دکتر قادر خانبابائی، مدیر پروژه احداث 10 کیلومتر خط لوله غیر فلزی انتقال نفت نمکی شادگان به مارون چهار، مراحل انجام پروژه را تشریح و مهندس باقری تبار رئیس اداره بهره برداری شرکت نفت و گاز مارون، آخرین وضعیت اولین خط لوله GREراه اندازی شده در سال 1395 را تبیین کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت، خط لوله GRE به طول 10 کیلومتر با قطر 8 اینچ و فشار طراحی 32 بار بصورت زیرزمینی حدفاصل مارون 3 تا مارون 4 احداث شده و نفت نمکی سه فازی شادگان را با دبی 18 تا 24 هزار بشکه در روز منتقل می کند.
بر اساس گزارشِ مدیر این پروژه، مراحل مطالعات مقدماتی، طراحی پایه و طراحی تفصیلی این خط لوله در قالب پروژه های مطالعاتی و آزمایشگاهی در پژوهشگاه صنعت نفت انجام گرفته و راه حل های عملیاتی برای چالش های مرتبط با خطوط لوله غیر فلزی در انتقال سیالات هیدروکربنی ارائه شده است.
بر همین اساس مراحل ساخت، نصب و راه اندازی خط لوله مذکور بر اساس مشخصه های فنی منطبق بر استاندارد ISO 14692 با مسئولیت فنی پژوهشگاه و توسط شرکت های دانش بنیان داخلی و با محصولات بومی با هزینه ای کمتر از خط لوله فلزی مشابه به انجام رسیده است.
بر اساس گزارش ارائه شده توسط شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون، خط لوله GRE مذکور از سال 95 در سرویس بوده و طی این مدت هیچ نشانه ای از خوردگی و نشستی مشاهده نشده است و بهره برداری از خط لوله مذکور هیچگونه هزینه ای برای شرکت نداشته است.
باقری تبار اظهار داشت: در مقایسه با لوله 8 اینچ فلزی، خط لوله GRE حدود 20 درصد افزایش ظرفیت انتقال نفت داشته است و این ظرفیت طی 7 سال بهره برداری کاهش نیافته است.
گفتنی است چهارمین نشست تخصصی اشتراک تجربیات، با موضوع توسعه کاربرد لوله های کامپوزیتی GRE در خطوط انتقال نفت و گاز، با حضور مدیران شرکت های زیر مجموعه وزارت نفت و شرکت های تولید کننده داخلی در محل مرکز همایش های بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.