روز شنبه 7 خردادماه مدیر کل نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران و هیات همراه نشست مشترکی را با رئیس و مدیران پژوهشگاه صنعت نفت برگزار کردند.
دکتر توفیقی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در این نشست به پروژههایی که در این مجموعه اجرا میشود، اشاره کرد و گفت: تمام پروژههایی که در برنامههای این سازمان قرار میگیرند معطوف به یک قرارداد صنعتی است و تمامی دانشهای فنی موجود در پژوهشگاه صنعت نفت در نهایت به توسعه تکنولوژی منجر میشود.
وی در همین راستا تصریح کرد: چنانچه پروژهها به مرحله عملیاتی برسند و مورد تایید کارفرما قرار گیرند میتوان از آنها به نحو مناسبی در صنعت استفاده کرد و علیرغم آنکه پژوهشگاه صنعت نفت یک سازمان ماموریت گرا محسوب میشود و باید به صنعت خدمات فناورانه ارائه کند ولی بر فناوریهای نوظهور نیز همواره توجه ویژهای دارد.
ایشان به رصد فناوریهای نوظهور نیز اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه صنعت نفت برای توسعه فناوریهای جدید در کشور همواره از درآمدهای اختصاصی خود استفاده میکند و قبل از آنکه در صنعت نفت کشور نیازی مطرح شود به دنبال آن هستیم که فناوری مورد نیاز آن مسئله را شناسایی کرده و راهحلهای مناسبی را ارائه کنیم.
وی به همکاری پژوهشگاه صنعت نفت با دانشگاهها نیز اشاره کرد و گفت: همواره بر این موضوع تاکید داشتهام که مراکزی همچون پژوهشگاه صنعت نفت نباید به صورت دانشگاه عمل کنند و پذیرش دانشجو را در دستور کار خود قرار دهند بلکه باید بستری آماده شود که دانشجویان پایاننامهها و رسالههای خود را با استفاده از ظرفیتهای این مراکز به نحو شایستهای انجام دهند.
رئیس پژوهشگاه ادامه داد: بر همین اساس پژوهشگاه صنعت نفت طرح میزبانی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در دستور کار خود قرار داده است و هماکنون 120 دانشجو در این مجموعه فعالیتهای پژوهشی خود را دنبال میکنند.
در ادامه این نشست دکتر محمد علی شاهحسینی، مدیر کل نظارت ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران به بخشهای مختلف این مجموعه اشاره کرد و گفت: مجموعه ما از ترکیب دو هیات و یا شورا تشکیل شده است که هیات نظارت اولین بخش را تشکیل میدهد که وظیفه آن نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت است.
وی به دومین بخش از این هیات نیز اشاره کرد و گفت: هیات دوم فعالیت خود را از دو سال قبل آغاز کرده است و هدف از تشکیل آن تفویض اختیار فعالیتهای وزارت علوم به استانها میباشد و در همین راستا برخی از اختیارات وزارت علوم در حوزه آموزش، پژوهش، اداری و مالی و گرفتن مجوز برای راهاندازی پارکهای علم و فناوری و مجوز رشتهها به استانها برای سهولت کارها واگذار میشود.
شاهحسینی تصریح کرد: با تشکیل اینگونه هیاتها و شوراها درصدد آن هستیم که بروکراسی وزارت علوم را کاهش دهیم و این وزارتخانه را صرفاً مرجع ابلاغ و تصمیمات نهایی قرار دهیم.
وی با بیان اینکه هیات نظارت از 7 زیر نظام تشکیل یافته است، گفت: یکی از زیرنظام های این هیات، پژوهش و فناوری است که به حوزه فعالیتهای پارکهای علم و فناوری و شتابدهندهها میپردازد و دارای کارگروه تخصصی ویژهای نیز است که این کارگروه از اعضاء هیات علمی دانشگاهها و همچنین مدیران اداره کل تشکیل یافته است و تلاش میکنند که به امور مختلف در زمینه پژوهش و فناوری کمک نمایند.
ایشان همچنین افزود: همواره ما کنترل موضوعات را به عنوان یک مانع نگاه نمیکنیم بلکه نگاهی تسهیلگر به موضوعات داریم و خود را بخشی از آموزش عالی میدانیم و همواره در تلاش هستیم که موسسات را به استانداردهای حوزه آموزش عالی نزدیک نماییم.
گفتنی است در پایان این نشست مدیران ادره کل نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران از برخی دستاوردهای پژوهشگران پژوهشگاه صنعت نفت در پردیسهای سهگانه بازدیدکردند.