مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

در روز سوم نمایشگاه نفت تهران

از 5 محصول دانش بنیان پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت رونمایی شد

از 5 محصول دانش بنیان پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت رونمایی شد

روز یکشنبه 25 اردیبهشت مراسم رونمایی از 5 محصول پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت پژوهشگاه صنعت نفت انجام شد.

دکتر زمانیان، رئیس پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت به شعار سال اشاره کرد و گفت: با توجه به آنکه از یک سو امسال را سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین و از سوی دیگر نمایشگاه بیست و ششمین را نیز نمایشگاه نفت دانش بنیان، تولید ایرانی، صادرات جهانی نامگذاری کرده اند بر آن شدیم تا از 5 محصول دانش بنیان و فناورانه پردیس پایین دستی در پژوهشگاه صنعت نفت رونمایی کنیم.

وی به اولین محصولی که در این مراسم از آن رونمایی شد اشاره کرد و گفت: دستگاه آنالیز ترکیبات گوگردی و جیوه با استفاده از روش IMS جهت آنالیز ترکیبات مایع، گاز و جامدات استفاده می شود که دانش آن توسط شرکت دانش بنیان تاف فناور پارس توسعه داده شده است و در صنایع غیر نفتی نیز از آن استفاده شده است.

ایشان تصریح کرد: با حمایت شرکت ملی گاز و مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز توانستیم از این تکنولوژی، استفاده نماییم و در جهت کاربردی کردن این تکنولوژی در صنعت نفت و گاز اقدامات موثری را انجام دهیم.

وی به کاربرد های این محصول اشاره کرد و گفت: در مرحله نخست یک نمونه از این دستگاه برای آنالیز مرکاپتان های جریانات گازی ساخته شده است چراکه این آنالیز در پالایشگاه های گازی یکی از پارامترهای بسیار ضروری می باشد و خوشبختانه دانش فنی دستگاه IMS توسعه داده شده و تست آزمایشگاهی آن با دقت بالا نیز انجام شده است و به دنبال تست میدانی آن در آینده نزدیک در پارس جنوبی می باشیم.

وی به محصول دومی که در این نمایشگاه رونمایی شد اشاره کرد و گفت: اورینگ دومین محصول پردیس پایین دستی است که در روز سوم نمایشگاه رونمایی شد و ساخت این محصول با حمایت شرکت ملی نفت مرکزی به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد.

وی ادامه داد: اورینگ ها از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند و در انتقال میعانات گازی ترش مورد استفاده قرار می گیرند و تامین این محصول در شرایط تحریم بسیار دشوار است.

ایشان با تاکید بر اینکه این محصول در مکانیک سیل های پمپ ها استفاده می شوند، تصریح کرد: با همکاری محققان مرکز فناوری نانو پژوهشگاه صنعت نفت توانستیم اورینگ هایی را توسعه دهیم که از نظر مقاومت مکانیکی و حرارتی از مشابه خارجی عملکرد بهتری داشته باشد و از سوی دیگر نسبت به مشابه خارجی از قیمت بسیار پایین تری نیز برخوردار است و خوشبختانه تست های آزمایشگاهی آن انجام شده است و هم اکنون در پمپ های انتقال میعانات گازی منطقه تنگ بیجار در سرویس قرار گرفته است و کارفرما رضایت خود را از این محصول بیان کرده است.

وی نانو سیال ازدیاد برداشت را سومین محصولی دانست که در ایام نمایشگاه رونمایی می شود و تصریح کرد: این نانو سیال به صورت مشترک توسط محققان پردیس بالادستی و پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت ساخته شده است و در جهت ازدیاد برداشت از میادین نفتی از اینگونه نانوسیال ها استفاده می شود.

رئیس پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر اینکه هم اکنون 18 هزار بشکه از این نانو سیال در مخزن تزریق شده است گفت: مطالعات و تست های اولیه نشان می دهد با تزریق این حجم از نانوسیال شاهد 4 درصد افزایش ازدیادبرداشت در میدان و حداقل ازدیادبرداشت در چاه بوده ایم و امیدوارم با افزایش نانو سیال به میزان 90 هزار بشکه تست میدانی این محصول مخازن شرکت نفت فلات قاره با موفقیت انجام شود.

زمانیان پودر زئولیت 13X را محصول 4 پردیس پایین دستی دانست که در روز سوم رونمایی شده است و در این زمینه گفت: تولید این محصول توسط محققان پردیس پایین دستی و با حمایت شرکت ملی گاز ایران انجام شده است.

وی ادامه داد: این پودر برای جاذب های زئولیت و 13X مورد استفاده قرار می گیرد که مصرفی بالغ بر 1000 تن در سال دارد که در حال حاضر از کشورهای خارجی وارد می شود.

ایشان به تجاری سازی این محصول نیز اشاره کرد و گفت: مراحل تست پایلوتی این محصول انجام شده است و شرکت صنایع شیمیایی بهداش برای تجاری سازی تحت لیسانس پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شده است و امیدواریم در 4 ماه آینده شاهد تولید انبوه آن باشیم.

وی به آخرین محصولی که توسط پژوهشگاه صنعت نفت رونمایی شد نیز اشاره کرد و گفت: ریپی بلاک محصول پنجمی است که توسط محققان پردیش پایین دستی تولیده شده است. این محصول در صنایع حفاری و بخش بالادستی به عنوان افزایه سیمان سبک و فوق سبک کاربرد دارد.

ایشان با تاکید بر اینکه هم اکنون این محصول توسط یک شرکت اروپایی تولید می شود، تصریح کرد: متاسفانه در شرایط تحریم که کشور برای تامین این کالای حیاتی دچار مشکل شده است خوشبختانه با تلاش محققان پژوهشگاه صنعت نفت پایلوت تولید ریپی بلاک در این مجموعه طراحی و ساخته شد و هم اکنون در مرحله تولید انبوه می باشیم.

وی در خاتمه تصریح کرد: این قابلیت در پژوهشگاه صنعت نفت وجود دارد که 250 تن از این محصول را در سال تولید کند در حالی که نیاز کشور حدود 10 هزار تن می باشد. با تولید تجاری و انبوه این محصول سالانه حداقل 50 میلیون دلار صرفه جویی ارزی خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support