دکتر عظیم کلانتری اصل در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر که روز یکشنبه 11 دی ماه در مرکز همایشهای بینالمللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد ضمن گرامیداشت حماسه نهم دی ماه و سالروز شهادت سردار دل ها، شهید حاج قاسم سلیمانی به جایگاه با اهمیت پژوهشگاه صنعت نفت اشاره کرد و در این باره گفت: نوع نگاه پژوهشیِ که در دانشگاه ها وجود دارد کاملا متفاوت از پژوهشگاه های ماموریت محور است؛ چراکه پژوهش صرفاً بخشی از فعالیت دانشگاه ها محسوب میشود و این درحالی است که پژوهش در پژوهشگاه ها به خصوص مراکز پژوهشی مرتبط با دستگاه های اجرایی همواره ساري و جاری است.
ردپای فناورانه پژوهشگاه صنعت نفت در زنجیره اکتشاف تا صادرات
وی با تاکید بر اینکه پژوهشگاه در تمام لایه های صنعت نفت حضوری پررنگ دارد تصریح کرد: این مرکز پژوهشی نقش بیبديلي را در صنعت نفت برعهده دارد و توانسته با تلاش محققان خود در زنجیره تولید، توزیع، صادرات و حتی واردات ایفای نقش نماید و به راحتی می توان ردپای فناورانه این مرکز علمی را در صنعت مشاهده کرد.
بنا به گفته دکتر کلانتری اصل، پژوهشگاه صنعت نفت در اتمسفر دانش بنیانی کشور نقش مهمی را ایفا می کند و خوشبختانه در این زمینه از حمایتهای بالاترین مقام وزارت نفت نیز بهره مند است.
حل چالشهاي صنعت با توسعه شبكههاي فناورانه
ایشان ادامه داد: حرکت كلي پژوهشگاه صنعت نفت به سمت شناخت فناوری هایی است كه عمدتا مرتبط با چالش های اصلي کشور است و در این زمینه این مرکز رقیب هیچ سازمانی نخواهد بود و در حوزههايي که نیاز به توسعه همکاری باشد از طریق شبکه های فناورانه چالش های موجود را برطرف خواهد ساخت.
دکتر کلانتری، پژوهشگاه صنعت نفت را یک پژوهشگاه نسل جدید دانست و گفت: اين مجموعه باید با تمام ظرفیت های خود در مرز نیازهای فعلی و آینده نزدیک صنعت حرکت کند، به نحوی که این سازمان پژوهشي امین فناوری وزارت نفت محسوب شود و با توجه به ويژگيهايي كه دارد به راحتي ميتوان اين مركز علمي- تحقيقاتي را جزو پژوهشگاههاي نسل جديد دانست.
وی افزود: چنانچه درصدد باشیم که فضای کشور را به یک فضای فناورانه تبدیل نماییم، پژوهشگاه صنعت نفت می تواند مهمترین نقش و کامل ترین نقش كانوني وزارت نفت را در این زمینه ایفا کند.
پژوهشگاه مشاور و امين وزارت نفت است
وی با تاکید بر اینکه پژوهشگاه صنعت نفت از ظرفیت و توان بالایی برای پیشبرد اهداف وزارت نفت برخوردار است گفت: اين سازمان پژوهشي در زیست بوم فناوری از یک سو مشاور و امین وزارت نفت است و از سوی دیگر بازوی متصل برای فعالیت های تحقیق و توسعه محسوب میشود و از این طریق می تواند در آینده، مرکز تجمیع و غربالگری بخش های مهمی از فناوری های صنعت نفت باشد.
دکتر کلانتری با تاکید برآنکه، پژوهشگاه صنعت نفت به دنبال دغدغه ها و مشکلات صنعت است و نه علاقه محققان اين صنعت، تصریح کرد: همواره در طول سالها، این مرکز تلاش کرده است که تمرکز اصلی خود را معطوف به حل مشکلات صنعت نماید تا از اين طريق باعث اعتلاي كشور شود.
بازارآرايي ساختار نيروي انساني در دستور كار پژوهشگاه
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه این مجموعه قصد دارد که نگاه تحولی را در تمام ارکان این سازمان ایجاد نمايد، گفت: در حوزه نیروی انسانی به دنبال بازآرایی ساختار نیروی انسانی هستیم و تلاش میکنیم که با تمام توان مشکلات نخبگان و كليه كاركنان این مجموعه را برطرف سازیم چراکه پویایی این مجموعه جزو اولویت ها محسوب می شود.
وی ظهور توانمندی در پژوهشگاه صنعت نفت را عامل مهمی دانست و گفت: پژوهشگاه صنعت نفت به دلیل ماهیت پژوهشی خود از توانمندی بالایی برخوردار است از این رو باید کمک کنیم تا در تمام ارکانی که مرتبط با ساختار پژوهشگاه صنعت نفت است به ظهور توانمندی دست یابیم.
توسعه دانش فنی مهمترین ماموریت پژوهشگاه صنعت نفت
وی حضور نخبگان در پژوهشگاه صنعت نفت را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: ما به دنبال روش هایی برای تزریق نخبگان به این مجموعه هستیم چراکه بدون تزریق نخبگان این مرکز پژوهشی از بین خواهد رفت و فعالیتهای برجسته اين سازمان تحقيقاتي را باید حاصل ورود نخبگان در دهه 70-80 دانست.
وی مهمترین ماموریت و رویکرد کلان این مجموعه را توسعه دانش فنی برشمرد و گفت: پژوهشگاه صنعت نفت مرکز تحقیق و توسعه وزارت نفت است؛ از این رو باید با تمام پتانسیل برای حفظ جایگاهمان تلاش کنیم و علاوه بر پروژه های جاری تمرکز بسیاری برای موضوعات جدید و فناوری های نوظهور داشته باشیم.
وی در خاتمه تصریح کرد: مرکز نوآوری پژوهشگاه صنعت نفت مرکز نوآوری وزارت نفت است و باید عملکردی متفاوت با مراکز نوآوری دانشگاها داشته باشد و این مجموعه باید بازویی برای رصد فناوری ها و حل مشکلات صنعت باشد.