رئیس اطلاعات علمی و مدیریت دانش پژوهشگاه صنعت نفت عنوان کرد:
امکان بهره برداری از درس آموخته های پروژه در سامانه مدیریت دانش
با ثبت یکصدمین درس آموخته ی طرح ها و پروژههای پژوهشگاه، پژوهشگران و محققین این مجموعه میتوانند با مراجعه به سامانه مدیریت دانش سازمان، از این درس آموختهها بهره برداری نمانید.
دکتر زهره غلامحسینزاده، رئیس واحد اطلاعات علمی و مدیریت دانش پژوهشگاه صنعت نفت، ضمن تایید خبر فوق، گفت: از میان 343 درس آموخته ثبت شده در سامانه مدیریت دانش سازمان،یکصد درس آموخته مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته و با توجه به دسترسی های تعیین شده قابل مشاهده هستند.
وی با بیان اینکه مدیریت دانش در سازمانهای پروژه محور از جایگاه مهمی برخوردار است، تصریح کرد: با تصویب هیات رئیسه پژوهشگاه در سال 1399 مقرر شد که در تجمیع دانش در تمامی پروژهها، مورد توجه قرار گیرد و خوشبختانه این فرایند به خوبی در پروژه های سازمان اجرایی شده است.
ایشان در خصوص فرآیند تجمیع دانش و نحوه ی ثبت درس آموخته های پروژه برای محققین و ذینفعان تصریح کرد: تاکنون بیش از 10 دوره آموزشی برای مسئولین طرحها، 6 دوره برای ارزیابان دانش و 8 دوره برای مسئولین و مجریان پروژه برگزار شده است.
رئیس واحد اطلاعات علمی به تاثیر دوره های آموزشی و فرهنگ سازی برگزار شده در این حوزه اشاره کرد و گفت: رشد چشمگیر درس آموخته های ثبت شده در سامانه از 17 مورد در سال 98 به 343 مورد در سال 1401 موید تاثیر مثبت و استقبال پژوهشگران، مدیران و کارشناسان پروژه از روند جاری در این بخش بوده است.
دکتر غلامحسین زاده مقوله مدیریت دانش در سازمان های پروژه محور را یک سیاست راهبردی دانست و پژوهشگاه صنعت نفت را در حوزه مدیریت دانش از جمله سازمان های موفق در صنعت نفت و گاز ارزیابی کرد.
ایشان به چالشهای استقرار مدیریت دانش در سازمان نیز اشاره کرد و گفت: بستر سازی های فرهنگی، اطلاع رسانی و آموزش حداکثری ذینفعان سازمان و همچنین تدوین و تصویب دستورالعمل های انگیزشی از جمله چالش های این مسیر بوده که با آن مواجه بوده ایم و در این حوزه برنامه های جامعی تدوین و پیاده سازی شده است.
رئیس واحد اطلاعات علمی پژوهشگاه، مدیریت دانش را از فعالیت های کلیدی سازمان در مسیر سیاست های کلان کسب و کار پژوهشگاه دانست و گفت: ثبت درس آموختهها و مدیریت دانش محققین و پژوهشگران در بلند مدت، میتواند علاوه بر افزایش بهره وری و کاهش هزینههای ناشی از دوباره کاری درسازمان، مبنای خلق دانش و نوآوری در حوزه پژوهش های فناورانه گردد.