مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

از سوی پژوهشگاه صنعت نفت

پیاده سازی و اجرای طرح مدیریت خوردگی در شرکت ملی گاز ایران صورت گرفت

پیاده سازی و اجرای طرح مدیریت خوردگی در شرکت ملی گاز ایران صورت گرفت

نمایشگاه تخصصی خوردگی با محوریت مدیریت خوردگی، بازرسی فنی، ایمنی به مدت دو روز در تاریخ‌ 24 و 25 خرداد ماه توسط انجمن خوردگی ایران در مرکز همایش‌های بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

دکتر جابر نشاطی، رئیس پردیس و توسعه انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت در این همایش به سابقه طولانی پژوهشگاه و موضوع مدیریت خوردگی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه پژوهشگاه صنعت نفت با بیش از 50 سال تجربه در زمینه مدیریت خوردگی پیشرو بوده است و در این راستا با انجام طرح مدیریت خوردگی همواره به دنبال تدوین، بومی سازی و در نهایت اجرای موضوع مدیریت خوردگی در کل صنعت نفت بوده است.

ایشان در ادامه افزود: در این طرح بیش از 10 نوع مدل مدیریت خوردگی که در دنیا نیز مطرح است از سوی متخصصین خوردگی پژوهشگاه صنعت نفت مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت بعد از بررسی‌‌های انجام شده، مدل بومی توسط پژوهشگاه به شرکت ملی گاز با هدف اجرا و پیاده سازی ارائه شد.

نشاطی در ادامه تصریح کرد: افزایش ایمنی در سازمان، بهینه سازی فرآیندهای بازرسی، بهینه کردن فرآیند تعمیرات و کاهش نشتی‌ها و همچنین بهینه سازی تزریق مواد شیمیایی از جمله اثربخشی‌های مدیریت خوردگی می‌باشد.

وی بحث ارتقاء وضعیت استفاده از بازدارند‌های خوردگی در بخش بالادست نفت و گاز را از دیگر اقدامات پژوهشگاه صنعت نفت در حوزه خوردگی دانست و گفت: یکی از چالش‌های موجود در صنعت نفت و گاز میزان مصرف شیمیایی در حوزه‌های بالادستی است از این رو و در این پروژه حدود 20 میدان نفتی از نظر مصرف مواد شیمیایی مورد بررسی قرار گرفته است و در نهایت با نتایج به دست آمده توانستیم ارزیابی دقیقی از مصرف مواد شیمیایی در هر میدان را انجام دهیم.

نشاطی در همین راستا افزود: امیدوارم با اجرای دستورالعمل‌ها و فرآیندهایی که برای شرکت‌های تابعه نفت ابلاغ شده است بتوانیم در حوزه خوردگی در جهت حفظ این سرمایه ملی اثرگذار باشیم.

ایشان در این سخنرانی یادآور شد: یکی از اقدامات ارزشمند صورت گرفته پژوهشگاه صنعت نفت در سال 1400 موضوع تدوین و نظارت بر راکتور آیزوماکس پالایشگاه شازند اراک است که خوشبختانه با استفاده از متخصصین داخلی پژوهشگاه صنعت نفت توانستند دستورالعمل بازرسی و تعمیر این راکتور را با صرف هزینه بسیار کمتر نسبت به شرکت‌های خارجی ارائه دهند.

رئیس پردیس و توسعه انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت در خاتمه اظهار کرد: یکی از مشکلات اخیری که در زمینه میادین تولید نفت و گاز وجود دارد موضوع رسوب گذاری خطوط لوله انتقال نفت در مناطق عملیاتی است که این موضوع با هدف پیش بینی و ارزیابی میزان رسوب گذاری آب‌های تولیدی در دستور کار پژوهشگاه صنعت نفت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support