دبير انجمن مهندسي شيمي ايران:
پژوهشگاه صنعت نفت يكي از مراجع اصلي در حوزه كاتاليست است
دكتر وحيد تقي خاني، دبير انجمن مهندسي شيمي ايران در حاشيه همايش «توسعه دانش فني بومي و انتقال فناوري در ساخت و احياي كاتاليستهاي شيمايي»، به اهميت اين همايش اشاره كرد و گفت: اين رويداد با همكاري ستاد توسعه فناوريهاي حوزه آب و انرژيِ معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري برگزار شده است.
وي ادامه داد: هدف اصلي از برگزاري اين همايش احصاء نيازهاي فني، شناخت شركتهاي دانش بنيان و حمايت از آنها و همچنين كمك به اين بخش از صنعت است.
ايشان به جايگاه پژوهشگاه صنعت نفت نيز اشاره كرد و گفت: يكي از اعضاء حقوقي، موثر و فعال در انجمن مهندسي شيمي ايران پژوهشگاه صنعت نفت است. اين مركز تحقيقاتي به عنوان يكي از مجموعههاي بزرگ، علمي، پژوهشي و كاربردي ميتواند در صنعت عظيم نفت، گاز و كاتاليست تاثيرگذار باشد.
وي ادامه داد: همواره از حضور محققان و متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت در انجمن مهندسي شيمي بهرهمند هستيم و نمايندگان اين پژوهشگاه در كارگاهها و كميسيسونهاي مختلف اين انجمن حضور دارند و توانستهايم رويدادهاي مشتركي را با برنامهريزيهاي دو جانبه برگزار كنيم و از تجربيات و حمايتهاي پژوهشگاه بهرهمند شويم.
ايشان با تاكيد بر اينكه پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان يكي از مراجع اصلي در حوزه كاتاليست به حساب ميآيد، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت مرجع صدور تاييد در زمينه كاتاليست است و در واقع نقشِ حكمراني و حاكميتي در اين حوزه مختص پژوهشگاه صنعت نفت است.
وي به رويداد IMO2030 نيز اشاره كرد و گفت: بر اساس قوانين سازمان بينالمللي دريانوردي از ابتداي ژانويه 2030 شناورها و كشتيها بايد حداقل 40 درصد كاهش كربن را در برنامههاي خود قرار دهند و در غير اين صورت حق تردد بر روي آبها را نخواهند داشت.
ايشان تصريح كرد: بر همين اساس از 8 سال قبل از اعمال اين قانون در صدد هستيم تا اقدامات مشتركي را با پژوهشگاه صنعت نفت آغاز كنيم كه كشتيراني كشور دچار معضل نشود.
گفتني است در روزهای 24 و 25 آبان ماه همايش توسعه دانش فني بومي و انتقال فناوري در ساخت و احياي كاتاليستهاي شيمايي در نمايشگاه بينالمللي تهران درحال برگزاری است.