مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

رئیس فناوری و نوآوری پژوهشگاه صنعت نفت/ بر اهمیت تحول دیجیتال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی تاکید کرد

دکتر سعید شکری،رئيس فناوري و نوآوري پژوهشگاه صنعت نفت

در همایش توسعه روابط با شرکت‌های دانش بنیان و فناور؛

رئیس فناوری و نوآوری پژوهشگاه صنعت نفت:

بر اهمیت تحول دیجیتال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی تاکید کرد

دکتر سعید شکری، رئیس فناوری و نوآوری پژوهشگاه صنعت نفت در حاشیه همایش «توسعه روابط با شرکت‌های دانش بنیان و فناور»، که روز یک‌شنبه 15 آبان ماه توسط پتروشیمی بندر امام در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، به موضوع با اهمیت تحول دیجیتال در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: دنیای ما دنیای تحول دیجیتال است و چنانچه این تحول را نادیده بگیریم در صنعت نفت کشور با مشکلات عمده‌ای مواجه می‌شویم از این رو باید نگاه ویژه‌ای به این موضوع مهم داشته باشیم. تحول دیجیتال شرط بقا صنعت نفت کشور در فضای رقابت جهانی با صنایع نفتی دنیاست.

وی با تاکید بر این‌که اکثر کشور‌های پیشرفته دنیا و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس موضوع تحول دیجیتال را در صنعت نفت خود پیاده کرده‌اند، تصریح کرد: به منظور اجرایی شدن تحول دیجیتال در دنیا، شرکت‌های نفتی در جهان به دنبال انعقاد توافق‌نامه‌ها و همکاری‌هایی با شرکت‌های حوزه IT هستند به طور مثال، شرکت نفتی آرامکو عربستان و ادنوک امارات توانسته‌اند با اجرایی شدن این مهم و بکارگیری هوش مصنوعی و استفاده از پتانسیل داده‌ها تحول عظیمی را در صنعت نفت خود ایجاد کنند.

رئیس فناوری و نوآوری پژوهشگاه صنعت نفت، به اجرایی شدن تحول دیجیتال در وزارت نفت نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در سند جهت‌گیری‌‌های کلان و سیاست‌های پژوهش و فناوری و تجاری سازی وزارت نفت نیز موضوع دیجیتالی شدن و هوشمندسازی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی آمده است و اخیرا این مهم نیز در صنعت نفت کشورمان و به خصوص پژوهشگاه صنعت نفت در حال اجرایی شدن است.

 ایشان در همین راستا تصریح کرد: وجود یک اکوسیستم مناسب لازمه پیاده‌سازی تحول دیجیتال در صنعت است که این اکوسیستم مجموعه‌ای از دانشگاه‌ها، شرکت‌های استارتاپی و پژوهشگاه‌ها هستند که می‌توانند در کنار هم این تحول را ایجاد کنند؛ به عبارتی دیگر تحول دیجیتال توسط یک شرکت اجرایی نمی‌شود بلکه مجموعه‌ای از فناوری‌ها و تحولاتی است که شرکت‌های حوزه IT و فناورمحور در کنار هم آن را اجرایی می‌کنند.

شکری تغییرات و تحولات بزرگ در ساختار صنایع نفت را لازمه اجرایی شدن تحول دیجیتال دانست و گفت: تحول دیجیتال هم در بعد سازمانی و هم در بعد فرآیندی پیاده‌سازی و اجرا می‌شود که این امر می‌تواند به پیشبرد اهداف صنعت نفت بسیار کمک نماید.

وی با تاکید بر اینکه داده‌ها زیربنای تحول دیجیتال محسوب می‌شوند و می‌توانند بینش مناسبی را به مدیران صنعت نفت در تصمیم‌گیری‌های به موقع بدهند، تصریح کرد: البته نباید این نکته را فراموش کرد که داده‌های اندازه‌گیری شده، همواره دارای خطا هستند و این خطا‌ها قابلیت انتشار را نیز دارند از این رو معتبر‌سازی و پالایش داده‌ها باید به عنوان یک اصل در دستور کار قرار گیرد.

رئیس فناوری و نوآوری پژوهشگاه صنعت نفت به مزایای پالایش داده‌ها نیز اشاره کرد و افزود: کاهش میزان آنالیز‌های روزمره، ارائه تصویر واضح از شرایط عملیاتی پلنت، بدست آمدن مقادیر واحد برای شاخص‌های عملکردی کلیدی (KPI) و امکان شناسایی ابزار دقیق معیوب به صورت آنلاین از مهمترین مزایای معتبر‌سازی و پالایش داده‌ها محسوب می‌شود.

وی همچنین بر اهمیت و اجرایی شدن موضوع تحول دیجیتال در پژوهشگاه صنعت نفت تاکید کرد و گفت: این سازمان پژوهشی از سال 1387 طرحی را با عنوان بهینه‌سازی همزمان فرایند‌ها آغاز کرده است که این امر یکی از مصادیق مهم تحول دیجیتال به حساب می‌آید.

ایشان همچنین تصریح کرد: استقرار موضوع بهینه‌سازی آنلاین بر روی فرایند‌ها می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌ها و سودآوری فرایند‌ها گردد و از سوی دیگر در بالا بردن بهره‌وری و کیفیت محصولات موثر است.

شکری ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت با شناسایی شرکت‌های استارتاپی و دانش بنیان در این حوزه توانسته اکوسیستم جدیدی را ایجاد نماید و از آنجا که بزرگترین سد در مقابل پیاده سازی تحول دیجیتال مقاومت در برابر تغییر است که می‌تواند با فرهنگ سازی مرتفع گردد. بنابراین پژوهشگاه صنعت نفت اخیرا با برگزاری دوره‌های تخصصی تحول دیجیتال با همکاری شرکت دانش بنیان دانیال موج برای مدیران صنعت توانسته موضوع تحول دیجیتال را در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی فرهنگ‌سازی نماید.

خاطر نشان می‌شود همایش توسعه روابط با شرکت‌های دانش بنیان و فناور در روز‌های 14 و 15 آبان ماه توسط پتروشیمی بندر امام در مرکز‌ همایش‌های بین‌المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support