بيست و دومين ژورنال كلاب با موضوع «اصول و ابعاد مديريت كربن» در سالن سروش پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
به گزارش روابطعمومي پژوهشگاه صنعت نفت، گرمايش جهاني و تغيير اقليم، اصول و ابعاد مديريت كربن و فعاليتهاي بينالمللي و همچنين اقدامات ايران و پژوهشگاه صنعت نفت در زمينه مديريت كربن از مهمترين موضوعاتي است كه در اين نشست تخصصي مطرح شد.
دكتر كاظم كاشفي، عضو هیات علمی و مدیر گروه سوخت و احتراق پژوهشگاه صنعت نفت در اين نشست به موضوع مديريت كربن و انتشار گازهاي گلخانهاي پرداخت و در اينباره گفت: مسئله مديريت كربن، يكي از موضوعات با اهميت در سطح دنيا است و بر همين اساس از يكسو هزاره سوم را هزاره توسعه پايدار و از سوي ديگر قرن حاضر را قرن تغيير اقليم مينامند.
وي با بيان اينكه بسياري از دانشمندان، عامل اصلي گرمايش جهاني را نتيجه اثر گلخانهاي ميدانند، تصريح كرد: در گزارش ششم هيات بينالدول تغيير اقليم (IPCC) تاكيد شده است كه عوامل انساني در روند افزايش دماي متوسط كره زمين نقش عمدهاي را ايفا ميكنند و اين امر منجر به افزايش غلظت گازهاي گلخانهاي و همچنين گرمايش كره زمين شده است.
ايشان به مشاركت ايران در كاهش انتشار گازهاي گلخانهاي تا سال 2030 نيز اشاره كرد و افزود: در مشارکت اولیه پیشنهادی، ایران تا پايان سال 2030 ميزان گازهاي گلخانهاي را به صورت داوطلبانه چهار درصد كاهش خواهد داد و چنانچه حمايت مالي و انتقال فناوري انجام شود ميزان کاهش به 12 درصد خواهد رسید .
دكتر كاشفي در ادامه به پروژههاي مختلفي كه از سوي پژوهشگاه در اين زمينه اجرايي شده است اشاره كرد و گفت: بزرگترين پروژه مديريت كربن در شش فاز با شركت ملي صنايع پتروشيمي در حال انجام است و از سوي ديگر در زمينه مكانيسم توسعه پاك (CDM) پژوهشگاه با بسياري از پالايشگاههاي گازي كشور و همچنين شركت ملي نفت همكاري کرده است.
وي ادامه داد: مدلسازي و تدوين نرمافزار انتشار كربن در شركت ملي نفت ايران و همچنين ارائه نقشه راه تكنولوژي جمعآوري، تبديل و تزريق گاز دي اكسيدكربن به منظور ازدياد برداشت نفت و كاهش گازهاي گلخانهاي و توسعه سامانه موجودي انتشار آلايندههاي هوا، شبيهسازي پراكنش آلايندههاي هوا در پارس جنوبي و همچنين برگزاري دورههاي آموزشي در سطح صنعت نفت از ديگر اقداماتي است كه از سوي پژوهشگاه در سالهاي اخير با هدف كاهش گازهاي گلخانهاي در حال پيگيري است.
گفتني است اين نشست تخصصي با حضور معاون برنامهريزي و جمع كثيري از محققين پژوهشگاه و مهمانان دیگر برگزار شد و با پرسش و پاسخ از سوي حاضرين نيز خاتمه يافت.