پژوهشگاه صنعت نفت دارای تجربيات ارزندهاي در زمينه شيرين سازي و تصفيهگاز است و تاسيس ” انستيتو تصفيه و شيرينسازي” ، گامي موثر و بزرگ در تقويت بنيه بخش پايين دستي صنعت نفت بوده، موجب كاهش وابستگي كشور به ديگر كشورها خواهد شد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومي پژوهشگاه صنعت نفت، اين سازمان تحقيقاتي و شركت ملي گاز در زمینه فرايندهاي گازي مانند تصفيه گاز با حلال، واحدهاي گوگردسازي، تهيه مواد شيميايي مورد نياز، كاتاليستها و جاذبها همكاري خواهند كرد.
اينگونه قراردادها حركتي است به سمت توسعه تكنولوژي و كسب فناوری هایی كه ميتواند به عنوان سرمايههاي عظيم ملي براي صنعت بر اساس اين گزارش، سال گذشته يكي از قراردادهايي که بین شركت ملي گاز ايران و پژوهشگاه به امضاء رسيد، قرارداد انستيتو تصفيه و شيرينسازي گاز بوده است كه اين قراداد شامل پروژههاي متعدد بلند مدت 5 ساله گاز كشور نقش آفرين باشد.
اين گزارش ميافزايد،”حلال پارسي سول” که در برخي پالايشگاهها و مجتمعهاي پتروشيمي قابلیت بهرهبرداري دارد از جايگاه ويژهاي در سطح جهان برخوردار است و پژوهشگاه صنعت نفت با این دستاورد مهم، ایران را در جرگهء معدود کشورهایی قرار داده است که توانایی تولید حلال های فرموله شده را دارند.
تکمیل فعالیت های گذشته و فعاليتهاي به روز دنيا به مدت 5 سال با حمايت شركت ملي گاز ايران در انستيتو تصفيه و شيرينسازي گاز برنامه ريزي شده است.
گفتني است يكي از موارد ارايه شده در حوزه پايين دستي از سوي پژوهشگاه در بيست و دومين نمايشگاه نفت تهران موضوعات مرتبط با تصفيه و شيرينسازي گاز است كه با توجه به اولين سال آغاز پروژههاي مرتبط با اين انستيتو به طور حتم نمود خوبي در نمايشگاه خواهد داشت.