رئیس واحد خدمات فنی و مهندسی پژوهشگاه صنعت نفت با تشریح برنامههای پژوهشگاه درحوزه استفاده از انرژی خورشیدی ازنصب 160 واحد کلکتور خورشیدی همسوبا قانون هدفمندکردن یارانهها در این مرکز تحقیقاتی خبر داد.
محمدصادق رشیدی درگفت و گو با خبرنگار شانا افزود: با توجه به افزایش بهای سوخت فسیلی و عوامل زیانآور زیست محیطی در استفاده از انرژیهای فسیلی، امروزه استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر نظیر باد، انرژی آبی، خورشید و زمین گرمایی جزء سیاستهای اصلی دولتها محسوب میشود. وی ادامه داد: درهمین زمینه پژوهشگاه صنعت نفت که یکی از نخستین استفادهکنندگان از انرژی خورشیدی درسطح وزارت نفت است، گسترش استفاده ازاین نوع انرژی را با نصب کلکتورهای خورشیدی و بهرهبرداری از آنها عملی کرده است.
رشیدی با برشمردن مزایای استفاده از انرژی خورشید تأکید کرد: محدودیت منابع فسیلی، سطح بالای تشعشع خورشیدی درایران به ویژه درتهران جلوگیری از تولید عوامل زیانآور زیست محیطی، استفاده ازفناوریهایی که درسیستمهای خورشیدی به کارمیرود و به خصوص افزایش بهای سوخت وطرح هدفمندی یارانهها که این روزها در دست اجراست، ما را برآن میدارد که استفاده ازانرژی خورشیدی را درصدر برنامهها قرار دهیم.
وی توضیح داد: ازحدود 5/1 سال قبل پژوهشگاه دراستفاده از انرژی خورشیدی پیشگام شد و با اجرای طرح نصب کلکتور دررستوران درتمام تابستان سال گذشته بدون استفاده از انرژی فسیلی، با انرژی آبگرمکنهای خورشیدی آب مصرفی رستوران تأمین شد.
رئیس واحد خدمات فنی و مهندسی پژوهشگاه صنعت نفت گفت: با بررسیهای انجام شده و تشخیص مقرون به صرفه بودن این انرژی در ادامه اجرای طرح به روی سیستم موتورخانه مرکزی به شکل جداگانه پیگیری شد؛ به طوری که در این مجموعه با استفاده از تعداد 80 عدد کلکتور خورشیدی و استفاده از فضای موجود پشتبامهای موتورخانه این سیستم، آب گرم مصرفی برای حدود دوهزار نفر از کارکنان را بدون انرژی فسیلی برای حدود 9 ماه از سال به صورت کامل تأمین میکند.
رشیدی افزود: این طرح با هماهنگی معاونت پژوهشی انرژی محیط زیست و همکاری شرکت بهینهسازی مصرف سوخت وزارت نفت اجرا و تمام هزینههای اجرای طرح نظیر خرید و نصب کلکتورها و بخشی از لولهکشیهای آن توسط شرکت بهینهسازی مصرف سوخت تأمین و بخشی از هزینهها شامل شاسیکشی، لولهکشیها و عملیات ساختمانی این دو طرح توسط پژوهشگاه تأمین شد.
وی افزود:اکنون در مجموع 160 واحد کلکتور خورشیدی نصب شده است که روزانه حدود 250 مترمکعب گاز در فصول گرم سال (9 ماه از سال) صرفهجویی خواهد شد.
رشیدی گفت: با ترویج این گونه فعالیتها در میان سازمانها و مردم کمک بسیار خوبی به منظور حفظ محیط زیست به ویژه شهرهای بزرگ صنعتی و کمک در کاهش مصرف سوختهای فسیلی خواهد شد.