با حضور مدیران ارشد پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد؛
نشست تخصصی استقرار فرآیندهای مدیریت دانش
نشست تخصصی مدیریت دانش در پژوهشگاه صنعت نفت با موضوع “چگونگی استقرار فرآیند مدیریت دانش” روز یکشنبه 26 دی ماه با حضور رییس پژوهشگاه برگزار شد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی، هدف از برگزاری این نشست، فرهنگسازی برای استقرار فرآیندهای مدیریت دانش و آشنایی مدیران، روسای پردیسها، پژوهشکدهها و مسئولین طرحها و پروژهها با نحوه استقرار آن در پژوهشگاه بوده است.
در این مراسم دکتر حمیدرضا کاتوزیان، با اشاره به نقش و جایگاه رویکرد دانش بنیان در اقتصادهای بزرگ جهان، توجه ویژه به توسعه فناوری و تبدیل آن به محصولات صنعتی را از موضوعات مورد توجه در برنامههای توسعه پنجساله در کشور دانست و با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در بهرهگیری از مباحث مربوط به اقتصاد دانشبنیان، گفت: مراکزی مانند پژوهشگاه صنعت نفت به اقتضای فعالیت ذاتی خود در حوزه تحقیق و توسعه، باید به موضوع تجمیع و مدیریت دانش، حساسیت بیشتری داشته و برای تجارب علمی، ارزش و اهمیت ویژهای قائل باشند.
وی با یادآوری این نکته که گردآوری اطلاعات بصورت کتابخانهای، مدلی ساده و سنتی از مدیریت دانش بوده که از قدیم الایام رواج داشته و مورد استفاده قرار میگرفته است افزود: با پیشرفت فناوری و شکلگیری دهکده جهانی اطلاعات، شرایط جدیدی در ارتباط با جمعآوری دانش، تجربیات علمی و فناورانه و ساماندهی و اشتراکگذاری آنها ایجاد شده که مدیریت آنها، شیوهای مدرن و پیشرفتهتری را میطلبد، به همین جهت در دهه اخیر، بحث مدیریت دانش به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته است.
رییس پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر ضرورت جمعآوری، ساماندهی و مستندسازی اطلاعات به ترتیبی که مورد بهرهبرداری نسلهای بعدی در پژوهشگاه قرار گیرد اظهار داشت: امیدوارم با همکاری و جدیت همه همکاران علی الخصوص روسای پردیسها و پژوهشکدهها، تجربیات و موضوعات علمی و دانش مناسبی که در پژوهشگاه وجود دارد، مورد توجه و بهرهبرداری کافی قرار گرفته و مدیریت دانش به نحو صحیح در سازمان استقرار یابد.
در ادامه، دکتر زهره غلامحسین زاده رییس اطلاعات علمی و مدیریت دانش و میزبان این نشست، با اشاره به اینکه برای استقرار فرآیندهای مدیریت دانش به بهره گیری از نظر خبرگان نیاز داریم گفت: تاکنون با توجه به راهبردهای سازمان در این حوزه، اقداماتی نظیر برگزاری 13 نشست دانشی و تهیه روش های اجرایی آن، برنامه ریزی برای برگزاری ژرونال کلاب ها و تجمیع دانش مورد استفاده در طرح ها و پروژه های پژوهشگاه صورت گرفته است.
وی افزود: یکی از اقدامات مهم صورت گرفته، شروع استقرار فرآیندهای مدیریت دانش در پایلوت انرژی و محیط زیست می باشد.
در این نشست دکتر رضا نظری، استاد و سخنران بینالمللی مدیریت دانش سازمانی، با تاکید بر ضرورت تعریف صحیح از استقرار مدیریت دانش در سازمانها، به تشریح تعاریف کلیدی نظیر واقعیات، پدیدهها، دادهها، اطلاعات، دانش، خرد و خرد گروهی پرداخت.
وی همچنین با ارایه نمونههایی از تجربیات برندهای معتبر جهان، اهمیت نقش و جایگاه دانش در سازمان را تشریح و الگوهای موفقی از استقرار دانش را ارایه نمود.
خاطر نشان میشود برگزاری اینگونه نشست های تخصصی با حضور مدیران ارشد، پژوهشگران، کارشناسان و دیگر پرسنل سازمان، نشان از اهمیت و ضرورت توجه به موضوع “مدیریت دانش” و اراده مدیران ارشد سازمان در استقرار این رکن توسعه در پژوهشگاه صنعت نفت دارد.