مهار تورم و رشد تولید

برگزاری مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر پژوهشگاه صنعت نفت

پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگران برتر، دکتر منصور بزمی، دکتر زمانیان، دکتر راسخ، دکتر بهروز

روز یکشنبه 11 دی ماه مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر سال 1401 با حضور رئیس، معاونان و روسای پردیس‌های سه‌گانه و جمعی از کارکنان پژوهشگاه صنعت نفت در مرکز همایش‌ های بین‌المللی این مجموعه برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه صنعت نفت، در این مراسم از 88 نفر از کارکنان پژوهشگاه در قالب پژوهشیار و پژوهشگر برتر سال 1401 و همچنین همکاری در جهت مستند‌سازی یافته‌های پژوهشی  تقدیر به عمل آمد و لوح تقدیری از سوی رئیس پژوهشگاه به افراد برگزیده اهدا شد.

ارزیابی و صحه‌گذاری لیسانس فرایندها، جزو مدارک مورد نیاز تخصیص خوراک پالایشگاه‌ها و کارخانه‌ها

دکتر منصور بزمی، معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت نیز در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر این سازمان، به ماموریت های پژوهشگاه که از سوی وزیر نفت ابلاغ شده است نیز اشاره کرد و گفت: برای اولین بار درطول تاریخِ این مرکز پژوهشی، ماموریت های پژوهشگاه صنعت نفت از سوی وزیر نفت ابلاغ شده است و این امر می تواند ظرفیت‏ های بسیار خوبی را برای این مجموعه پژوهشی فراهم نماید و هم اکنون با تشکیل کارگروهی مناسب به دنبال احصاء این ظرفیت ها هستیم.

وی سندنامه ارزیابی و صحه‌گذاری لیسانس فرآیندها را از دیگر مواردی دانست که اخیرا در وزارت نفت تصویب شده است و در این‌باره گفت: با توجه به این سند، ارزیابی و صحه‌گذاری لیسانس فرایند‌ها، جزو مدارک مورد نیاز تخصیصِ خوراک پالایشگاه‌ها و کارخانه‌ها محسوب می‌شود؛ از این رو در وزارت نفت و به پیشنهاد پژوهشگاه صنعت نفت کارگروهی با عضویت رئیس پژوهشگاه تشکیل شده است که تمامی لایسنس های موجود برای راه‌اندازی واحدها بررسی می شود و چنانچه لایسنس مورد نیاز در کشور وجود داشته باشد از ورود آن از خارج از کشور جلوگیری می‎شود و این امر می ‎تواند ظرفیتهای بسیار بالایی را برای پژوهشگاه ایجاد نماید.

تشریح راهبرد‌های محوری پردیس پایین‌دستی پژوهشگاه صنعت نفت

دکتر اکبر زمانیان، رئیس پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت، نیز در ادامه این مراسم با اشاره به عملکرد این پردیس در سال 1400 و همچنین برنامه‌های پژوهشی پردیس پایین دستی در سال 1401 گفت: راه اندازی پروژه DMC در پارس جنوبی با ظرفیت 80 هزار بشکه در روز یکی از دستاوردهای این مجموعه محسوب می‌شود و از سوی دیگر طرح توسعه پالایشگاه کرمانشاه با هدف افزایش ظرفیت و کیفی سازی محصولات را از دیگر دستاوردهای این پردیس در سال گذشته باید دانست.

وی ادامه داد: در اسفندماه سال گذشته با حضور وزیر نفت مدارک مهندسی طرح کک اسفنجی پالایشگاه بندرعباس به کارفرما از سوی پژوهشگاه صنعت نفت تحویل داده شد. در این طرح 14 واحد فرایندی توسط پژوهشگاه در شرکت پالایش نفت بندرعباس طراحی شد که 8 واحد آن تحت لایسنس پژوهشگاه بوده است.

رئیس پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت تولید پودر زئولیت 13X، دانش فنی گریس‌های آب بند شیرهای سرچاهی، بومی‌سازی اورینگ های مصرفی را  از دیگر دستاوردهای این پردیس دانست.

وی در خاتمه مهمترین برنامه ها و اقدامات پردیس پایین دستی را طرح کک سوزنی پالایشگاه امام خمینی شازند، انستیتو فرآورش گاز، تولید 4 نوع کاتالیست، تزریق نانو سیالات به مخازن، طراحی و احداث مجتمع تولید روغن و گریس های ویژه و همچنین احداث پتروپالایشگاه ها عنوان کرد.

بکارگیری ظرفیت‌های موجود در راستای کاربردی کردن پروژه‌های پردیس بالادستی

دکتر تورج بهروز، رئیس پردیس بالادستی پژوهشگاه نیز در ادامه این مراسم بر اجرای پروژه‌های کاربردی تاکید کرد و گفت: در سال‌های اخیر تلاش کرده‌ایم که در 4 حوزه زنجیره اصلی اکتشاف‌، ارزیابی، توسعه و تولید گام‌های موثری را برداریم و همواره به دنبال رفع معضلات صنعت نفت بوده‌ایم.

ایشان در همین راستا تصریح کرد: پردیس بالادستی پژوهشگاه به دنبال آن است که از مسیر تحقیق و پژوهش به سمت توسعه فناوری حرکت نماید از این رو همکاری با شبکه‌های فناورانه نظیر دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی در دستور کار این پردیس قرار دارد.

وی به فعالیت‌های این پردیس نیز اشاره کرد و گفت: مطالعه میادین متعارف و غیر متعارف، مطالعه میدان اهواز، بی بی حکمیه و رگ سفید به عنوان میادین نفت و گاز پر چالش کشور هم‌اکنون جزو برنامه‌های اصلی این پردیس محسوب می‌شود و همچنین در زمینه خدمات آزمایشگاهی می‌توان آزمایشگاه‌های این پردیس را به عنوان مرجع در شرکت ملی نفت دانست.

ارائه خدمات فناورانه و پژوهشی از اولویت‌های کاری پردیس انرژی و محیط زیست

دکتر بهنام راسخ، رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این مراسم گفت: فعالیت های پردیس انرژی و محیط زیست که با همکاری محققان این مجموعه در سال‌های اخیر انجام شده است را می‎توان به دو بخش خدمات فناورانه و فعالیت‌های پروژه‌ای و پژوهشی طبقه بندی کرد که تمامی این فعالیت ها می تواند برای کشور درآمدزایی به همراه داشته باشد.

راسخ پاکسازی خاک‌های آلوده به ترکیبات نفتی با روش‌های زیستی و دوستدار محیط زیست، تولید محصول پاک در صنعت نفت، طراحی، ساخت و نصب انواع آنالایزورها، اجرا طرح جامع مدیریت کنترل آفات صنعتی، مدیریت کربن، دستیابی به دانش فنی طراحی و توسعه سامانه میکرو سی اچ پی و جی اچ پی، مدل‌سازی و توسعه نرم افزارهای تجدیدپذیر از دیگر پروژه های جاری این پردیس برشمرد.

وی تصفیه کاستیک های مستعمل و آب به همراه نفت با حمایت معاونت فناوری و حذف آلودگی از جریانات گازی به روش زیستی را از برنامه‌های آتی این پردیس عنوان کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support