مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

اقتصاد نباید صرفا مبتنی بر منابع طبیعی باشد

سعیدی در افتتاحیه نمایشگاه انرژی کیش:اقتصاد نباید صرفا مبتنی بر منابع طبیعی باشد

محمدرضا سعیدی، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش، در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی انرژی کیش که روز دوشنبه دوم بهمن ماه در مرکز همایش های بین المللی این جزیره برگزار شد، با بیان اینکه انرژی، حیات اقتصادی هر جامعه ای است گفت: انرژی ضامن بقای سیستم اقتصادی و غیر اقتصادی جوامع است و در همه دنیا در این حوزه تمرکز اصولی و اساسی وجود دارد.

وی تاکید کرد در عرصه انرژی بازیگران متعددی حضور دارند و اظهار داشت:کشور ایران بازیگر اصلی حوزه انرژی محسوب می شود و همواره با فرصت های زیادی روبه رو است، از این رو باید با ایجاد  بستر مناسب بتواند استفاده حداکثری از این امکان ایجاد شده را فراهم کند.

سعیدی با تاکید بر اینکه کشورهای دارای ذخایر نفت و گاز می بایست نسبت به دیگر کشورها رویکرد متفاوتی نشان دهند تصریح کرد:کشورهایی که از این ذخایر مهم بی بهره هستند، باید راه های جدید و جایگزین را در پیش گرفته ولی کشوری نظیر ایران نیازی به این رویکرد ندارد.

ایشان با اشاره به اینکه عدم استفاده از فرصت ها منجر به تهدید می شود، اظهار کرد:کشورها اگر می خواهند از غافله دانش،تکنولوژی و فرصت های حوزه انرژی عقب نمانند باید برای انرژی های فسیلی خود جایگزین مناسب ایجاد کنند.

وی در همین راستا تصریح کرد:علاوه بر توجه جدی به زنجیره ارزش نفت و گاز انتخاب جایگزین های مناسب برای سوخت   های فسیلی را کشورها باید در دستور کار قرار دهند.

وی با بیان اینکه همواره باید به نفت و گاز به عنوان سرمایه ملی توجه کرد افزود: سرمایه دانستن نفت و گاز موجب می شود نحوه ی استفاده کشور ها و سازمان ها از این منبع عظیم ملی متفاوت باشد.

سعیدی به ٣ نوع اقتصاد در دنیا اشاره کرد و گفت: اقتصاد مبتنی بر منابع طبیعی ، کارایی و نوآوری مهمترین انواع اقتصاد در جهان است که متاسفانه عمده اقتصاد کشور ما در حوزه نفت و دیگر صنایع از نوع اول است .

ایشان ارتقا قدرت شبکه ای سازمان ها را در عرصه انرژی بسیار حائز اهمیت خواند و گفت:قابلیت شبکه ای سازمان می تواند شرکت ها را به عرصه های رقابتی وارد کند و زمینه یادگیری را برای آنها فراهم سازد از این رو موقعیت یابی مناسب در بین بازیگران عرصه انرژی دنیا باعث می شود به فرصت ها، نیروی انسانی ماهر و فناوری مناسب دست پیدا کنیم.

وی در همین راستا تصریح کرد: اگر زمینه یادگیری و قدرت شبکه سازی در بازارهای جهانی فراهم شود به راحتی می توان به نقطه مزیت رقابتی و خلق دانش دست پیدا کرد.

سعیدی میزان هزینه تحقیق و توسعه نسبت به درآمد سالانه را از شاخص های مهم قدرت در عرصه انرژی خواند و تاکید کرد: اگر بخواهیم در تحرک حوزه نقش داشته باشیم باید بتوانیم در بازارهای بین المللی حضور  و قدرت جذب آنها را داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support