با هدف ارتقاء و توسعه دانش در حوزه مدیریت خوردگی؛
بیستمین ژورنال کلاب در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد
با هدف اطلاع از آخرین پیشرفتهای علمی و جدیدترین دستاوردهای روز جهان در حوزههای کاری اولویتدار پژوهشگاه صنعت نفت، بیستمین ژورنال کلاب بصورت تلفیقی- حضوری و برخط، با عنوان «مدیریت خوردگی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی» در روز دوشنبه 30 آبان ماه در مرکز همایشهای بینالمللی پژوهشگاه برای محققین و متخصصین این حوزه برگزار شد.
مهندس سید شمس الدین عابدی، مسئول پروژه گروه پژوهش خوردگی فلزات و مصالح صنعتی پژوهشگاه صنعت نفت در این ژورنال کلاب به موضوع با اهمیت پدیده مخرب خوردگی پرداخت و آن را به عنوان یک تهدید برای عملکرد تاسیسات و سیستمها برشمرد که میتواند آسیبهای جدی را در زمینههای جانی، اقتصادی و محیط زیستی به صنعت و کشور تحمیل کند.
وی کمبود یا مدون نبودن اطلاعات و اسناد و مدارک مرتبط برای پایش و کنترل خوردگی، مناسب نبودن ارتباطات سازمانی برای کنترل این پدیده مخرب و همچنین عدم آموزش مناسب و کافی و ارتقای شایستگی پرسنل در حوزه مبارزه با خوردگی را، جزو عوامل اصلی بروز حوادث ناشی از خوردگی به شمار آورد.
ایشان در ادامه به مزایای استقرار مدیریت خوردگی اشاره کرد و پایداری تولید، کاهش هزینههای غیر مستقیم خوردگی، بهینهشدن هزینههای مستقیم آن و همچنین کاهش ریسک ناشی از خوردگی را از مهمترین مزایای استقرار این نوع مدیریت برشمرد.
عابدی با اذعان به پیشرو بودن پژوهشگاه صنعت نفت در استقرار مدیریت خوردگی در صنعت اعلام کرد، پروژهای ملی با عنوان « تدوین نظام بومی مدیریت خوردگی و پیادهسازی آن در شرکت ملی گاز ایران» توسط پژوهشگاه برای این شرکت انجام شده که از دستاوردهای آن میتوان به تدوین نظام بومی مدیریت خوردگی با توجه به شرایط عملیاتی بخش های مختلف شرکت ملی گاز، سازمان دهی و تعیین نقش ها و مسئولیتهای هر یک از واحدها در انجام کارهای مدیریت خوردگی، ارائه برنامه های استراتژیک و تاکتیکی برای نظام بومی، تدوین متدولوژی آنالیز ریسک ناشی از خوردگی در خطوط لوله انتقال گاز، و زونهای شبکه گازرسانی شهری اشاره کرد.
مهندس عابدی در خاتمه نشست، با طرح پیشنهاداتی در زمینه استقرار مدیریت خوردگی، آموزش نیروی انسانی، ارزیابی و ممیزی نظام مدیریت خوردگی، طراحی و توسعه بانک های اطلاعاتی مورد نیاز جهت کنترل و مدیریت پدیده مخرب خوردگی برای صنعت، به پرسش حاضرین پاسخ داد.