مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

مسئول مطالعات زمین‌شناسی میدان مشترک آزادگان مطرح کرد:

توسعه جامع میدان آزادگان کاهش ریسک و هزینه حفاری را در پی دارد

نواب خدایی، مطالعات زمین شناسی، میدان آزادگان، کاهش حفاری

مسئول مطالعات زمین‌شناسی میدان مشترک آزادگان مطرح کرد:

توسعه جامع میدان آزادگان کاهش ریسک و هزینه حفاری را در پی دارد 

مسئول مطالعات زمین‌شناسی طرح توسعه جامع میدان مشترک آزادگان در پژوهشگاه صنعت نفت متذکر شد که انجام مطالعات جامع زمین شناسی این میدان سبب کاهش ریسک حفاری در طرح توسعه این میدان مشترک می‌شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت، نواب خدایی، مسئول مطالعات زمین‌شناسی طرح توسعه جامع میدان مشترک آزادگان در پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه میدان نفتی آزادگان چند افق نفتی همچون سازند سروک و ایلام دارد، گفت: یکی از چالش‌های اصلی زمین‌شناسی در این میدان، سازند سروک به لحاظ پیچیدگی و تغییرات رخساره‌ای است.

وی با تأکید بر اینکه پیش از این انجام مدل‌سازی یکپارچه مخزنی در دشت آبادان به‌عنوان یک طرح ملی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده است،گفت: بعد از مشخص شدن ابعاد مختلف این مطالعات، شرکت ملی نفت ایران تصمیم گرفته است توسعه میدان‌های موجود در این دشت همچون آزادگان به‌صورت جامع انجام شود.

خدایی تصریح کرد: پیش از این مطالعات زمین‌شناسی در میدان‌ آزادگان در بخش‌های شمالی و جنوبی بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده از چاه‌های حفاری‌شده به‌صورت نقطه‌ای و محلی انجام می‌شد، اما با توسعه جامع این میدان از سوی شرکت‌های E & P داخلی، مطالعات زمین‌شناسی در این میدان نیز به‌صورت جامع خواهد بود. به عبارت دیگر، تمامی اطلاعات به‌دست‌آمده از چاه‌های جدید حفاری‌شده با یکدیگر و چاه‌های قدیمی مقایسه خواهد شد تا اطلاعات دقیق‌تری از این میدان به‌دست آوریم.

مسئول مطالعات زمین‌شناسی طرح توسعه جامع میدان مشترک آزادگان در پژوهشگاه صنعت نفت اظهار کرد: پیش از این به‌دلیل نبود مطالعات جامع زمین‌شناسی در میدان آزادگان برخی چاه‌های حفاری‌شده به نفت نمی‌رسید، با توسعه جامع این میدان عملاً پیمانکاران با دید بازتری چاه‌های جدید را حفاری کرده و به این ترتیب شانس موفقیت حفاری افزایش خواهد یافت.

وی از مهم‌ترین نتایج این پروژه به کاهش هزینه حفاری و مدت‌زمان تصمیم‌گیری برای حفاری چاه‌های نفت در میدان مشترک آزادگان اشاره کرد و گفت: با کاهش ریسک‌های مربوط به حفاری، شاهد کاهش هزینه‌ها خواهیم بود. از سوی دیگر با شناخت بهتر مخزن و عوامل طبیعی و زمین‌شناسی موجود در لایه‌های نفتی می‌توان محل‌های بهتری را برای حفاری چاه‌های تزریقی پیشنهاد داد.

خدایی گفت: به‌طور کلی دشت آبادان که شامل چند میدان نفتی بزرگ کشور همچون آزادگان می‌شود دارای پیچیدگی زمین‌شناسی ساختمانی نیست، اما آنچه گاهی چالش‌هایی را در این زمینه ایجاد می‌کند تغییرات رخساره‌ای به‌صورت جانبی در مخزن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support