چالش‌هاي حوزه اجتماعي و محيط زيستي مناطق نفتي بررسي شد

با تاكيد بر مسئوليت اجتماعي صنعت نفت و دستگاه‌هاي حاكميتي؛

چالش‌هاي حوزه اجتماعي و محيط زيستي مناطق نفتي بررسي شد

 

دكتر قابضي رئيس واحد ارتباط با صنايع پژوهشگاه در پانل دوم همايش مسئوليت اجتماعي كه روز چهارشنبه 28 تير ماه در پژوهشگاه برگزار شد، به تجربيات ملموس خود در مناطق نفتي و همچنين چالش‌هاي موجود نيز اشاره كرده و افزود: يكي از چالش‌هايي كه همواره صنعت نفت با آن روبه رو است وابستگي اقتصاد كشور به نفت است و اگر اين باور در كشور تغيير كند بخش عمده‌اي از چالش‌هاي اجتماعي نيز قابل حل است.

وي در همين راستا ادامه داد: دومين چالش مربوط به سرمايه اجتماعي و تعامل و ارتباط آن با مسئوليت اجتماعي است. به عبارتي سرمايه اجتماعي نحوه تعامل و اعتماد حاكميت و مردم است و اين نكته بسيارمهم است كه در حوزه مسئوليت اجتماعي احساس مردم نسبت به صنعت نفت به چه صورت است.

قابضي با تاكيد بر اينكه بررسي احساس مردم مناطق نفت خيز نسبت به فعاليت‌هاي صنعت نفت نكته بسيار مهمي است، افزود: بررسي نظرات و ديدگاه ساكنين مناطق جنوب در زمينه اينكه آيا نفت در كنار آن‌ها است و يا بر عليه آنها موضوع مهمي است كه مي‌بايست پيگيري شود تا راه‌گشاي بسياري از مسايل باشد. يكي از عوامل مهم كه در اين مسئله دخالت دارد عدم توسعه متوازن مسئوليت اجتماعي و توسعه صنعت نفت است.

قابضي در همين راستا تصريح كرد: از چالش‌هاي مهم ديگري كه مي‌توان به آن اشاره كرد موضوع پيشرو بودن صنعت نفت در مسايل اجتماعي است و البته اين وضعيت در مقطعي راهگشا بوده اما امروز با توجه به ابعاد و پيچيدگي هاي جديدي كه ايجاد كرده است به يكي از چالش هاي صنعت نفت تبديل شده است.

قابضي با تاكيد بر اين‌كه صنعت نفت به طور کامل متولی مسئولیت اجتماعی نیست اظهار داشت: اين صنعت همواره در این زمینه پیش قراول بوده بطوري كه فعالیت‌هایش در این حیطه وظیفه تلقی میشود و انتظارات زیادی ايجاد كرده است. حد و مرز مشخصی میان خواسته‌ها و انتظارات مسئولان محلی و ‌مسئولیت‌های اجتماعی واقعی صنعت نفت وجود ندارد و این حد و مرز باید مشخص شود.

رییس ارتباط با صنایع و مراکز تحقیقاتی پژوهشگاه صنعت نفت، به تناسب برداشت از ميادين نفتي و توسعه صنعت نفت و ميزان توجه به انجام مسئوليت اجتماعي در مناطق نفت خيز نيز اشاره كرد و گفت: از تولید نفت در مسجد سلیمان قریب به صد و ده سال مي گذرد اما طرح دو در هزار که به نوعی به موضوع مسئولیت اجتماعی برمیگردد در کدام سال اجرا شده است. این طرح با فشار بدنه اجتماعی با تاخيري 24 ساله در سال 79 توسط مجلس تصویب و در سال 81 توسط دولت وقت اجرایی گرديد. که برخی از اثار و تبعات اجرای آن را از نزدیک مي‌توان مشاهده كرد و البته اين نكته را نبايد ناديده گرفت كه اين ميزان بعدها به دو درصد و سه درصد افزایش یافته که چالش‌های جدیدی هم ایجاد کرده است.

وي با با بيان اينكه از ديگر چالش‌هاي موجود در حوزه مسائل اجتماعي ، فاصله طبقاتي و اختلاف هنجاري ميان ساكنان شهرك هاي نفتي و ساير اقشار است، تصريح كرد: توجه به اين مناطق از جنبه‌هاي مختلف حايز اهميت است و استفاده از مشاوران براي ارايه راه‌حل و حل مشكلات افراد مناطق اقماري و شهرك‌هاي نفتي يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه مي‌بايست در حوزه مسئوليت اجتماعي به آن بها داده شود.

دكتر قابضي در خاتمه با اشاره به انجام مسئوليت اجتماعي صنعت نفت در حوزه محيط زيست و فعاليتهاي پژوهشگاه در اين زمينه به برخي توانمندي‌هاي پژوهشگاه صنعت نفت در اجراي پروژه‌هاي زيست محيطي اشاره كرد و با اشاره به سخنان وزير نفت در مراسم افتتاح همايش مسئوليت اجتماعي مبني بر ضرورت وجود مشاور در كنار طرح‌هاي وزارت نفت خواستار استفاده از ظرفيت پژوهشگاه به عنوان مشاوري امين در كنار پروژه‌هاي زيست محيطي وزارت نفت شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support