سعیدی در افتتاحیه نمایشگاه انرژی کیش:اقتصاد نباید صرفا مبتنی بر منابع طبیعی باشد
محمدرضا سعيدي، معاون اقتصادي و سرمايه گذاري سازمان منطقه آزاد كيش، در مراسم افتتاحيه چهاردهمين نمايشگاه بين المللي انرژي كيش كه روز دوشنبه دوم بهمن ماه در مركز همايش هاي بين المللي اين جزيره برگزار شد، با بيان اينكه انرژي، حيات اقتصادي هر جامعه اي است گفت: انرژي ضامن بقاي سيستم اقتصادي و غير اقتصادي جوامع است و در همه دنيا در اين حوزه تمركز اصولي و اساسي وجود دارد.
وي تاکید کرد در عرصه انرژي بازيگران متعددي حضور دارند و اظهار داشت:كشور ايران بازيگر اصلي حوزه انرژي محسوب مي شود و همواره با فرصت هاي زيادي روبه رو است، از اين رو بايد با ايجاد بستر مناسب بتواند استفاده حداكثري از اين امكان ايجاد شده را فراهم كند.
سعيدي با تاكيد بر اينكه كشورهاي داراي ذخاير نفت و گاز مي بايست نسبت به ديگر كشورها رويكرد متفاوتي نشان دهند تصريح كرد:كشورهايي كه از اين ذخاير مهم بي بهره هستند، بايد راه هاي جديد و جايگزين را در پيش گرفته ولي كشوري نظير ايران نيازي به اين رويكرد ندارد.
ايشان با اشاره به اينكه عدم استفاده از فرصت ها منجر به تهديد مي شود، اظهار كرد:كشورها اگر مي خواهند از غافله دانش،تكنولوژي و فرصت هاي حوزه انرژي عقب نمانند بايد براي انرژي هاي فسيلي خود جايگزين مناسب ايجاد كنند.
وي در همين راستا تصريح كرد:علاوه بر توجه جدي به زنجيره ارزش نفت و گاز انتخاب جايگزين هاي مناسب براي سوخت هاي فسيلي را كشورها بايد در دستور كار قرار دهند.
وي با بيان اينكه همواره بايد به نفت و گاز به عنوان سرمايه ملي توجه كرد افزود: سرمايه دانستن نفت و گاز موجب مي شود نحوه ي استفاده كشور ها و سازمان ها از اين منبع عظيم ملي متفاوت باشد.
سعيدي به ٣ نوع اقتصاد در دنيا اشاره كرد و گفت: اقتصاد مبتني بر منابع طبيعي ، كارايي و نوآوري مهمترين انواع اقتصاد در جهان است كه متاسفانه عمده اقتصاد كشور ما در حوزه نفت و ديگر صنايع از نوع اول است .
ايشان ارتقا قدرت شبكه اي سازمان ها را در عرصه انرژي بسيار حائز اهميت خواند و گفت:قابليت شبكه اي سازمان مي تواند شركت ها را به عرصه هاي رقابتي وارد كند و زمينه يادگيري را براي آنها فراهم سازد از اين رو موقعيت يابي مناسب در بين بازيگران عرصه انرژي دنيا باعث مي شود به فرصت ها، نيروي انساني ماهر و فناوري مناسب دست پيدا كنيم.
وي در همين راستا تصريح كرد: اگر زمينه يادگيري و قدرت شبكه سازي در بازارهاي جهاني فراهم شود به راحتي مي توان به نقطه مزيت رقابتي و خلق دانش دست پيدا كرد.
سعيدي میزان هزینه تحقیق و توسعه نسبت به درآمد سالانه را از شاخص های مهم قدرت در عرصه انرژی خواند و تاکید کرد: اگر بخواهيم در تحرك حوزه نقش داشته باشيم بايد بتوانيم در بازارهاي بين المللي حضور و قدرت جذب آنها را داشته باشيم.