رئيس واحد خدمات فني و مهندسي پژوهشگاه صنعت نفت با تشريح برنامههاي پژوهشگاه درحوزه استفاده از انرژي خورشيدي ازنصب 160 واحد کلکتور خورشيدي همسوبا قانون هدفمندکردن يارانهها در اين مرکز تحقيقاتي خبر داد.
محمدصادق رشيدي درگفت و گو با خبرنگار شانا افزود: با توجه به افزايش بهاي سوخت فسيلي و عوامل زيانآور زيست محيطي در استفاده از انرژيهاي فسيلي، امروزه استفاده از منابع انرژي تجديدپذير نظير باد، انرژي آبي، خورشيد و زمين گرمايي جزء سياستهاي اصلي دولتها محسوب ميشود. وي ادامه داد: درهمين زمينه پژوهشگاه صنعت نفت که يکي از نخستين استفادهکنندگان از انرژي خورشيدي درسطح وزارت نفت است، گسترش استفاده ازاين نوع انرژي را با نصب کلکتورهاي خورشيدي و بهرهبرداري از آنها عملي کرده است.
رشيدي با برشمردن مزاياي استفاده از انرژي خورشيد تأکيد کرد: محدوديت منابع فسيلي، سطح بالاي تشعشع خورشيدي درايران به ويژه درتهران جلوگيري از توليد عوامل زيانآور زيست محيطي، استفاده ازفناوريهايي که درسيستمهاي خورشيدي به کارميرود و به خصوص افزايش بهاي سوخت وطرح هدفمندي يارانهها که اين روزها در دست اجراست، ما را برآن ميدارد که استفاده ازانرژي خورشيدي را درصدر برنامهها قرار دهيم.
وي توضيح داد: ازحدود 5/1 سال قبل پژوهشگاه دراستفاده از انرژي خورشيدي پيشگام شد و با اجراي طرح نصب کلکتور دررستوران درتمام تابستان سال گذشته بدون استفاده از انرژي فسيلي، با انرژي آبگرمکنهاي خورشيدي آب مصرفي رستوران تأمين شد.
رئيس واحد خدمات فني و مهندسي پژوهشگاه صنعت نفت گفت: با بررسيهاي انجام شده و تشخيص مقرون به صرفه بودن اين انرژي در ادامه اجراي طرح به روي سيستم موتورخانه مرکزي به شکل جداگانه پيگيري شد؛ به طوري که در اين مجموعه با استفاده از تعداد 80 عدد کلکتور خورشيدي و استفاده از فضاي موجود پشتبامهاي موتورخانه اين سيستم، آب گرم مصرفي براي حدود دوهزار نفر از کارکنان را بدون انرژي فسيلي براي حدود 9 ماه از سال به صورت کامل تأمين ميکند.
رشيدي افزود: اين طرح با هماهنگي معاونت پژوهشي انرژي محيط زيست و همکاري شرکت بهينهسازي مصرف سوخت وزارت نفت اجرا و تمام هزينههاي اجراي طرح نظير خريد و نصب کلکتورها و بخشي از لولهکشيهاي آن توسط شرکت بهينهسازي مصرف سوخت تأمين و بخشي از هزينهها شامل شاسيکشي، لولهکشيها و عمليات ساختماني اين دو طرح توسط پژوهشگاه تأمين شد.
وي افزود:اکنون در مجموع 160 واحد کلکتور خورشيدي نصب شده است که روزانه حدود 250 مترمکعب گاز در فصول گرم سال (9 ماه از سال) صرفهجويي خواهد شد.
رشيدي گفت: با ترويج اين گونه فعاليتها در ميان سازمانها و مردم کمک بسيار خوبي به منظور حفظ محيط زيست به ويژه شهرهاي بزرگ صنعتي و کمک در کاهش مصرف سوختهاي فسيلي خواهد شد.