دكتر جعفر توفيقي، رييس پژوهشگاه صنعت نفت، اين مجموعه را به دليل برخورداري از سرمايههاي انساني و دانش و تجربهاي كه در اين مجموعه اندوخته شده است، سرمايهاي عظيم براي صنعت نفت دانست و ابراز اميدواري كرد كه پژوهشگاه صنعت نفت با اتكا به اين سرمايه بتواند در خلق ارزش افزوده براي صنعت نفت موثر باشد.
دكتر جعفر توفيقي روز يكشنبه 30 مهرماه در مراسم معارفه كه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، با اشاره به فعاليتهاي خود در دولت هفتم و هشتم به عنوان معاون آموزشي وزير علوم گفت: از اعتماد وزير نفت براي انتصاب بنده به عنوان رييس پژوهشگاه صنعت نفت قدرداني ميكنم و از گذشته با ديدگاهها و نظرات ايشان آشنا هستم. بيش از 7 دانشکده مهندسی نفت در دانشگاههای کشور در دولت قبل با همت ، تدبير و درایت وزير نفت تاسیس شد و همچنين بر اساس اعلام نياز وزارت نفت در وزارت علوم چندين رشته در حوزه بالادست ايجاد شد و تمامي اين دانشكدهها با اعتبارات وزارت نفت تجهيز شدند، از اين رو همكاري بسيار نزديكي ميان اين دو وزارتخانه در گذشته تا كنون وجود داشته است.
وي با تاكيد بر اينكه وزير نفت، وزيري مقتدر و داراي ديدگاههاي خوبي در حوزه اجرا، دانشگاهها و پژوهش و فناوري است، تصريح كرد: در اين دوره نيز بيش از 10 قرارداد در حوزه ازدياد برداشت و به دنبال آن قراردادهايي در حوزه پاييندست با دانشگاهها و مراكز پژوهشي منعقد شده است و اين امر تاكيدي بر اعتماد ايشان بر توانمندي دانشگاهها بوده و نيز نشان از اعتقاد جدي وزير نفت به تقويت ارتباط صنعت و دانشگاه ميباشد.
توفيقي با اشاره به اينكه از گذشته با پژوهشگاه صنعت نفت و نوع فعاليتهايي كه در اين مجموعه انجام ميشود آشنا هستم، تصريح كرد: پژوهشگاه صنعت نفت به دليل وجود سرمايههاي انساني و دانش و تجربهاي كه در اين مجموعه اندوخته شده است سرمايهاي عظيم براي صنعت نفت به حساب ميآيد و متخصصان بزرگي در اين مجموعه پرورش يافتهاند و سرمايهاي كه پژوهشگاه در گذشته و در فراز و نشيبهاي مختلف بدست آورده است بايد مورد استفاده همگان قرار گيرد.
اين مقام مسئول به تجهيزات و سرمايههاي فيزيكي موجود در پژوهشگاه نيز اشاره كرد و افزود: آزمايشگاهها و تجهيزاتي كه در اين مركز موجود است در سطح خاورميانه بينظير بوده و اميدوارم با استفاده بهينه از اين تجهيزات در آينده قدمهاي بلندتري به منظور توسعه فعاليتها برداشته شود تا بتوانيم در بازار فناوري نفت و گاز جهان نيز مطرح شويم.
توفيقي به اساسنامه جديد پژوهشگاه كه مهمترين سند اين مجموعه است نيز اشاره كرد و گفت: در اين اساسنامه تاكيد بسياري بر ماموريتگرايي شده است و اين ماموريت ارتقاء ظرفيتهاي دانش فني و فناوري در صنعت نفت و تبديل اين صنعت به صنعتي دانش بنيان ميباشد.
وي در ادامه تصريح كرد: صنعت نفت همچنان بزرگترين تكيهگاه اقتصادي كشور است و اين ماموريتي كه براي پژوهشگاه تعريف شده، بسيار حائز اهميت است و در دولت قبل هم به عنوان دبير ستاد نفت و گاز در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري فعاليت ميكردم، تمام تلاش بر اين بود كه به اين رويكرد كمك كنم.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت با تاكيد بر اينكه تقاضا براي سازماني كه ماموريتگراست، از اهميت ويژهاي برخوردار است، گفت: از آنجا كه تقاضاي اصلي بايد از بدنه صنعت باشد، از مديران بخشهاي مختلف اين صنعت بايد خواست كه تعامل نزديكتري با پژوهشگاه داشته باشند و توانمنديهاي اين مجموعه را بيش از پيش باور كنند.
توفيقي با بيان اينكه پيام من در بدو ورود به پژوهشگاه صنعت نفت، پيام همدلي، مشاركت و همراهي است؛، افزود: پيشرفت در دنياي امروز، رويدادي جمعي است و با مشاركت جمعي حاصل ميشود از اين رو همدلي و مشاركت از اركان مهم فعاليت در اين مجموعه به حساب ميآيد.
اين مقام مسئول از زحمات دكتر كاتوزيان در در مدت تصدي ايشان به عنوان رييس پژوهشگاه نيز قدرداني كرد و گفت: از اينكه همگان از ايشان به نيكي ياد ميكنند خسته نباشيد ميگويم و از ايشان ميخواهم با توجه به مسئوليتي كه به عنوان مشاور وزير نفت دارند، وقت خود را بيشتر به پژوهشگاه اختصاص دهند.