چهارمین نشست تخصصی اشتراک تجربیات عملیاتی با موضوع توسعه کاربرد لوله های کامپوزیتی GRE در خطوط انتقال نفت و گاز با حضور مدیران و کارشناسان وزارت نفت و تولید کنندگان داخلی در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
دکتر عظیم کلانتری اصل، رییس پژوهشگاه صنعت با اشاره به نقش پژوهشگاه برای نفوذ فناوری های جدید در این صنعت گفت: پژوهشگاه صنعت نفت افزون بر اجرای پژوهشهای فناورانه، نقش یکپارچهسازی فناوریهای صنعت نفت در میان شرکتهای کارفرمایی و خارج از سیستم دولتی را ایفا میکند.
وی ادامه داد: در شرایط تحریم نیازمند شناخت سریع و بهتر از فناوریهای مورد نیاز صنعت نفت هستیم، از این رو این گونه نشستها مقدمهای بر تحقق این هدف است و در فضای دانشبنیانی کشور حمایتهای صنعت نفت از مراکز تحقیقاتی باید یکپارچهسازی شود، این یکپارچهسازی به نفوذ و استمرار فناوری در صنعت نفت سرعت میبخشد و سبب افزایش اعتماد میشود.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت یادآور شد: لولههای کامپوزیتی بخشی از فرآیند تولید پایدار در صنعت نفت هستند و شرکتهای ملی نفت و گاز ایران برای حفظ استمرار تولید به این لولهها نیاز دارند.
دکتر کلانتری با بیان اینکه پژوهشگاه صنعت نفت حدود هشت سال پیش پروژهای با عنوان لولههای کامپوزیتی با همکاری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و دیگر شرکتها انجام داد، اظهار کرد: رسالت این مرکز علمی همراهی با کارفرما برای تسریع انجام پروژههای فناورانه است، پژوهشگاه صنعت نفت در این زمینه میتواند تجربههای مختلف خود را با شرکتهای مختلف به اشتراک بگذارد.
در این نشست تخصصی یک روزه، الزامات استفاده از لوله های GRE در خطوط لوله انتقال نفت و گاز توسط شرکت های مهندسی و توسعه نفت، مهندسی و توسعه گاز تشریح شد و دستاوردهای یکی از پروژه های موفق در انتقال نفت نمکی در مناطق نفت خیز جنوب تشریح گردید. همچنین در بخش دیگری از این نشست، تولیدکنندگان داخلی آخرین دستاوردهای فناوری های بومی شده مرتبط با لوله های GRE را بیان کردند.
خاطرنشان می شود در انتهای این نشست یک پنل تخصصی با حضور تولیدکنندگان داخلی و کارشناسان شرکت های تابعه وزارت نفت به منظور بررسی الزامات و چالش های استفاده از این لوله ها در خطوط انتقال نفت و گاز و نیز امکان استفاده به عنوان لوله های مغزی و جداری برای چاه های نفت وگاز بررسی شد.