طی دیداری مدیران پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت ایران خودرو دیزل با یکدیگر گفتگو و بر گسترش همکاریهای فناورانه نیز تاکید کردند.
دکتر کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، در این نشست بر گسترش شبکههای همکاری این مرکز تحقیقاتی تاکید و اظهار داشت: همواره پژوهشگاه صنعت نفت درصدد همکاری با شرکتهای مولد و دانش محور به منظور توسعه فرایندهای علمی بوده است.
وی ادامه داد: بر همین اساس پژوهشگاه صنعت نفت آمادگی دارد در زمینههای مختلف نظیر توسعه دانشهای فنی روغن، کاتالیست، پلیمر، نانو و همچنین توسعه انواع مواد شیمیایی و مسائل مرتبط با محیط زیست با مجموعه ایران خودرو دیزل همکاری نماید.
دکتر کلانتری اصل با اشاره به موضوعات مرتبط با سوخت و سوختهای جایگزین، مسائل مرتبط با قوانین کربن و توسعه فناوری، خواستار در دستور قرار گرفتن این مباحث برای شروع فعالیتهای طرفین شد.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، این مجموعه را به دلیل امکانات مناسب و داشتن نیروی انسانی متخصص، بسیار منحصر به فرد دانست و اظهار داشت: استراتژی اصلی این مجموعه توسعه و تکمیل دانش فنی است و همواره تجاریسازی و تولید انبوه محصولات خود را به دیگر بخشها واگذار مینماید.
تدوین استانداردها و شاخصها از سوی پژوهشگاه صنعت نفت
در ادامه این نشست، مهندس جواد توسلی مهر، مدیرعامل شرکت ایران خودرو دیزل، ضمن تاکید بر همکاری طرفین اظهار داشت: در شرایط کنونی کشور، نیاز به دانشهای بومی بسیار احساس میشود؛ چرا که ثابت شده است این دانشها توانستهاند در شرایط سخت و دشوار، بسیاری از مشکلات را برطرف سازند.
وی ادامه داد: با استفاده از دانش بومی متخصصان کشورمان در چند سال اخیر توانستهایم 13 محصول جدید طراحی و به تولید انبوه برسانیم و اگر چنانچه بستر مناسب برای متخصصان و محققان این کشور فراهم شود به طور حتم میتوانیم به نتایج ارزشمندی دست یابیم.
ایشان همچنین تصریح کرد: شرکت ایران خوردو دیزل و پژوهشگاه صنعت نفت میتوانند در زمینه بومیسازی دانش فنی با یکدیگر همکاری کرده و در این حوزهها پروژهای مشترک میان طرفین تعریف شود.
توسلی مهر پژوهشگاه را مرجع تدوین استاندارها و شاخصها در زمینههای مختلف دانست و گفت: این دو مجموعه از ظرفیت دانشی و توانمندی بسیار بالایی برخوردار هستند از این رو میتوانند با تشکیل کمیته مشترک پروژههای متعددی را بررسی و به مرحله اجرا برسانند.
در پایان مقرر شد پس از بازدید از شرکت ایران خودرو دیزل، موضوعات و نیازهای فناورانه توسط کمیته مشترکی پیگیری شوند.