مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت کارگاه آموزشی فناوری دیجیتال مغزه را برگزار کرد

فناوری دیجیتال مغزه،محمد پروازدوانی،مصطفی نعمت زاده،پژوهشگاه صنعت نفت

در راستای توسعه فناوری دیجیتال؛

پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت کارگاه آموزشی فناوری دیجیتال مغزه را برگزار کرد

کارگاه آموزشی فناوری دیجیتال مغزه با هدف معرفی خدمات تصویر‌برداری و آنالیز دیجیتال مغزه و اهمیت آن در مهندسی نفت در پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

مهندس محمد پروازدوانی، مسئول پروژه پژوهشکده ازدیاد برداشت پژوهشگاه صنعت نفت در حاشیه این کارگروه تخصصی، به سخنان مقام معظم رهبری و همچنین ابلاغیه وزیر نفت مبنی بر هوش مصنوعی و تحول دیجتال در کشور و صنعت نفت اشاره کرد و گفت: با توجه به ابلاغیه‌های اخیر، موضوع فناوری دیجیتال مغزه و آنالیز مغزه به عنوان یک رکن اصلی در دستور کار پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفته است، چرا که این امر می‌تواند در بررسی مشخصات مخزن و فعالیت‌های مرتبط با آنالیز مغزه بسیار مثمر ثمر واقع شود.

وی با تاکید بر آن‌که فناوری دیجتال مغزه می‌تواند از دو منظر برای سازمان‌های پژوهشی همچون پژوهشگاه مفید واقع شود، افزود: از یک سو با استفاده از این فناوری می‌توان شاهد داده‌کاوی و دست‌یابی به داده‌های بالا برای مطالعات مغزه باشیم و از سوی دیگر این فناوری می‌تواند در بخش مهندسی نفت و مطالعات مخازن و همچنین طرح توسعه مخازن کمک شایانی را به کشور و به خصوص محققان پژوهشگاه صنعت نفت کند.

ایشان همچنین تصریح کرد: این فناوری از سال 1974 در سطح دنیا و در عرصه پزشکی مطرح شده است و از حدود 15 سال گذشته نیز این فرایند در حوزه نفت و گاز اجرایی شده است؛ از این رو با توجه به رویکرد‌های کلان کشور و همچنین سیاست‌های وزارت نفت این روش می‌تواند در حوزه‌های مختلف به صنعت نفت و گاز کشور کمک کند.

پروازدوانی به اهمیت برگزاری این دوره اشاره کرد و گفت: محتوای دوره برگزار شده می‌تواند به تولید داده‌های با‌کیفیت در زمینه مطالعات مخازن که فعالیت اصلی بخش مهندسی نفت محسوب می‌شود کمک نماید و از سوی دیگر فعالیت محققان این حوزه را در بخش آنالیز مغزه بهبود بخشد.

مهندس مصطفی نعمت‌زاده، مسئول پروژه در گروه پژوهش سنگ مخزن پژوهشگاه صنعت نفت نیز در ادامه با بیان این‌که این فناوری از سال‌های گذشته در دنیا رواج پیدا کرده است، گفت: متاسفانه فناوری دیجیتال مغزه در کشور ما فعالیت خود را تا حدودی با تاخیر آغاز کرده است ولی خوشبختانه با توجه به نگاه مثبت رئیس پژوهشگاه و رئیس پردیس بالادستی این مجموعه در این زمینه گام‌های مثبتی برداشته شده است.

وی ادامه داد: با توجه به رویکرد‌های در نظر گرفته شده در این حوزه قرار است دوره‌های تخصصی در زمینه فناوری دیجتال برگزار شود تا ضعف‌های اصلی شناسایی و برطرف شوند و از سوی دیگر محققان و کارشناسان این مجموعه بتوانند از تجربیات و دانش اساتید این حوزه با حضور در این‌گونه دوره‌ها برخوردار شوند.

ایشان با بیان این‌که به منظور نهادینه کردن فناوری دیجیتال مغزه در پژوهشگاه صنعت نفت هم اکنون در پردیس صنایع بالادستی کارگروهی در این زمینه تشکیل شده است افزود: یکی از حلقه‌های مهم در حوزه مهندسی نفت مشخصه‌سازی سنگ مخزن است، از این رو فناوری دیجیتال مغزه می‌تواند بسیاری از ضعف‌هایی که در گذشته در این حوزه وجود داشته است را به راحتی برطرف سازد.

نعمت زاده ادامه داد: این فناوری می‌تواند به تعریف پروژه‌های بسیاری در این مجموعه کمک نماید چرا که با استفاده از آزمایش‌های معمول، انجام برخی مطالعات پرهزینه، زمان بر و حتی غیر ممکن می‎باشند، در حالی که با کمک آنالیز دیجیتال مغزه می‌توان ضعف‌های ذکر شده را به خوبی برطرف نمود و این امر در نهایت می‌تواند به غناء سبد توانمندی های تحقیقاتی و نیز پر بار کردن بانک داده‌های این مجموعه کمک کند.

گفتنی است این کارگاه آموزشی توسط شرکت پترو بهین نگاره مخزن برای محققان پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support