مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

خلق ظرفیت‌های جدید و همکاری‌های شبکه‌ای از اولویت‌های پژوهشگاه صنعت نفت است

خدمات فناورانه آزمایشگاهی،اتاق بازرگانی،همکاری های شبکه ای،پژوهشگاه صنعت نفت

دکتر کلانتری در نشست مشترک با اعضای کمیسیون انرژی اتاق تهران؛

خلق ظرفیت‌های جدید و همکاری‌های شبکه‌ای از اولویت‌های پژوهشگاه صنعت نفت است

مدیران پژوهشگاه صنعت نفت و اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران با هدف توسعه همکاری‌‌های دوجانبه جلسه مشترکی را برگزار کردند.

دکتر عظیم کلانتری، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در این نشست تخصصی به نظام فناوری که از سوی صنعت نفت در حال پیگیری  است، اشاره کرد و گفت: امید است در زیست بوم فناوری صنعت عظیم نفت، وظایف و جایگاه سازمانی همچون پژوهشگاه صنعت نفت و همچنین دیگر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی به خوبی مشخص شود تا پراکنده‌کاری در حوزه‌های مختلف به حداقل برسد.

وی ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت با توجه به ظرفیت‌های موجود، تمرکز اصلی خود را بر توسعه دانش فنی قرار داده است تا از این طریق بتواند بخشی از نیاز‌های کشور را مرتفع ساخته و در نهایت نقش موثری را در راستای اهداف مشخص شده ایفا نماید.

کلانتری با تاکید بر آن‌که در این زمینه نیاز به راهنمایی اصحاب صنعت و کمک بخش خصوصی داریم، تصریح کرد: امیدواریم با توجه به دیدگاهی که در پژوهشگاه وجود دارد بتوانیم با خلق ظرفیت‌های جدید، بخشی از نیاز‌های موجود در صنعت را از طریق شبکه‌سازی تامین کنیم چرا که این امر تسریع فعالیت‌ها و کاهش هزینه‌ها را به دنبال خواهد داشت.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به این‌که فعالیت‌های این مرکز پژوهشی در سه حوزه اساسی پیگیری می‌شود، تصریح کرد: آموزش‌های تخصصی و کاربردی مرتبط با صنعت نفت، ارائه خدمات فناورانه آزمایشگاهی و توسعه دانش فنی و واگذاری آن‌ها از مهم‌ترین اقداماتی است که در این مرکز پژوهشی دنبال می‌شود.

وی بسیاری از آزمایشگاه‌های پژوهشگاه صنعت نفت در کشور را منحصر به فرد دانست و گفت:  با توجه به ماموریت‌هایی که از سوی وزارت نفت به این مجموعه محول شده است و همچنین نگاه حاکمیتی موجود، می‌توان آزمایشگاه‌های این سازمان را مرجع دانست؛ از این رو باید تلاش کنیم تا این آزمایشگاه‌ها را تقویت و حفظ نماییم.

کلانتری به مرکز نوآوری پژوهشگاه صنعت نفت نیز اشاره کرد و گفت: این مرکز توانایی آن را دارد که موضوعات و ایده‌های مرتبط با صنعت نفت را به مرحله تولید و یا به مرحله دانش فنیِ فرایندی برساند و در این زمینه پژوهشگاه آمادگی آن را دارد که از طریق شبکه‌های همکاری با بخش خصوصی، بسیاری از نیاز‌ها و معضلات صنعت را به سرانجام رساند.

پژوهشگاه صنعت نفت مغز متفکر حوزه انرژی است

دکتر رضا پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز در حاشیه این نشست به توانمندی‌های محققان پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: دستاوردهای این مجموعه تحقیقاتی در حوزه‌های مختلفِ پردیس‌های سه‌گانه ما را بسیار شگفت زده کرد؛ چرا که فعالیت‌ها و فرایند‌های حرفه‌ای و تخصصی انجام شده در این مجموعه به عنوان چالش‌های اصلی است که کشور با آن مواجه است.

ایشان با تاکید بر این‌که در اولین نشست هیات پارلمانِ بخش خصوصی دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت را مطرح خواهیم کرد، افزود: امیدوارم بتوانیم این تعامل مثبت را توسعه بخشیم و بنیاد‌های کسب و کار بتوانند با این مجموعه تحقیقاتی ارتباط بیشتری برقرار کنند و در نهایت شاهد توسعه همه‌جانبه در کشور باشیم.

ایشان به همکاری بخش خصوصی و پژوهشگاه نیز اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه یک نهاد حاکمیتی و دولتی است ولی از سوی دیگر اتاق بازرگانی متعلق به بخش خصوصی است از این رو باید تلاش کنیم که موانع موجود را به بهترین شکل ممکن برطرف سازیم؛ چرا که این امر می‌تواند به پیاده‌سازی دستاوردهای تحقیقاتی، پژوهشی و مطالعاتی پژوهشگاه در بستر سرمایه‌گذاریِ بخش‌خصوصی کمک نماید.

وی به طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی این مجموعه اشاره کرد و افزود: مشابه این گونه دستاوردها را در سایر مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی در کشور مشاهده نکرده‌ام از این رو می‌توان پژوهشگاه را مغز متفکر حوزه انرژی برشمرد.

ایشان با تاکید بر اینکه 3 هزار شرکت فعال در بخش خصوصی در کشور حضور دارد، تصریح کرد: با توجه به آنکه پژوهشگاه صنعت نفت هزینه مطالعات پژوهشی و تحقیقاتی را برعهده دارد، چنانچه خروجی این تحقیقات را به بخش خصوصی و سرمایه‌گذار کشور واگذار کند، می‌تواند باعث رشد ضریب اقتصادی کشور شود و از سوی دیگر  این امر می‌تواند به فعال نگه داشتن بخش خصوصی نیز کمک کند.

گفتنی است مدیران اتاق بازرگانی از دستاوردهای محققان این مجموعه نظیر پایلوت‌های کک، پلیمر، نانو، جی‌تی‌ال، کاتالیست و همچنین آزمایشگاه‌های پردیس انرژی و محیط زیست و بالادستی نیز بازدید کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support