دکتر ابراهیمی، رئیس امور پژوهش و فناوری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در چهارمین نشست تخصصی اشتراک تجربیات با عنوان توسعه کاربرد لولههای کامپوزیتی GRE در خطوط انتقال نفت و گاز که در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، گفت: 40 هزار کیلومتر خط لوله انتقال گاز و همچنین حدود 300 هزار کیلومتر خط لوله تغذیه در شبکه شهری در کشور وجود دارد، که خطوط لولههای انتقال از جنس فولاد بوده و لولههای شبکه شهری از جنس پلی اتیلن هستند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در سالهای مختلف شاهد تجارب متفاوتی در زمینه استفاده از پوششهای کامپوزیتی در مناطقی نظیر نفت لرستان، تهران، اصفهان و ری بودهایم.
ایشان به توانمندی شرکتهای داخلی برای اجرایی کردن خطوط لوله کامپوزیتی نیز اشاره کرد و گفت: یکی از سیاستهای کلان شرکت ملی گاز ایران استفاده از لولههای کامپوزیتی در خطوط فشار بالای انتقال گاز است که این ماموریت مهم به شرکت مهندسی و توسعه گاز سپرده شده است که تاکنون با ارزیابی توانمندی شرکتهای داخلی، استفاده از این لولهها در خط سراسری هفتم انتقال گاز نهایی شده است و در اسناد فنی مناقصه قرار گرفته است.
وی به محدودیتهای استفاده از لولههای کامپوزیتی اشاره کرد و گفت: نفوذپذیری گاز، انعطافپذیری بالا، محدودیتهای اتصال، تردی و سختی پایین از محدودیتهای اینگونه لولهها است.
ایشان همچنین تصریح کرد: به طور حتم استفاده از این لولهها دارای مزایای مختلفی است که از میان آنها میتوان به استحکام بالا، مقاومت به خوردگی، اجرای آسان، قیمت کمتر، طول عمر زیاد و عدم نیاز به تعمیرات اشاره کرد.
گفتنی است چهارمین نشست تخصصی اشتراک تجربیات توسعه کاربرد لولههای کامپوزیتی GRE در خطوط انتقال نفت و گاز با حضور مدیران شرکت های زیر مجموعه وزارت نفت به مدت یک روز در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.