رئيس پرديس پايين دستي پژوهشگاه صنعت نفت:
حضور محققان اين پرديس در پروژههاي اثر گذار در سالهاي اخير بسيار چشمگير بوده است
از سوي وزير نفت، دكتر اكبر زمانيان، رئيس پرديس پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مدير نمونه درون دستگاهي صنعت نفت در سال 1400 انتخاب شدهاند. بر همين اساس گفتگويي با ايشان انجام شده است كه در ادامه آمده است.
دكتر اكبر زمانيان، رئيس پرديس پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت در گفتگوي اختصاصي با واحد روابط عمومی این مجموعه به معيارهای انتخاب مدير نمونه درون دستگاهي صنعت نفت در سال 1400 اشاره كرد و گفت: نظر و آراء مديريت ارشد سازمان نسبت به مديران كانديدا شده، سوابق، رزومه و فعاليتهاي پژوهشي و همچنين حضور در فعاليتهاي اثربخش از جمله عواملي است كه ميتواند تاثير مستقيمي در انتخاب مدير برگزيده داشته باشد.
وي با بيان اينكه معيار اثر بخشي فعاليتها در صنعت نسبت به ديگر معيارها از درجه اهميت بالاتري برخوردار است، تصريح كرد: همواره فعاليتهايي كه منجر به اثر بخشي بيشتري در صنعت شوند و بتوانند در كشور تحولي عظيم ايجاد نمايند از ارزش بسيار بالاتري برخوردار هستند؛ چرا كه اين امر ميتواند در رفع وابستگي كشور و همچنين افزايش درآمد و ايجاد ارزش افزوده نقش موثري را ايفا نمايد.
ايشان در ادامه افزود: فعاليتهاي پرديس پاييندستي را كه با همكاري محققان اين مجموعه در سالهاي اخير انجام شده است ميتوان به دو گروه لايسنسهاي فرايندي و توسعه، بوميسازي و توليد مواد شيميايي طبقهبندي كرد.
افزايش ظرفيت و كيفي سازي پالايشگاه كرمانشاه
زمانيان با تاكيد بر اينكه در سالهاي گذشته اين پرديس توانسته است قرارداد 44 واحد فرايندي را در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي به امضاء رساند، اظهار داشت: خوشبختانه طراحي و تامين لايسنس تمامي 44 واحد فرايندي در پژوهشكدههاي مختلف پرديس پاييندستي تامين شده است كه از اين ميان ميتوان به طرح توسعه پالايشگاه كرمانشاه اشاره كرد.
وي ادامه داد: افزايش ظرفيت از 20 هزار بشكه به 40 هزار بشكه و همچنين كيفيسازي محصولات بخشي از پروژه مشتركي است كه ميان پژوهشگاه صنعت نفت و شركت پالايش نفت كرمانشاه انجام شده است؛كه خوشبختانه طراحي 8 واحد اين پالايشگاه تحت ليسانس پرديس پاييندستي پژوهشگاه صورت پذيرفته است و تمامي مدارك آن در سال 1400 به تاييد كارفرما نيز رسيده است.
طراحي 14 واحد فرايندي در شركت پالايش نفت بندرعباس
رئيس پرديس پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت، توليد كك اسفنجي شركت پالايش نفت بندرعباس را يكي از فعاليتهاي اثربخش اين مجموعه برشمرد و گفت: در اين پروژه بزرگ 120 هزار نفر ساعت کار انجام شده است و حدود 100 هزار بشكه از برشهاي مختلف پالايشگاه به عنوان خوراك براي توليد كك اسفنجي و كيفيسازي محصولات استفاده شده است.
وي ادامه داد: 14 واحد فرايندي توسط پژوهشگاه صنعت نفت در شركت پالايش نفت بندرعباس طراحي شد كه 8 واحد آن تحت لايسنس پژوهشگاه بوده است و خوشبختانه در اسفند ماه سال 1400 تمامي مدارك مهندسي اين پروژه طي مراسمي با حضور وزير نفت به كارفرما تحويل داده شد.
ايجاد ارزش افزوده بالا با اجرايي شدن پروژه DMC
زمانيان پروژه مركاپتانزدايي را از ديگر پروژههاي اثربخش اين مجموعه دانست و گفت: تامين ليسانس و همچنين انجام كليه خدمات مهندسي جزو مهمترين فعاليتهاي پژوهشگاه صنعت نفت در اين پروژه ملي بوده است، به عبارتي ديگر طراحي مفهومي، پايه، تفصيلي و همچنين مهندسی ساخت، نصب و راهاندازي فعاليتهاي پژوهشگاه صنعت نفت در پروژه DMC محسوب ميشوند.
وي با تاكيد بر اينكه اين پروژه با همكاري قرارگاه خاتم اجرايي شده است، تصريح كرد: مراحل خريد، نصب و راهاندازي اين پروژه به اتمام رسيده است و از بهمنماه سال گذشته اجراي اين پروژه در سرويس قرار گرفته است.
ايشان تاكيد كرد: به گفته مديران شركت ملي نفت ايران تاكنون 10 ميليون بشكه از محصول اين واحد به فروش رسيده است كه اين امر توانسته مزيت رقابتي بسيار بالايي را براي كشور به همراه آورد به طوري كه با فروش 10 ميليون بشكه ميعانات گازي حدود 40 ميليون يورو ارزش افزوده براي كشور به همراه داشته است كه اين امر ميتواند كمتر از يك سال سرمايهگذاري انجام شده براي اين پروژه را به صنعت نفت بازگرداند.
كيفيت / قيمت / در دسترس بودن از مهمترين مزيتهاي پژوهشگاه صنعت نفت
رئيس پرديس پاييندستي پژوهشگاه به ويژگيهاي متمايز كننده پژوهشگاه با ساير مراكز پژوهشي پرداخت و گفت: ديگر سازمانها ميتوانند از نظر فني، اجرايي، عملياتي، زير ساخت و نيروي انساني كاملا به پژوهشگاه صنعت نفت اعتماد كنند و از سوي ديگر هزينههايي كه پژوهشگاه بابت لايسنس و دانش فني دريافت ميكند يك پنجم مشابه خارجي است به عبارتي ديگر پژوهشگاه با كيفيتي مشابه نمونههاي خارجي و يا حتي با كيفيتي بالاتر ولي با هزينه بسيار كمتر خدمات لازم را به صنعت ارائه میكند.
وي ادامه داد: در دسترس بودن پژوهشگاه صنعت نفت را ميتوان يكي از مزيتهاي اصلي اين مركز تحقيقاتي نسبت به شركتهاي خارجي دانست چرا كه شركتهاي خارجي به دليل بعد مسافت و يا حتي تحريمها نميتوانند به راحتي در كشور حضور يابند و اين امر در حالي است كه پژوهشگاه صنعت نفت در دسترس تمامي شركتهاي داخلي براي ارائه خدمات است.
ايشان در خاتمه اين موفقيت را يك تلاش همه جانبه در پرديس پاييندستي دانست و گفت: با تلاش جهادي و شبانهروزيِ تمام كاركنان اين پرديس در شرايط سخت كرونا و كمبود منابع همواره توانستهايم اتفاقات مثبتي را در كشور رقم بزنيم و به طور حتم انجام پروژههاي اثر بخش در صنعت از سوي پژوهشگاه بدون همكاري تمامي محققان اين پرديس امكان پذير نبود.
One Response
باسلام ضمن عرض تبریک حضور استاد گرامی جناب دکتر زمانیان، آرزوی موفقیت های روز افزون برای همکاران محترم پردیس و پژوهشگاه را از درگاه خدای متعال خواستارم