بهره برداری از واحد DMC پارس جنوبی با دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت؛
ارزش افزوده بالایی را برای کشور به همراه خواهد داشت
واحد مرکاپتانزدایی از میعاناتگازی فازهای ۲ و ۳ پارس جنوبی با سرمایه گذاری بیش از 74 میلیون یورویی صبح روز دوشنبه، هفتم شهریورماه با حضور وزیرنفت به بهره برداری رسمی رسید.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت به نقل از شانا، جواد اوجی در آیین بهره برداری رسمی از واحد شیرینسازی و مرکاپتانزدایی میعانات گازی فازهای 2 و 3 پارس جنوبی، با بیان اینکه ظرفیت شیرین سازی میعانات گازی کشور با این طرح 80 هزار بشکه افزایش یافت، گفت: بزرگترین مزیت این طرح بومی سازی دانش مرکاپتان زدایی میعانات گازی در کشور است و انشاءالله در این زمینه خودکفا میشویم.
وزیر نفت با بیان اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در تکمیل طرح شیرین سازی و مرکاپتان زدایی میعانات گازی فازهای 2 و 3 پارس جنوبی نقش کلیدی داشت، گفت: به همت پژوهشگاه صنعت نفت دانش مرکاپتان زدایی میعانات گازی در کشور بومی شد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در تشریح این طرح گفت: بهره برداری از طرح شیرین سازی و مرکاپتان زدایی میعانات گازی فاز 2 و 3 پارس جنوبی، یکی از طرحهای به بهره برداری رسیده بود که دانش فنی آن از سوی پژوهشگاه صنعت نفت ایجاد شده، بنابراین وجه آن دانش بنیان است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: این طرح تداوم افزایش صادرات میعانات گازی را در کشور به دنبال داشت و توان اجرایی مطلوبی را از سوی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در این طرح شاهد بودیم.
خجسته مهر با بیان اینکه سرمایه گذاری انجام شده در این طرح طی سه تا چهار ماه به کشور باز میگردد، تصریح کرد: از زمان راه اندازی این طرح تاکنون 10 میلیون بشکه میعانات گازی شیرین سازی و صادر شده است و حدود 45 تا 46 میلیون دلار ارزآوری و بازگشت سرمایه داشتیم که اتفاقی راهبردی بود.
همچنین ساخت واحد مرکاپتان زدایی از میعانات گازی پالایشگاه فازهای 2 و 3 پارس جنوبی(DMC) با ظرفیت فرآورش روزانه 80 هزار بشکه به منظور تکمیل زنجیره ایجاد ارزش افزوده پالایشگاه، کاهش آثار خوردگی ترکیبات مضر موجود بر تاسیسات و تجهیزات پالایشگاهی، کاهش آلایندههای زیست محیطی، ارتقا و بهبود کیفیت میعانات گازی، سهولت در بازاریابی، صادرات و… ایجاد شده است.
خاطر نشان میشود تحقق اقتصاد مقاومتی در شرایط تحریم و رونق تولید ملی،کاهش اثرات خورندگی در تجهیزات پالایشگاهی، کاهش ترکیبات مرکاپتان از میعانات گازی و تولید محصول مطابق با استاندار روز جهانی و… بخشی از اهداف اصلی این پروژه است.
گفتنی است، این پروژه بر پایه دانش فنی (لیسانس) و خدمات مهندسی پژوهشگاه صنعت نفت طراحی و مراحل خرید کالا، ساخت، نصب و راه اندازی آن توسط مجموعه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) انجام شده است.
بر اساس این گزارش، این پروژه در قالب قرارداد EPCC به ارزش 74 میلیون یورو و 261 میلیارد تومان توسط کنسرسیوم پژوهشگاه صنعت نفت و قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) اجرا شده است.
همچنین ارزش افزوده حاصل از اجرا و راه اندازی این واحد، بیش از 4 دلار به ازای هر بشکه است که سالانه درآمدی بیش از 110 میلیون دلار در پی خواهد داشت. این طرح برای 174 نفر به صورت مستقیم و 129 نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد کرده است.