پژوهشگاه صنعت نفت در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران با تمرکز بر قراردادهای جدید نفتی، توان داخلی و تبیین شبکه فناروانه بینالمللی، از 16 لغایت 19 اردیبهشت ماه در این رویداد حضور فعالانهای دارد.
دکتر منصور بزمی، معاون فناوری و روابط بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت، درخصوص مهم ترین محورهای نمایشگاه بیست و دوم نفت و گاز گفت: رویکرد وزارت نفت در این دوره، موضوع سرمایهگذاری شرکتهای خارجی و قرارداد های جدید نفتی در حوزه ازدیاد برداشت است و بر همین اساس، پژوهشگاه صنعت نفت نیز ارایه ظرفیتهای خود در قراردادهای جدید نفتی را به عنوان یکی از رویکردهای محوری در نمایشگاه در نظر گرفته است.
وی با تاکید بر این که قراردادهای نفتی دارای دو ضمیمه است، تصریح کرد: وزارت نفت، انتقال فناوری را یکی از مهمترین بخشهای قراردادهای نفتی در ضمیمه اول مورد تاکید قرارداده که موضوع ازدیاد برداشت جزء لاینفک آن میباشد.
دکتر بزمی با اشاره به توانمندیها و ظرفیت های موجود در این مرکز تحقیقاتی افزود: مهمترین مرکزی که میتواند انتقال فناوری را به نحو شایستهای انجام دهد و مباحث ازدیاد برداشت را با توجه به زیرساختهای موجود دنبال کند، پژوهشگاه صنعت نفت است و از این جهت می تواند در بحث انتقال تکنولوژی که در ضمیمه قراردادهای نفتی مورد توجه قرار گرفته، نقش موثری ایفا کند.
ایشان بر ضمیمه دوم این قراردادها نیز تاکید کرد و گفت: این ضمیمه به استفاده از حداکثر توان داخل(Local Content ( تاکید دارد و موضوعاتی نظیر تجهیزات، استفاده از مهندسین و مشاورین داخلی و بحثهای مربوط به ساخت و خدمات را در بر میگیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه پژوهشگاه دارای سابقه و تجربه قابل ملاحظهای در زمینه مطالعات مخازن میباشد گفت: پژوهشگاه تحقیقات و فعالیت های زیادی در برخی از مخازن که موضوع قراردادهای جدید نفتی است انجام داده و اطلاعات بسیار ارزشمند و گستردهای از این میادین جمعآوری کرده است که این اطلاعات میتواند برای شرکتهای E&P مثمر ثمر باشد.
بزمی با بیان اینکه علاوه بر مسایل مربوط به مطالعات مخزن ، ارایه سرویس به شرکتها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است تصریح کرد: ارایه خدمات به شرکتهای E&P داخلی و بینالمللی خارجی که در ایران سرمایهگذاری می کنند، همواره در دستور کار قرار دارد و از آنجا که پژوهشگاه در ارایه سرویسهای متعدد به شرکتهای خارجی از تجربه بالایی برخوردار است، این فعالیتها را میتواند با کیفیت بالا و هزینه کمتری نسبت به مشابه خارجی خود انجام دهد.
وی به دیگر رویکردهای پژوهشگاه در نمایشگاه امسال نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مسایل زیست محیطی برای تمامی طرحهایی که در حوزههای مختلف انجام میشود بسیار حایز اهمیت بوده و همواره این گونه موضوعات یکی از اجزاء جدایی ناپذیر در این قراردادها به حساب میآید، پژوهشگاه با تجربه و دانش فنی منحصر به فرد خود در این حوزه، با دستاوردهایی نظیر سامانه محاسبه میزان انتشار گازهای گلخانهای و آلایندههای هوا، فناوریهای نوین جهت کاهش آلایندههای زیست محیطی و مباحث مرتبط با مدیریت یکپارچه خوردگی در صنعت، در نمایشگاه حضور دارد.
معاون فناوری و روابط بینالملل پژوهشگاه به فعالیتهای این سازمان در حوزه پایین دست نیز اشاره کرد و گفت: این حوزه با موضوعاتی نظیر تبدیلات گازی، شیرینسازی و تصفیه گاز، مینی ال ان جی، دستاوردهای حوزه نانو فناوری در این نمایشگاه فعالیت خواهد کرد.
وی در خاتمه افزود: همچنین پردیس بالادستی قابلیت و توانایی بسیار زیادی در ارایه تکنولوژی در حوزههای پالایش نفت و گاز و فرآوردهها دارد و علاوه بر آن این پردیس دارای فرمولاسیونهای متعدد در زمینههای مواد شیمیایی، پلیمری و کاتالیستهای مهم صنعتی است که ارایه آنها به شرکتهای داخلی و خارجی از اهداف اصلی در این نمایشگاه خواهد بود.