امضای موافقتنامه همکاری ایران و کره جنوبی
با هدف توسعه مشترک فناوری مایعسازی گاز طبیعی
ايران و كره جنوبي براي توسعه واحدهاي كوچك LNG توافقنامه همكاري فناورانه امضا كردند.
دكتر منصور بزمي، معاون فناوري و روابط بينالملل پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به موافقتنامه همكاري ايران و كره گفت: اولین مذاکرات پژوهشگاه صنعت نفت با شرکتهای KITECH و OCEANUS کره جنوبی به منظور تعیین زمینههای همکاری مشترک پاییز 1394 صورت پذیرفت.
وي با بيان اينكه موضوع LNG از ابتدا مورد استقبال طرفين قرار گرفته است، افزود: با ادامه مذاکرات، همزمان با حضور وزیر صنعت، تجارت و انرژی کره جنوبی در ایران در زمستان 1394تفاهمنامه همکاری در زمینه فناوری LNG بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکتهای KITECH (بزرگترین مرکز تحقیقات دولتی کره جنوبی)، شرکت OCEANUS (شرکتی توانمند در انجام پروژههای EPC در دریا و خشکی) و شرکت KOGAS (شرکت گاز دولتی کره جنوبی) به امضا رسید.
بزمي با تاكيد بر حمایت شرکت ملی گاز ایران در اين موضوع، گفت: بعد از چند ماه مذاکرات فشرده، موضوع همکاری با عنوان “توسعه مشترک فناوری مایعسازی گاز طبیعی بصورت فشرده و در ابعاد ایزوکانتینر” مورد توافق طرفین قرار گرفت و در آغازين روزهاي سال 96 کنسرسیومی متشکل از هفت شرکت در کره جنوبی موفق به اخذ بودجه 10 میلیون دلاری به مدت چهار سال از دولت کره جنوبی برای دستیابی به این فناوری شد.
اين مقام مسئول در همين راستا تصريح كرد: در ایران نیز پژوهشگاه صنعت نفت با حمایت شرکت ملی گاز ایران و اضافه شدن انستیتو گاز طبیعی مایع به این پروژه، در گام اول، موفق به اخذ پروژهای یکساله به ارزش بیش از یک میلیارد تومان به منظور طراحی مفهومی و طراحی پایه واحد فشرده پیشتصفیه و مشارکت در طراحی واحد فشرده مایعسازی از شرکت ملی گاز ایران شد.
معاون فناوري پژوهشگاه آغاز رسمي اين پروژه را در خرداد ماه سال جاري دانست و افزود: در خرداد سال 96 با حضور اعضای هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران و مدیران پژوهشگاه صنعت نفت و انستیتو گاز طبیعی مایع در کرهجنوبی، موافقتنامه همکاری مشترک بین دو کنسرسیوم ایرانی و کره جنوبی به امضا رسید و عملاً پروژه بصورت رسمی آغاز شد.
اين مقام مسئول به برخي از مهمترين ويژگيهاي اين موافقتنامه نيز اشاره كرد و گفت: طراحی و ساخت پایلوت مایعسازی گاز طبیعی در مدت چهار سال به ظرفیت 15 تن در روز و در ابعاد ایزوکانتینر ، طراحی و ساخت واحد پیشتصفیه بصورت فشرده در ایران و با مشارکت کارشناسان کره جنوبیاز مفاد اين تفاهم نامه محسوب ميشوند.
وي ادامه داد: طراحی و ساخت واحد مایعسازی بصورت فشرده در کره جنوبی و با مشارکت کارشناسان ایران، انتقال واحد مایعسازی از کره جنوبی به ایران در انتهای سال سوم، تکیمل، راهاندازی و تولید پیوسته پایلوت مایعسازی در ایران و ايجاد برند تجاری مشترک و عدم تبادل مالی بین دو کشور در طول مدت انجام پروژه (4 سال) از بخشهاي ديگر اين موافقتنامه به حساب ميآيد.
بزمي ثبت شرکت ثالث به منظور بازاریابی در همه کشورها و برخورداری طرفین از سود پروژه بین حداقل 25% تا حداکثر 75% را از ديگر بخشهاي اين موافقت نامه دانست و گفت: امکان ثبت پتنت مشترک در هر دو موضوع تصفیه و مایعسازی و همینطور همکاری سازندگان تجهیزات و تعامل نزدیک کارشناسان و متخصصان دو کشور در طول انجام پروژه را ميتوان از قسمتهاي مهم اين توافقنامه به شمار آورد.
در مراسم امضاي اين توافقنامه كه در دفتر شركت Oceanus در شهر بوسان كره جنوبي برگزار شد، از طرف كنسرسيوم كره اي، مديرعامل شركت Oceanus، مدير مركز تحقيقاتKITECH و نايب رئيس KoGas Tech و از طرف هيئت ايراني مدير پژوهش و فناوري شركت ملي گاز ايران، علي وطني، رئيس انستيتو LNG و منصور بزمي، قائم مقام پژوهشگاه صنعت نفت توافقنامه يادشده را امضا كردند.