مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

پژوهشگاه صنعت نفت در توسعه اقتصادی ایران بازیگری می‌کند

در جهانی که دانش در آن گسترش قابل توجهی پیدا کرده است، موسسات تحقیق و فناوری نمی‌توانند صرفا روی دستاوردهای تحقیق و توسعه‌ای خود تکیه کنند و به نظر می‌رسد به اشتراک گذاشتن دارایی‌ها میان همکارا، بهترین رویکرد برای استفاده بهینه از فناوری‌های روزآمد باشد؛ از این رو پژوهشگاه مفتخر است میزبانی برخی از شاخص‌ترین ارایه کنندگان فناوری را در دومین همایش بین‌المللی فرصت‌های فناورانه نفت و گاز بر عهده داشته باشد.

دکتر حمید رضا کاتوزیان، رییس پژوهشگاه صنعت نفت در مراسم افتتاحیه دومین همایش بین‌المللی فرصت‌های فناورانه صنعت نفت و گاز که روز چهارشنبه 8 مهر ماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، ضمن خیر مقدم به هیات‌های نمایندگی سفارت‌خانه‌های خارجی و مقامات عالی رتبه و دیگر مدیران برجسته شرکت‌های داخلی و بین‌المللی گفت: با هدف نهایی چالش‌ها و فرصت‌های فناورانه موجود در بخش بالادستی صنعت نفت ایران، پژوهشگاه مفتخر است این گردهمایی را به عنوان فرصتی برای بحث درمورد آخرین فناوری‌های موجود در سر تا سر جهان با هیات‌های نمایندگان شعب اصلی شرکت ملی نفت ایران برگزار کند.

رییس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این‌که این همایش، پس از برگزاری موفقیت‌آمیز کنفرانس قبل در اردیبهشت ماه سال گذشته برگزار می‌‌شود، اظهار داشت: این همایش بین‌المللی از مزیت تغییرات مثبت در فضای جهانی برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی با جمهوری اسلامی ایران در سایه تصویب برنامه جامع اقدام مشترک برجام و 1+5 بهره‌مند است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تحلیلگران بر این باورند که این توافق مهم روابط میان ایران و جهان را تغییر خواهد داد، افزود: این شرایط موقعیت بی بدیلی را برای تقویت اقتصاد ایران در اختیار کشور قرار خواهد داد.

دکتر کاتوزیان با تاکید بر این‌که شواهد عینی از اقتصاد بزرگ و غنی از منابع ایران توجه بسیاری را جلب کرده، اظهار داشت: نتایج تحقیقاتی که توسط بانک سرمایه‌گذاری گلدمن انجام شده حاکی از آن است که ایران در میان 11 کشوری قرار دارد که در قرن 21 می‌تواند به بزرگ‌ترین اقتصاد‌ جهان تبدیل شود.

وی در ادامه افزود: با توجه به بررسی‌های انجام شده تخمین زده می شود که در نتیجه اجرای برجام، بازاری با سود 8 میلیارد دلار در انتظار شرکت‌های جهانی و سرمایه‌گذاران بالقوه خواهد بود.

این مقام مسئول با بیان این‌که اگر چه در طی دو سال گذشته تغییرات و اقدامات زیادی در راستای تحقق اهداف رییس جمهور برای توسعه اقتصادی ایران در بلند مدت صورت گرفته است، بیان داشت: در راستای اهداف چشم‌انداز 1404 برای کسب رتبه نخست صنعتی علمی و فناوری در منطقه فعالیت‌های بسیاری می‌بایست انجام شود از این رو پژوهشگاه صنعت نفت نقش مهمی در تحقق الزامات فناورانه صنعت نفت کشور دارد.

رییس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه باور بر این است که صنعت نفت ایران به عنوان بزرگ‌ترین منبع درآمد ملی، یکی از پیش‌رانهای توسعه اقتصادی کشور در سال‌های آتی خواهد بود گفت: پژوهشگاه صنعت نفت نیز به عنوان بازوی تحقیق و توسعه وزارت نفت جمهوری اسلامی مصمم است تا توانمندی‌های خود را برای کمک به این مهم از طریق ابزار فناوری تقویت کند.

این مقام مسئول با اشاره به سخنرانی مهم وزیر نفت در پژوهشگاه صنعت نفت گفت: وزیر نفت سه اولویت اصلی برای جهت‌گیری‌ فعالیت‌های پژوهشگاه را اعلام کرده که نخستین و مهم‌ترین اولویت بخش بالادستی است که به توجه سریع نیازمند است.

کاتوزیان اولویت دوم وزیر را حوزه شدت مصرف انرژی در کشور و اولویت سوم را تامین لیسانس‌های مورد نیاز بخش پایین دستی دانست و افزود: این مسئله کاملا پذیرفته شده است که یکی از مهم‌ترین اولویت‌های صنعت نفت ایران افزایش ضریب ازدیاد برداشت از میادین بزرگ است از این رو بر آن شدیم که فناوری‌های ازدیاد برداشت را به عنوان محور اصلی دومین همایش بین‌المللی فرصت‌های فناورانه نفت و گاز انتخاب کنیم.

وی در همین راستا افزود: به طور همزمان شرکت ملی نفت ایران، تحت نظارت عالیه مقام وزارت نفت، تصمیم گرفته است طرح جدیدی را با هدف افزایش نرخ تولید برای توسعه تحقیقات محور میادین نفت کشور اجرا کند.

رییس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به واگذاری مطالعه میدان‌های اهواز و یادآوران  به پژوهشگاه صنعت نفت گفت: این دو میدان از بزرگ‌ترین میادین نفت کشور به حساب می آیند و قرارداد رسمی انجام مطالعات ازدیاد برداشت روی میدان اهواز در اواخر سال گذشته بین شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با پژوهشگاه منعقد شد.

کاتوزیان تصریح کرد: علی رغم موانع ناشناخته زیادی که بر سر راه این طرح جدید قرار دارد، باید اعلام کنم، پژوهشگاه به همراه همکاران نامی بین‌المللی خود پیشرفت قابل قبولی در این حوزه داشته است.

رییس پژوهشگاه صنعت نفت ضمن ابراز امیدواری از برگزاری چنین همایشی گفت: امیدوارم که این همایش آغازی برای همکاری‌های نزدیک‌تر بین پژوهشگاه صنعت نفت، شرکای بین‌المللی این مجموعه و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support