مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

امضای موافقت نامه همکاری ایران و کره جنوبی

امضای موافقت­نامه همکاری ایران و کره جنوبی

با هدف توسعه مشترک فناوری مایع­سازی گاز طبیعی

 

 

 

ایران و کره جنوبی برای توسعه واحدهای کوچک LNG توافقنامه همکاری فناورانه امضا کردند.

دکتر منصور بزمی،‌ معاون فناوری و روابط بین‌الملل پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به موافقت‌نامه همکاری ایران و کره گفت: اولین مذاکرات پژوهشگاه صنعت نفت با شرکت­های KITECH و OCEANUS کره جنوبی به منظور تعیین زمینه­های همکاری مشترک پاییز 1394 صورت پذیرفت.

وی با بیان اینکه موضوع LNG از ابتدا مورد استقبال طرفین قرار گرفته است، افزود: با ادامه مذاکرات، همزمان با حضور وزیر صنعت، تجارت و انرژی کره جنوبی در ایران در زمستان 1394تفاهم­نامه همکاری در زمینه فناوری LNG بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت­های KITECH (بزرگترین مرکز تحقیقات دولتی کره جنوبی)، شرکت OCEANUS (شرکتی توانمند در انجام پروژه­های EPC در دریا و خشکی) و شرکت KOGAS (شرکت گاز دولتی کره جنوبی) به امضا رسید.

بزمی با تاکید بر حمایت شرکت ملی گاز ایران در این موضوع، گفت: بعد از چند ماه مذاکرات فشرده، موضوع همکاری با عنوان “توسعه مشترک فناوری مایع­سازی گاز طبیعی بصورت فشرده و در ابعاد ایزوکانتینر” مورد توافق طرفین قرار گرفت و در آغازین روزهای سال 96 کنسرسیومی متشکل از هفت شرکت­ در کره جنوبی موفق به اخذ بودجه 10 میلیون دلاری به مدت چهار سال از دولت کره جنوبی برای دستیابی به این فناوری شد.

این مقام مسئول در همین راستا تصریح کرد: در ایران نیز پژوهشگاه صنعت نفت با حمایت شرکت ملی گاز ایران و اضافه شدن انستیتو گاز طبیعی مایع به این پروژه، در گام اول، موفق به اخذ پروژه­ای یکساله به ارزش بیش از یک میلیارد تومان به منظور طراحی مفهومی و طراحی پایه واحد فشرده پیش­تصفیه و مشارکت در طراحی واحد فشرده مایع­سازی از شرکت ملی گاز ایران شد.

معاون فناوری پژوهشگاه آغاز رسمی این پروژه را در خرداد ماه سال جاری دانست و افزود: در خرداد سال 96 با حضور اعضای هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران و مدیران پژوهشگاه صنعت نفت و انستیتو گاز طبیعی مایع در کره­جنوبی، موافقت­نامه همکاری مشترک بین دو کنسرسیوم ایرانی و کره جنوبی به امضا رسید و عملاً پروژه بصورت رسمی آغاز شد.

این مقام مسئول به برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این موافقت‌نامه نیز اشاره کرد و گفت: طراحی و ساخت پایلوت مایع­سازی گاز طبیعی در مدت چهار سال به ظرفیت 15 تن در روز و در ابعاد ایزوکانتینر ، طراحی و ساخت واحد پیش­تصفیه بصورت فشرده در ایران و با مشارکت کارشناسان کره جنوبیاز مفاد این تفاهم نامه محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: طراحی و ساخت واحد مایع­سازی بصورت فشرده در کره جنوبی و با مشارکت کارشناسان ایران، انتقال واحد مایع­سازی از کره جنوبی به ایران در انتهای سال سوم، تکیمل، راه­اندازی و تولید پیوسته پایلوت مایع­سازی در ایران و ایجاد برند تجاری مشترک و عدم تبادل مالی بین دو کشور در طول مدت انجام پروژه (4 سال) از بخش‌های دیگر این موافقت‌نامه به حساب می‌آید.

بزمی ثبت شرکت ثالث به منظور بازاریابی در همه کشورها و برخورداری طرفین از سود پروژه بین حداقل 25% تا حداکثر 75% را از دیگر بخش‌های این موافقت نامه دانست و گفت: امکان ثبت پتنت مشترک در هر دو موضوع تصفیه و مایع­سازی و همینطور همکاری سازندگان تجهیزات و تعامل نزدیک کارشناسان و متخصصان دو کشور در طول انجام پروژه را می‌توان از قسمت‌های مهم این توافق‌نامه به شمار آورد.

در مراسم امضای این توافقنامه که در دفتر شرکت Oceanus در شهر بوسان کره جنوبی برگزار شد، از طرف کنسرسیوم کره ای، مدیرعامل شرکت Oceanus، مدیر مرکز تحقیقاتKITECH و نایب رئیس KoGas Tech و از طرف هیئت ایرانی مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، علی وطنی، رئیس انستیتو LNG و منصور بزمی، قائم مقام پژوهشگاه صنعت نفت توافقنامه یادشده را امضا کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support