در راستاي توسعه فناوري ديجيتال؛
پرديس بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت كارگاه آموزشي فناوري ديجيتال مغزه را برگزار كرد
كارگاه آموزشي فناوري ديجيتال مغزه با هدف معرفي خدمات تصويربرداري و آناليز ديجيتال مغزه و اهميت آن در مهندسي نفت در پرديس بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
مهندس محمد پروازدواني، مسئول پروژه پژوهشکده ازدیاد برداشت پژوهشگاه صنعت نفت در حاشيه اين كارگروه تخصصي، به سخنان مقام معظم رهبري و همچنين ابلاغيه وزير نفت مبني بر هوش مصنوعي و تحول ديجتال در كشور و صنعت نفت اشاره كرد و گفت: با توجه به ابلاغيههاي اخير، موضوع فناوري ديجيتال مغزه و آناليز مغزه به عنوان يك ركن اصلي در دستور كار پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفته است، چرا كه اين امر ميتواند در بررسي مشخصات مخزن و فعاليتهاي مرتبط با آناليز مغزه بسيار مثمر ثمر واقع شود.
وي با تاكيد بر آنكه فناوري ديجتال مغزه ميتواند از دو منظر براي سازمانهاي پژوهشي همچون پژوهشگاه مفيد واقع شود، افزود: از يك سو با استفاده از اين فناوري ميتوان شاهد دادهكاوي و دستيابي به دادههاي بالا براي مطالعات مغزه باشيم و از سوي ديگر اين فناوري ميتواند در بخش مهندسي نفت و مطالعات مخازن و همچنين طرح توسعه مخازن كمك شاياني را به كشور و به خصوص محققان پژوهشگاه صنعت نفت كند.
ايشان همچنين تصريح كرد: اين فناوري از سال 1974 در سطح دنيا و در عرصه پزشکی مطرح شده است و از حدود 15 سال گذشته نيز اين فرايند در حوزه نفت و گاز اجرايي شده است؛ از اين رو با توجه به رويكردهاي كلان كشور و همچنين سياستهاي وزارت نفت اين روش ميتواند در حوزههاي مختلف به صنعت نفت و گاز كشور كمك كند.
پروازدواني به اهميت برگزاري اين دوره اشاره كرد و گفت: محتواي دوره برگزار شده ميتواند به توليد دادههاي باكيفيت در زمينه مطالعات مخازن كه فعاليت اصلي بخش مهندسي نفت محسوب ميشود كمك نمايد و از سوي ديگر فعاليت محققان اين حوزه را در بخش آناليز مغزه بهبود بخشد.
مهندس مصطفي نعمتزاده، مسئول پروژه در گروه پژوهش سنگ مخزن پژوهشگاه صنعت نفت نيز در ادامه با بيان اينكه اين فناوري از سالهاي گذشته در دنيا رواج پيدا كرده است، گفت: متاسفانه فناوري ديجيتال مغزه در كشور ما فعاليت خود را تا حدودي با تاخير آغاز كرده است ولي خوشبختانه با توجه به نگاه مثبت رئيس پژوهشگاه و رئيس پرديس بالادستي اين مجموعه در اين زمينه گامهاي مثبتي برداشته شده است.
وي ادامه داد: با توجه به رويكردهاي در نظر گرفته شده در اين حوزه قرار است دورههاي تخصصي در زمينه فناوري ديجتال برگزار شود تا ضعفهاي اصلي شناسايي و برطرف شوند و از سوي ديگر محققان و كارشناسان اين مجموعه بتوانند از تجربيات و دانش اساتيد اين حوزه با حضور در اينگونه دورهها برخوردار شوند.
ايشان با بيان اينكه به منظور نهادینه کردن فناوری دیجیتال مغزه در پژوهشگاه صنعت نفت هم اکنون در پردیس صنایع بالادستی کارگروهی در این زمینه تشکیل شده است افزود: يكي از حلقههاي مهم در حوزه مهندسي نفت مشخصهسازي سنگ مخزن است، از اين رو فناوري دیجیتال مغزه ميتواند بسياري از ضعفهايي كه در گذشته در اين حوزه وجود داشته است را به راحتي برطرف سازد.
نعمت زاده ادامه داد: اين فناوري ميتواند به تعريف پروژههاي بسياري در اين مجموعه كمك نمايد چرا كه با استفاده از آزمایشهای معمول، انجام برخی مطالعات پرهزینه، زمان بر و حتی غیر ممکن میباشند، در حالي كه با کمک آنالیز دیجیتال مغزه ميتوان ضعفهاي ذکر شده را به خوبي برطرف نمود و اين امر در نهايت ميتواند به غناء سبد توانمندی های تحقیقاتی و نیز پر بار کردن بانک دادههاي اين مجموعه كمك كند.
گفتني است اين كارگاه آموزشي توسط شركت پترو بهين نگاره مخزن براي محققان پرديس بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.