مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

دکتر عظیم کلانتری اصل در نخستین نشست B2B شرکت‌های ایران و روس:

ضرورت ایجاد دفتر تعاملات فناورانه منطقه‌ای صنعت نفت

دکتر عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، در اولین نشست B2B که میان شرکت‌‌های روسیه و ایران در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد به روند توسعه و گسترش آموزش عالی و توسعه شبکه‌ شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران، چالش‌ها و فرصت‌های فناوریِ صنعت نفت در دوران تحریم و همچنین پیشنهاداتی برای همکاری‌های آتی میان دو کشور اشاره و در این‌باره گفت: آموزش عالی و تحقیقات و مسائل مرتبط با فناوری قدمتی بیش از 80 سال در ایران دارد؛ اما آغاز توسعه و شتاب روند آن همزمان با تولد پژوهشگاه صنعت نفت از حدود 60 سال پیش شروع شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: موسسات تحقیقاتی و دانشگاه‌ها به سرعت در ایران رشد کرده‌اند و در زمان‌های مختلف، توانسته‌اند خود را با نیاز‌های کشور تطبیق دهند و در 15 سال اخیر رشد علمی ایران در دنیا از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است.

دکتر کلانتری  با اشاره به به توسعه فناوری در دوران تحریم نیز اظهار داشت: با توجه به تشدید تحریم‌های ظالمانه، شبکه‌های فناورانه اقدام به تغییر ماموریت‌ها و ساختار‌ها متناسب با شرایط کشور نمودند و تلاش کرده ا‌ند که شرایط موجود را برای گذار از تحریم‌های ناعادلانه بین‌المللی هموار سازند.

وی با بیان این‌که گسترش این شرایط مطلوب منجر به نقش آفرینی در زیست‌بوم  نوآوری و فناوری در کل صنعت به خصوص صنعت نفت و گاز شده است، تصریح کرد: تجربه نشان می‌دهد که انتقال و توسعه دانش فنی نیاز به شرکاء پایدار و تمرکز بلند مدت دارد، از این رو با تکیه بر توان داخلی تلاش شده است در حد امکان نیاز‌های فعلی برآورده و برای آینده برنامه مدونی تدوین شود.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت به نمونه‌های موفقی که در صنعت عظیم نفت به انجام رسیده است، اشاره کرد و افزود: طراحی لایسنس‌های پتروشیمیایی، پالایشگاهی و همچنین پتروپالایشگاهی، ساخت بیش از 70 درصد تجهیزات و مواد شیمیایی با فناوری‌های پیشرفته و توسعه تعداد زیادی دانش‌های فرآیندی با همت و تلاش دانشمندان، محققان و فناوران صنعت نفت ایران به صورت داخلی توسعه یافته‌اند.

وی با تاکید بر اینکه می‌توانیم تجربیات و همگرایی‌هایی که در کشور ایران به دست آمده را با همتایان روس خود به اشتراک‌گذاریم، تصریح کرد: پژوهشگاه صنعت نفت بیش از 20 سال با برخی از شرکت‌های روسی همکاری دارد  و از تجربیات موفقی در این زمینه برخوردار است که طرح‌هایی نظیر DMD ، DMC و ادورانت را می‌توان  از همکاری‌های مشترک این دو کشور دانست.

­رئیس پژوهشگاه صنعت نفت بیان کرد: ایجاد اتحادیه منطقه ای همکاری های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، پارک‌های علم و فناوری نفت و گاز بین دو کشور و در منطقه می تواند راهکار خوبی برای گسترش این همکاری ها باشد؛ برای گسترش تعاملات در سطح بالاتر نیز، پیشنهاد ایجاد دفتر تعاملات فناوری در زیست بوم نوآوری و فناوری دو کشور و منطقه را داریم.

گفتنی است نخستین نشست شرکت‌های ایرانی و روسی در بخش نفت و گاز با حضور معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی و جمعی از مدیران و نمایندگان شرکت‌های مختلف روسی روز سه‌شنبه 26 اردیبهشت ماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support