مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

چالش‌های حوزه اجتماعی و محیط زیستی مناطق نفتی بررسی شد

با تاکید بر مسئولیت اجتماعی صنعت نفت و دستگاه‌های حاکمیتی؛

چالش‌های حوزه اجتماعی و محیط زیستی مناطق نفتی بررسی شد

 

دکتر قابضی رئیس واحد ارتباط با صنایع پژوهشگاه در پانل دوم همایش مسئولیت اجتماعی که روز چهارشنبه 28 تیر ماه در پژوهشگاه برگزار شد، به تجربیات ملموس خود در مناطق نفتی و همچنین چالش‌های موجود نیز اشاره کرده و افزود: یکی از چالش‌هایی که همواره صنعت نفت با آن روبه رو است وابستگی اقتصاد کشور به نفت است و اگر این باور در کشور تغییر کند بخش عمده‌ای از چالش‌های اجتماعی نیز قابل حل است.

وی در همین راستا ادامه داد: دومین چالش مربوط به سرمایه اجتماعی و تعامل و ارتباط آن با مسئولیت اجتماعی است. به عبارتی سرمایه اجتماعی نحوه تعامل و اعتماد حاکمیت و مردم است و این نکته بسیارمهم است که در حوزه مسئولیت اجتماعی احساس مردم نسبت به صنعت نفت به چه صورت است.

قابضی با تاکید بر اینکه بررسی احساس مردم مناطق نفت خیز نسبت به فعالیت‌های صنعت نفت نکته بسیار مهمی است، افزود: بررسی نظرات و دیدگاه ساکنین مناطق جنوب در زمینه اینکه آیا نفت در کنار آن‌ها است و یا بر علیه آنها موضوع مهمی است که می‌بایست پیگیری شود تا راه‌گشای بسیاری از مسایل باشد. یکی از عوامل مهم که در این مسئله دخالت دارد عدم توسعه متوازن مسئولیت اجتماعی و توسعه صنعت نفت است.

قابضی در همین راستا تصریح کرد: از چالش‌های مهم دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد موضوع پیشرو بودن صنعت نفت در مسایل اجتماعی است و البته این وضعیت در مقطعی راهگشا بوده اما امروز با توجه به ابعاد و پیچیدگی های جدیدی که ایجاد کرده است به یکی از چالش های صنعت نفت تبدیل شده است.

قابضی با تاکید بر این‌که صنعت نفت به طور کامل متولی مسئولیت اجتماعی نیست اظهار داشت: این صنعت همواره در این زمینه پیش قراول بوده بطوری که فعالیت‌هایش در این حیطه وظیفه تلقی میشود و انتظارات زیادی ایجاد کرده است. حد و مرز مشخصی میان خواسته‌ها و انتظارات مسئولان محلی و ‌مسئولیت‌های اجتماعی واقعی صنعت نفت وجود ندارد و این حد و مرز باید مشخص شود.

رییس ارتباط با صنایع و مراکز تحقیقاتی پژوهشگاه صنعت نفت، به تناسب برداشت از میادین نفتی و توسعه صنعت نفت و میزان توجه به انجام مسئولیت اجتماعی در مناطق نفت خیز نیز اشاره کرد و گفت: از تولید نفت در مسجد سلیمان قریب به صد و ده سال می گذرد اما طرح دو در هزار که به نوعی به موضوع مسئولیت اجتماعی برمیگردد در کدام سال اجرا شده است. این طرح با فشار بدنه اجتماعی با تاخیری 24 ساله در سال 79 توسط مجلس تصویب و در سال 81 توسط دولت وقت اجرایی گردید. که برخی از اثار و تبعات اجرای آن را از نزدیک می‌توان مشاهده کرد و البته این نکته را نباید نادیده گرفت که این میزان بعدها به دو درصد و سه درصد افزایش یافته که چالش‌های جدیدی هم ایجاد کرده است.

وی با با بیان اینکه از دیگر چالش‌های موجود در حوزه مسائل اجتماعی ، فاصله طبقاتی و اختلاف هنجاری میان ساکنان شهرک های نفتی و سایر اقشار است، تصریح کرد: توجه به این مناطق از جنبه‌های مختلف حایز اهمیت است و استفاده از مشاوران برای ارایه راه‌حل و حل مشکلات افراد مناطق اقماری و شهرک‌های نفتی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که می‌بایست در حوزه مسئولیت اجتماعی به آن بها داده شود.

دکتر قابضی در خاتمه با اشاره به انجام مسئولیت اجتماعی صنعت نفت در حوزه محیط زیست و فعالیتهای پژوهشگاه در این زمینه به برخی توانمندی‌های پژوهشگاه صنعت نفت در اجرای پروژه‌های زیست محیطی اشاره کرد و با اشاره به سخنان وزیر نفت در مراسم افتتاح همایش مسئولیت اجتماعی مبنی بر ضرورت وجود مشاور در کنار طرح‌های وزارت نفت خواستار استفاده از ظرفیت پژوهشگاه به عنوان مشاوری امین در کنار پروژه‌های زیست محیطی وزارت نفت شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support