در همايش توسعه روابط با شركتهاي دانش بنيان و فناور؛
رئيس فناوري و نوآوري پژوهشگاه صنعت نفت:
بر اهمیت تحول دیجیتال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی تاکید کرد
دكتر سعيد شكري، رئيس فناوري و نوآوري پژوهشگاه صنعت نفت در حاشيه همايش «توسعه روابط با شركتهاي دانش بنيان و فناور»، كه روز يكشنبه 15 آبان ماه توسط پتروشیمی بندر امام در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، به موضوع با اهميت تحول ديجيتال در صنعت نفت اشاره كرد و گفت: دنياي ما دنياي تحول ديجيتال است و چنانچه اين تحول را ناديده بگيريم در صنعت نفت كشور با مشكلات عمدهاي مواجه ميشويم از اين رو بايد نگاه ويژهاي به اين موضوع مهم داشته باشيم. تحول ديجيتال شرط بقا صنعت نفت كشور در فضاي رقابت جهاني با صنايع نفتي دنياست.
وي با تاكيد بر اينكه اكثر كشورهاي پيشرفته دنيا و همچنين كشورهاي حاشيه خليج فارس موضوع تحول ديجيتال را در صنعت نفت خود پياده كردهاند، تصريح كرد: به منظور اجرايي شدن تحول ديجيتال در دنيا، شركتهاي نفتي در جهان به دنبال انعقاد توافقنامهها و همكاريهايي با شركتهاي حوزه IT هستند به طور مثال، شركت نفتي آرامكو عربستان و ادنوك امارات توانستهاند با اجرايي شدن اين مهم و بكارگيري هوش مصنوعي و استفاده از پتانسيل دادهها تحول عظيمي را در صنعت نفت خود ايجاد كنند.
رئيس فناوري و نوآوري پژوهشگاه صنعت نفت، به اجرايي شدن تحول ديجيتال در وزارت نفت نيز اشاره كرد و گفت: خوشبختانه در سند جهتگيريهاي كلان و سياستهاي پژوهش و فناوري و تجاري سازي وزارت نفت نيز موضوع ديجيتالي شدن و هوشمندسازي صنعت نفت، گاز و پتروشيمي آمده است و اخيرا اين مهم نيز در صنعت نفت كشورمان و به خصوص پژوهشگاه صنعت نفت در حال اجرايي شدن است.
ايشان در همين راستا تصريح كرد: وجود يك اكوسيستم مناسب لازمه پيادهسازي تحول ديجيتال در صنعت است كه اين اكوسيستم مجموعهاي از دانشگاهها، شركتهاي استارتاپي و پژوهشگاهها هستند كه ميتوانند در كنار هم اين تحول را ايجاد كنند؛ به عبارتي ديگر تحول ديجيتال توسط يك شركت اجرايي نميشود بلكه مجموعهاي از فناوريها و تحولاتي است كه شركتهاي حوزه IT و فناورمحور در كنار هم آن را اجرايي ميكنند.
شكري تغييرات و تحولات بزرگ در ساختار صنايع نفت را لازمه اجرايي شدن تحول ديجيتال دانست و گفت: تحول ديجيتال هم در بعد سازماني و هم در بعد فرآيندي پيادهسازي و اجرا ميشود كه اين امر ميتواند به پيشبرد اهداف صنعت نفت بسيار كمك نمايد.
وي با تاكيد بر اينكه دادهها زيربناي تحول ديجيتال محسوب ميشوند و ميتوانند بينش مناسبي را به مديران صنعت نفت در تصميمگيريهاي به موقع بدهند، تصريح كرد: البته نبايد اين نكته را فراموش كرد كه دادههاي اندازهگيري شده، همواره داراي خطا هستند و اين خطاها قابليت انتشار را نيز دارند از اين رو معتبرسازي و پالايش دادهها بايد به عنوان يك اصل در دستور كار قرار گيرد.
رئيس فناوري و نوآوري پژوهشگاه صنعت نفت به مزاياي پالايش دادهها نيز اشاره كرد و افزود: كاهش ميزان آناليزهاي روزمره، ارائه تصوير واضح از شرايط عملياتي پلنت، بدست آمدن مقادير واحد براي شاخصهاي عملكردي كليدي (KPI) و امكان شناسايي ابزار دقيق معيوب به صورت آنلاين از مهمترين مزاياي معتبرسازي و پالايش دادهها محسوب ميشود.
وي همچنين بر اهميت و اجرايي شدن موضوع تحول ديجيتال در پژوهشگاه صنعت نفت تاكيد كرد و گفت: اين سازمان پژوهشي از سال 1387 طرحي را با عنوان بهينهسازي همزمان فرايندها آغاز كرده است كه اين امر يكي از مصاديق مهم تحول ديجيتال به حساب ميآيد.
ايشان همچنين تصريح كرد: استقرار موضوع بهينهسازي آنلاين بر روي فرايندها ميتواند منجر به كاهش هزينهها و سودآوري فرايندها گردد و از سوي ديگر در بالا بردن بهرهوري و كيفيت محصولات موثر است.
شكري ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت با شناسايي شركتهاي استارتاپي و دانش بنيان در اين حوزه توانسته اكوسيستم جديدي را ايجاد نمايد و از آنجا كه بزرگترين سد در مقابل پياده سازي تحول ديجيتال مقاومت در برابر تغيير است كه ميتواند با فرهنگ سازي مرتفع گردد. بنابراين پژوهشگاه صنعت نفت اخيرا با برگزاري دورههاي تخصصي تحول ديجيتال با همكاري شركت دانش بنيان دانيال موج براي مديران صنعت توانسته موضوع تحول ديجيتال را در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي فرهنگسازي نمايد.
خاطر نشان ميشود همايش توسعه روابط با شركتهاي دانش بنيان و فناور در روزهاي 14 و 15 آبان ماه توسط پتروشیمی بندر امام در مركز همايشهاي بينالمللي پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.