موضوع ژورنال کلاب 21:

بررسی نوآوري و اقتصاد در صنعت پالايش نفت

ژورنال کلاب، نوآوری و اقتصاد، پالایش نفت،دکتر مروست،جانشین معاون فناوری و روابط بین الملل، پژوهشگاه صنعت نفت

موضوع ژورنال کلاب 21:

بررسی نوآوري و اقتصاد در صنعت پالايش نفت

بيست و يكمين ژورنال كلاب با عنوان «پتروپالايش: نوآوري و اقتصاد در صنعت پالايش نفت» با حضور مديران ارشد پژوهشگاه صنعت نفت، محققان و متخصصين اين حوزه در مركز همايش‌هاي بين‌المللي پژوهشگاه برگزار شد.

دكتر مهدي احمدي مروست، جانشين معاون فناوري و روابط‌ بين‌الملل پژوهشگاه صنعت نفت، در اين نشست به تحليل و تبيين موضوعاتي نظير خلق فناوري، چشم‌انداز‌هاي عرضه و تقاضا، ارزش افزوده در صنعت پالايش و جايگاه ايران در مصرف انرژي پرداخت.

بنا به گفته مروست چشم‌انداز‌هاي عرضه و تقاضاي انرژي در جهان، منجر به نوآوري در حوزه پتروپالايش شده است و در اين راستا دبيرخانه مجمع كشور‌هاي صادر كننده گاز پيش بيني مي‌كند كه ميزان مصرف انرژي در دنيا از سال 2000 تا 2050، حدود 80 درصد افزايش خواهد يافت.

وي با تاكيد بر اين‌كه تغييرات سبد انرژيِ مصرفي نشان از كاهش سوخت‌هاي فسيلي دارد، اظهار كرد: در سال‌هاي اخير شاهد آن هستيم كه سبد انرژي كه از طريق نفت تامين مي‌شود رو به كاهش است و اين امر مي‌تواند تاثير بسزايي بر روي صنعت پالايش نيز داشته باشد.

ايشان با تاكيد بر اين‌كه صنعت پالايش نفت ايران در توسعه کمی و کیفی تا حد بسیار زیادی موفق عمل کرده است و در عین حال بر اساس برخي مشكلات و تصميمات خارج از حیطه متولیان مستقیم این صنعت، به يك صنعت سوخت محور تبديل شده‌ است، گفت: براي دستيابي به صنعت سود محور در حوزه پالايش بايد شاهد تغيير در سياستگذاري‌هاي اين صنعت باشيم و آن را به عنوان يك الزام راهبردي در نظر گيريم.

احمدي مروست استفاده بيش از اندازه مصرف بنزين را يكي از چالش‌هايي دانست كه صنعت پالايش را به يك صنعت سوخت محور تبديل كرده است و در اين باره گفت: از سال 1378 واردات بنزين به كشور شروع شده است ولي خوشبختانه با راه‌اندازي پالايشگاه ستاره خليج فارس، توانسته‌ايم صادر كننده اين محصول باشيم؛ اما با توجه به تقاضاي بالاي بنزين، به طور حتم در آينده ممكن است همانند گذشته براي تامين آن با مشكلات عديده‌اي مواجه شويم.

جانشين معاون فناوري و روابط‌ بين‌الملل پژوهشگاه صنعت نفت به روند شدت مصرف انرژي در دنيا در طول 30 سال گذشته اشاره كرد و گفت: چنانچه اين روند را در تمامي كشورهاي دنيا بررسي كنيم متوجه خواهيم شد كه در بسياري از اين كشور‌ها هر ساله شاهد روند كاهش مصرف انرژي هستيم و اين در حالي است كه در ايران، برخلاف بسياري از كشورها شدت مصرف انرژي رو به افزايش است.

وی بر همين اساس يارانه انرژي، اقتصاد مبتني بر صادرات كالاهاي فرآوري نشده و همچنين صنايع بزرگ انرژي‌بر را سه عامل اصلي بالا بودن شدت مصرف انرژي در كشور‌ها دانست و تاكيد كرد كه ايران نيز از اين امر مستثني نيست.

ايشان با تاكيد بر اين‌كه پژوهشگاه صنعت نفت در گذشته داراي تجربه موفقي در زمينه توسعه فناوری‎ های مرتبط با پتروپالايش بوده است، تصريح كرد: در طول سال‌هاي 88-85 پژوهشگاه صنعت نفت با آينده‌نگري به دنبال توسعه تكنولوژي در حوزه تبديل مستقيم نفت و فرآورده‌هاي نفتي به اتيلن بوده است و در همين راستا فناوري HRCE را با شريك روسي خود توسعه داد و توانست پايلوتي را به همين منظور احداث كند كه متاسفانه به دليل عدم تامين اعتبار اين طرح پس از مدتي متوقف شده است.

احمدی مروست در خاتمه تصريح كرد: توسعه فناوري‌هاي مرتبط با پتروپالايش بايد در برنامه‌ر‌يزي فناوري پژوهشگاه صنعت نفت مورد توجه ویژه قرار گيرد.

گفتني است اين نشست تخصصي به صورت حضوري و برخط برگزار شد و با پرسش و پاسخ از سوي حاضرين نيز خاتمه يافت و در پايان نيز لوح تقدير رئیس پژوهشگاه صنعت نفت از سوي معاون برنامه‌ريزي پژوهشگاه به دكتر احمدي مروست اهدا شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support