مسئول پروژه طرح هيدرات گازي در پنجمين جلسه كميته راهبري؛
از پيشرفت 62 درصدي اين طرح ملي خبر داد
پنجمين جلسه كميته راهبري طرح هيدرات گازي با هدف بررسي پيشرفت اين طرح، با حضور مدير پژوهش و فناوري شركت ملي نفت ايران، مدیر اكتشاف شركت ملي نفت ايران، رئيس پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي و علوم جوي و رئيس پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
در حاشيه اين نشست که در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، دكتر ناصر كشاورز، مسئول اين طرح با بيان اينكه اين پروژه در قالب 48 ماه تعريف شده است، تصريح كرد: هماكنون 39 ماه از اجرايي شدن اين پروژه ميگذرد و خوشبختانه شاهد پيشرفت 62 درصدي آن ميباشيم.
وي ادامه داد: در حال حاضر 7 فاز فنی طرح هيدرات گازي فعال است و 2 فاز فنی نيز خاتمه يافته است كه گزارش فعاليتهای مربوطه به كارفرماي طرح ( مديريت اكتشاف شرکت ملی نفت ایران) ارسال شده و مورد تایید قرار گرفته است و تكميل مابقي فعاليتهاي فني تا پايان پروژه ادامه خواهد داشت.
كشاورز به تاييد روند اجرايي اين طرح از سوي كارفرما نيز اشاره كرد و گفت: گزارشها و دادههاي متعددي از سوي پژوهشگاه صنعت نفت به كارفرماي اين طرح كه ناظر حرفه ای فعاليتهاي فني نيز محسوب ميشود ارسال شده است و تایید نتايج حاكي از آن است كه اين فعاليتها با كيفيت بالايي انجام شده است.
مسئول اين طرح در ادامه به نتايج حاصل از آن اشاره كرد و گفت: در طول اجرايي شدن طرح هيدرات گازي چندين فعاليت عمده صورت پذيرفته است كه بازپردازش دادههاي لرزهاي يكي از آنها است. با توجه به وجود دادههای لرزه نگاری در سرتاسر گستره بخش ایرانی دریای عمان و بهبود کیفیت داده های پردازش شده در قالب اين طرح، نتایج علاوه بر استفاده در مطالعات لرزهای این طرح، در آتی به مقاصد متنوع قابل استفاده خواهد بود.
وی تامین تجهیزات مولتی بیم اکوساندر که منجر به کسب داراییهای ملی شده است را از دیگر نتایج حاصل از این طرح برشمرد و افزود: با توجه به پيچيدگيهاي زمينشناسي منطقه توانستيم يكي از بزرگترين و پيچيدهترين مدلهاي ساختماني لرزهاي ايران را در قالب اين طرح تهيه كنيم. در نهايت، بهبود فناوری متداول ساخت چاه های مجازی لرزهای مبتنی بر الگوریتم های بهینهسازی عددی را میتوان از دیگر دستاوردهای عظیم این طرح برشمرد.
ايشان به همكاري سهجانبه پژوهشگاه صنعت نفت، شركت مديريت اكتشاف و مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت در پيشبرد این طرح ملي اشاره كرد و گفت: خوشبختانه تعامل مناسبي ميان مجري، كارفرما و پيمانكار از جمله پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در حال حاضر در طرح هیدرات وجود دارد که تاثیر اصلی این تعامل را علاوه بر نیل به اهداف طرح هیدرات گازی، میتوان پس از پایان این طرح مشاهده کرد چراکه با وجود پتانسیل های متعددی که در قالب این همکاری ها ایجاد میشود، در آینده میتوان همکاری های متنوع بسیاری را با توانمندی این مجموعهها به انجام رساند.