با هدف تامین دانش فنی، طراحی، ساخت و راهاندازي پتروپالايشگاهها در كشور؛
پژوهشگاه صنعت نفت و شركت پالايش نفت جاسك غدير نشست مشترك برگزار كردند
مديران پردیس پاییندستی پژوهشگاه صنعت نفت و شركت پالايش نفت جاسك غدير با هدف توسعه همكاريهاي دوجانبه در زمينه پتروپالايشگاهها جلسه مشتركي را برگزار كردند.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه صنعت نفت، مهندس سيد رضا كسائي زاده، رئيس هيات مديره شركت پالايش نفت جاسك غدير در حاشيه اين بازديد به اهميت تاسيس پتروپالايشگاهها در كشور اشاره كرد و گفت: قرار است در كشور چندين پتروپالايشگاه به ظرفيت يك ميليون و پانصد و پنجاه هزار بشكه نفت خام سبك و نفت خام فوق سنگين تاسيس شود.
وي ادامه داد: ساخت پتروپالايشگاهها در كشور بر اساس قانوني كه در سال 1398 در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيده و قرار است اجرايي شود و اين امر در جهت حمايت از صنايع پايين دستي نفت خام و ميعانات گازي با سرمايهگذاري مردمي در دست اجرا ميباشد.
ايشان با تاكيد بر اينكه راهاندازي پتروپالايشگاهها از مراحل مختلفي برخوردار است، تصريح كرد: يكي از مراحل ساخت پتروپالايشگاه به پژوهشگاه صنعت نفت مرتبط ميشود و از آنجا كه اين مجموعه از توانمندي بالايي برخوردار است ميتواند به ساخت اين پتروپالايشگاهها كمك شاياني نمايد.
كسائيزاده در همين راستا تصريح كرد: بر همين اساس مقرر شد جلسهاي را با مديران حوزه پايين دست در پژوهشگاه برگزار كنيم تا از توانمنديهاي اين مجموعه از نزديك آشنا شويم تا ديگر به دنبال دانش فني در خارج از كشور نباشيم و با بازديدي كه از دستاوردهاي پژوهشگاه صنعت نفت داشيم به اين نتيجه دست يافتيم كه اين مجموعه ميتواند طراحي بنيادي و پايه را در زمينه پتروپالايشگاهها به خوبي انجام دهد.
ايشان به پتانسيل پژوهشگاه صنعت نفت نيز اشاره كرد و گفت: مركز تحقيقاتي همچون پژوهشگاه صنعت نفت ميتواند كمك شاياني را در جهت ارتقاء بخش فني صنعت نفت به كشور نمايد و بخشهاي ديگر صنعت نيز همواره بايد از امكانات موجود در اين مجموعه بهرهمند شوند.
در ادامه دكتر حسين فيروزي مديرعامل شركت پالايش نفت جاسك غدير گفت: در صنعت نفت به لحاظ تامين دانش فني و همچنين امكانات موجود ميتوان پژوهشگاه را مجموعهاي منحصر به فرد دانست چرا كه ما زيرساختهاي ديگري را در كشور نداريم كه بتواند همانند پژوهشگاه در اين زمينه فعاليت كند.
وي ادامه داد: اميدواريم با جلسه مشتركي كه امروز برگزار شد بتوانيم از ظرفيتها و دانش فني اين مجموعه به خوبي استفاده كنيم و از سوي ديگر پژوهشگاه صنعت نفت نيز بتواند با توجه به موضوعات جديد در اين پروژه گامهاي رو به جلويي را بردارد.
ايشان استفاده از دانش فني محققان در كشور را بسيار با اهميت دانست و گفت: بكارگيري دانش فني شركتهاي خارجي ديگر برازنده صنعت ما نيست از اين رو اميدواريم زيرساختهاي لازم به خوبي در كشور توسعه يابد تا بتوانيم شاهد توسعه دانشهاي فني در كشور باشيم و خوشبختانه كليات زيرساختهاي لازم در پژوهشگاه موجود است و اگر بتوانيم بروكراسيهاي اداري را به حداقل برسانيم ميتوانيم همكاريهاي بيشتري را ميان اين دو مجموعه شاهد باشيم.
گفتني است اين نشست مشترك با حضور دكتر زمانيان رئيس پرديس پاييندستي و ديگر مديران اين مجموعه و همچنين شركت پالايش نفت جاسك غدير در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.