محمدرضا مقدم، صبح امروز (چهارشنبه، 8 مهرماه) در دومین همایش بین المللی فرصتهای فناورانه صنعت نفت و گاز با بیان اینکه باید از شرایط پسا تحریم استفاده بهینه کرد، افزود: نگا ه به شرایط پسا تحریم یک فرصتی است که باید بازار را در مقابل فناوری استفاده کنیم.
وی با اشاره به این که از این فرصت بزرگ باید استفاده کنیم تا بتوانیم توانمندیهای خود را بالا برده و به یک مسیر نهادینه دست یابیم گفت: پژوهشگاه صنعت نفت همواره نقش اساسی در حوزههای مرتبط با پژوهش و فناوری داشته است و تمام فعالیتهای پژوهشی و ارتباط با مراکر تحقیقاتی باید از سوی این مجموعه انجام شود.
مقدم با اشاره به اینکه نیروی انسانی و سرمایه موجود در کشور و خاورمیانه بی نظیر است افزود: امیدوارم این مسیر مهم و حساس را که برای پژوهشگاه در نظر گرفته شده است به بهترین شکل ممکن طی شود.
این مقام مسئول واگذاری مسولیت های معاونت مهندسی وزارت نفت را بر اساس برنامه و هوشمندانه به معاونت پژوهش و فناوری دانست و گفت: آنچه در دنیا تحت عنوان تحقیق و توسعه شناخته می شود مجموعه ای است از فعالیتهایی که در حوزه پژوهش و فناوری صورت گرفته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه نظام نواوری و فناورانه دارای کارکردهای مختلفی است گفت: یکی از کارکردهای این حوزه ایجاد کارآفرینی برای افرادی است که علاقه مند هستند که دانش فنی خود را به صورت کسب و کار جدید در اورند.
وی تاکید بسیاری بر روی حوزه خلق و انتشار فناوری داشت و افزود: جذب کارآفرینان، خلق فناوری، انتشار فناوری، سیستمدهی و نظام بخشیدن به این عرصه تأمین منابع مالی از جمله کارکردهای مهم در نظام نوآوری فناورانه است که بایستی در صنعت نفت مورد توجه اساسی قرار گیرد.
معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری در ادامه به انتصاب همزمان خود به عنوان سرپرست معاونت مهندسی وزارت نفت اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که حوزه های پژوهش و فناوری و مهندسی دو کارکرد جدا از هم ندارند و عملکرد یکپارچه این حوزه ها می تواند به افزایش کارآمدی و خلق و توسعه فناوری بینجامد و حوزه پژوهش و فناوری ملزم به خلق فناوری و ساماندهی آن است و حوزه مهندسی نیز باید سازوکار لازم را برای کاربردی کردن دانش فنی و ورود آن به عرصه کسب و کار فراهم کند.
مقدم انرژی را مهمترین مقوله توسعه در دنیای امروز معرفی کرد و گفت: با توجه به اینکه ایران نخستین رتبه در منابع نفت و گاز است مزیت نسبی اقتصاد ایران نشان میدهد که در آینده فرصتهای بسیاری برای اکتشاف در حوزه صنعت نفت و گاز ایجاد خواهد شد.
وی به بند 17 سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه، ابلاغی که از سوی رهبرمعظم انقلاب در خصوص دانش بنیان کردن بخش بالادست و پایین دست صنعت نفت ابلاغ شده است اشاره کرد و افزود: این بند، نقشه راه صنعت نفت برای تبدیل به صنعتی دانش بنیان و افزایش خودکفایی خواهد بود.