دكتر كلانتري در مراسم تقدير از مجريان پروژههاي حوزه پاييندست:
پژوهشگاه صنعت نفت ميتواند امين فناوري وزارت نفت باشد
مراسم تقدير از مجريان پروژههاي « ارتقاء كيفيت محصولات سنگين با محوريت واحد كك تاخيري شركت پالايش نفت بندرعباس» و « ارائه دانش فني، طراحي پايه، طراحي تفضيلي، خدمات مهندسي خريد، راهاندازي و آموزش واحد DMC» همزمان با آغاز هفته پژوهش با حضور رئيس پژوهشگاه، رئيس پرديس پاييندستي و دستاندركاران اين پروژهها در اين مركز پژوهشي برگزار شد.
دكتر عظيم كلانتري اصل، رئيس پژوهشگاه صنعت نفت، ضمن قدرداني از محققان و پژوهشگران فعال اين پروژهها، نفت و بستر توسعه علمي را دو نعمت بزرگ دانست و گفت: همواره بايد قدردان اين دو نعمت بود؛ چرا كه در توسعه كشور نقش موثري را ايفا كرده و ما را از بسياري از كشورها متمايز كرده است.
وي به پيامدهاي حاصل از عدم بهرهبرداري مناسب از نعمات خداوند نيز اشاره كرد و گفت: چنانچه نتوانيم از نعمت بزرگ نفت به خوبي بهرهمند شويم كشور با چالشهاي گستردهاي مواجه خواهد شد، بنابراين تمركز بر روي ماموريتهاي مشخص شده ميتواند ما را به اهداف از پيش تعيين شده بسيار نزديك كند و در اين مسير چهار عامل تلاش، توكل، تمركز و تعهد را نبايد ناديده گرفت چرا كه ميتوانند ما را به مقصد نهايي برسانند.
رئيس پژوهشگاه با بيان اينكه سيستم علمي كشور از جايگاه والايي برخوردار است، تصريح كرد: همواره بايد تلاش كنيم كه عملكرد محققان و انديشمندان كشور به ارزش تبديل شود و در اين راستا مراقبت از دستاوردهاي علمي و ارائه مناسبِ آنها ميتواند بسيار موثر واقع شود.
ايشان با تاكيد بر اينكه پژوهشگاه صنعت نفت گامهاي بزرگي را در راستاي اعتلاي نام كشور برداشته است، تصريح كرد: تاريخچه اين مركز تحقيقاتي حاكي از آن است كه اين مجموعه پژوهشي به تناسب مسائل موجود و در راستاي اهداف كشور حركت كرده است و به طور مستمر به دنبال خلق فناوري و توسعه دانش همواره بوده است.
وي با اشاره به نقش تاثيرگذار ايران در بازار جهاني نفت گفت: اكنون كه كشورِ ما از چنين جايگاه بالايي برخوردار است بايد با برنامهريزيهاي مدون و همچنين راهبردهاي مناسب به دنبال صادرات ليسانسهاي فرايندي باشيم و پژوهشگاه همان سازماني است كه اين اتفاق ميتواند در آن صورت پذيرد.
كلانتري با بيان اينكه پژوهشگاه صنعت نفت، ميتواند امين فناوري وزارت نفت محسوب شود، تصريح كرد: اين مركز علمي نه تنها ميتواند فعاليتهاي مرتبط با سازمان خود را به خوبي انجام دهد بلكه ميتواند نيازهاي فناورانه كشور را به خوبي شناسايي و آنها را احصاء كند.
ايشان پژوهشگاه را يك واحد كامل برشمرد و گفت: نميتوان هيچ مرزي ميان پرديسهاي اين مجموعه قائل شد چرا كه بسياري از فعاليتهاي اين سازمان بر پايه اقدامات ميان پرديسي صورت ميگيرد.
خاطر نشان ميشود در پايان اين مراسم از پژوهشگران و دستاندركاران مرتبط با اين دو پروژه قدرداني و لوح تقديري از سوي رئيس سازمان به آنها اهدا شد.