاب همزمان خود به عنوان سرپرست معاونت مهندسی وزارت نفت اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که حوزه های پژوهش و فناوری و مهندسی دو کارکرد جدا از هم ندارند و عملکرد یکپارچه این حوزه ها می تواند به افزایش کارآمدی و خلق و توسعه فناوری بینجامد و حوزه پژوهش و فناوری ملزم به خلق فناوری و ساماندهی آن است و حوزه مهندسی نیز باید سازوکار لازم را برای کاربردی کردن دانش فنی و ورود آن به عرصه کسب و کار فراهم کند.
مقدم انرژی را مهمترین مقوله توسعه در دنیای امروز معرفی کرد و گفت: با توجه به اینکه ایران نخستین رتبه در منابع نفت و گاز است مزیت نسبی اقتصاد ایران نشان میدهد که در آینده فرصتهای بسیاری برای اکتشاف در حوزه صنعت نفت و گاز ایجاد خواهد شد.
وی به بند 17 سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه، ابلاغی كه از سوي رهبرمعظم انقلاب در خصوص دانش بنیان کردن بخش بالادست و پایین دست صنعت نفت ابلاغ شده است اشاره کرد و افزود: این بند، نقشه راه صنعت نفت برای تبدیل به صنعتی دانش بنیان و افزایش خودکفایی خواهد بود.